Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ασταμάτητη η Ντόρτμουντ

Την ξέφρενη πορεία της για την κατάκτηση του τίτλου συνέχισε η Ντόρτμουντ, που επιβλήθηκε με 3-1 της Λεβερκούζεν εκτός έδρας. Στο πρώτο ματς της Μπουντεσλίγκα για το 2011 και την αυλαία του δεύτερου γύρου, η Μπορούσια σπατάλησε ένα ημίχρονο, αλλά με μια ανεπανάληπτη εκκίνηση στο δεύτερο μέρος δεν άφησε περιθώρια στη Λεβερκούζεν. Η Ντόρτμουντ έφτασε τους 46 βαθμούς, ενώ η αντίπαλός της έμεινε στους 33, όσους και η Μάιντς με την οποία μοιράζεται προσωρινά τη δεύτερη θέση.

Η Ντόρτμουντ είχε τις ευκαιρίες να "καθαρίσει" το ματς από το πρώτο 20λεπτο, όταν ο Σούμποτιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Λεβαντόφσκι αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ. Ότι δεν έκαναν, ωστόσο, στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, το έκαναν στην επανάληψη.

Οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν... αφηνιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 55' ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0. Ο Κέβιν Γκροσκρόιτς πέτυχε δύο γκολ για την Μπορούσια στο 49' και το 53', φτάνοντας τα 6 στη φετινή Μπουντεσλίγκα, ενώ στο 55' ο 22χρονος επιθετικός έδωσε την ασίστ στον Γκέτσε που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Τα πάντα, φυσικά, είχαν τελειώσει, με τη Λεβερκούζεν να αργεί να συνέλθει από τις απανωτές "σφαλιάρες" των φιλοξενούμενων. Ο Γιουπ Χάινκες πραγματοποίησε τριπλή αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, αλλά το μόνο που κατάφεραν οι "ασπιρίνες" ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-1 με γκολ του Κίσλινγκ στο 80'.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Γιουπ Χάινκες): Άντλερ, Φρίντριχ, Σβάαμπ, Ράιναρτς, Κάστρο, Ρόλφες, Ρενάτο Αουγκούστο, Σαμ (60' Μπαρνέτα), Μπέντερ (61' Βιντάλ), Κίσλινγκ, Χέλμες (60' Ντερντιγιόκ)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Χούμελς, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Σαχίν, Μπλαζικόφσκι, Μπέντερ (46' Ντα Σίλβα), Γκροκρόιτς, Γκέτσε (68' Μπάριος), Λεβαντόφσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: