Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Επιστροφή με ντέρμπι τίτλου Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ

Η τύχη του υπόλοιπου μισού του γερμανικού πρωταθλήματος κρίνεται σήμερα Παρασκευή (14/1) στην «Bay Arena» του Λεβερκούζεν, όπου η τοπική Μπάγερ, δεύτερη της βαθμολογίας, φιλοξενεί (21.30, conn-x TV 1) την πρωτοπόρο Μπορούσια Ντόρτμουρντ της οποίας υπολείπεται δέκα βαθμών! Η νεανική ομάδα του κ. Γιούργκεν Κλοπ λογίζεται ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς στην πρώτη στροφή του πρωταθλήματος γνώρισε μόλις δυο ήττες, την πρώτη αγωνιστική (από τη Λεβερκούζεν) και την τελευταία του α' γύρου (από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με γκολ του Φάνη Γκέκα)!
Ο τεχνικός των Κιτρινόμαυρων του Ντόρτμουντ απαγόρευσε στους ποδοσφαιριστές του οποιαδήποτε συζήτηση για τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου, σημειώνοντας ότι «οι συζητήσεις για το πρωτάθλημα γίνονται τον Μάιο και όχι τον χειμώνα», θέλοντας να χαμηλώσει τους τόνους καθώς γνωρίζει ότι με νίκη στο Λεβερκούζεν θα θέσει απ' ευθείας νοκ άουτ έναν από τους σημαντικότερους διώκτες της Ντόρτμουντ.
Η Λεβερκούζεν, που είναι ισόβαθμη στη δεύτερη θέση με την έκπληξη του πρώτου μισού του πρωταθλήματος Μάιντς, θα έχει για πρώτη φορά τον Μίχαελ Μπάλακ στη σύνθεσή της, ελπίζοντας ότι ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας που έχασε τον α' γύρο του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού θα αναδειχθεί σε ηγέτη ικανό να την οδηγήσει στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.
Αντίστοιχες επιστροφές που αναμένεται να εξελιχθούν σε «μεταγραφές» έχει και η Μπάγερν Μονάχου, η οποία δοκιμάζεται το Σάββατο στο Βόλφσμπουργκ απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας του 2009. Ο ολλανδός τεχνικός των Βαυαρών, οι οποίοι είναι στην πέμπτη θέση απέχοντας 14 βαθμούς από την κορυφή, κ. Λουίς φαν Γκαλ τόνισε ότι «αν κερδίσουμε τη Βόλφσμπουργκ, τότε όλα είναι πιθανά» και σημείωσε: «Πρώτος στόχος μας είναι η δεύτερη θέση, δεδομένου ότι η Ντόρτμουντ έχει ξεφύγει αρκετά, ωστόσο πιστεύω ότι μπορούμε να την κυνηγήσουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα».
Την αισιοδοξία του κ. Φαν Γκαλ ενισχύει η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα επίσημο ματς της εφετινής περιόδου λόγω τραυματισμού. Αντιθέτως η Βόλφσμπουργκ έχει αποδυναμωθεί σημαντικά καθώς αποφάσισε να αδειάσει την επίθεσή της και να γεμίσει τα ταμεία της πωλώντας (35 εκατ. ευρώ) στη Μάντσεστερ Σίτι τον πρώτο σκόρερ και καλύτερο παίκτη της την τελευταία διετία Εντιν Ντζέκο. Αυτή δεν ήταν απλώς η πιο ακριβή μεταγραφή στην οποία εμπλέκεται γερμανική ομάδα, αλλά και η πιο σημαντική μετακίνηση ποδοσφαιριστή στην Μπουντεσλίγκα καθώς οι 18 ομάδες κινούνται υποτονικά στο μεταγραφικό παζάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: