Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζει ακάθεκτη η Πόρτο

Εύκολες αναμετρήσεις περιλαμβάνει για τους τρεις πρώτους του πορτογαλικού πρωταθλήματος, η 16η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος -και αήττητη μέχρι τώρα- Πόρτο υποδέχεται στο «Ντραγκάο» την ουραγό Ναβάλ, με την Μπενφίκα των πέντε διαδοχικών νικών να δοκιμάζεται στην έδρα της Ακαδέμικα. Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας φιλοξενεί στο «Αλβαλάδε» την Πάκος Φερέιρα, με την παράδοση την τελευταία δεκαετία να είναι υπέρ της, καθώς έχει επτά νίκες σε οκτώ ματς, όπου τα γκολ είναι 16-2.

Συνεχίζει το αήττητο της Πόρτο στο πρωτάθλημα, η οποία υποδέχεται στο «Ντραγκάο» την ουραγό Ναβάλ. Οι «Δράκοι» είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, ωστόσο αναμένεται να στερηθούν τις υπηρεσίες του τραυματία επιθετικού Φαλκάο. Επίσης, μαζί με τον Κολομβιανό θα μείνουν εκτός ο αμυντικός Αλβάρο Περέιρα και ο μέσος Κριστιάν Ροντρίγκες.

Πέντε διαδοχικές νίκες μετρά στο πρωτάθλημα, η Μπενφίκα αλλά και την πανηγυρική πρόκριση στο Κύπελλο, την Τετάρτη (12/1) επί της Ολανένσε με σκορ 5-0. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δεύτεροι της βαθμολογίας, διατηρούν εξαιρετική παράδοση στην «Κοΐμπρα» κόντρα στην Ακαδέμικα, καθώς έχουν να ηττηθούν εκεί από το 1973!.

Την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος συμπληρώνει η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η οποία φιλοξενεί την Πάκος Φερέιρα. Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει αήττητοι τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, ωστόσο θα κατέβουν δίχως τους επιθετικούς Ποστίγκα και Γιανίκ Ντζαλό. Δεν δείχνουν σε καλή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι, καθώς μετρούν μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία τους παιχνίδια, ενώ έχουν και μόλις μία νίκη σε σύνολο οκτώ εκτός έδρας αναμετρήσεων.

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα θα επιδιώξει η Μπράγκα, στο «Εστάντιο Αλγκάρβε», με αντίπαλο την Πορτιμονένσε. Στο «μάτι» των οπαδών αλλά και του προέδρου έχουν μπει οι παίκτες της Γκιμαράες, μετά τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών, γεγονός που κάνει μονόδρομο τη νίκη, με την αδύναμη Ολανένσε. Δυνατή αναμέτρηση ανάμεσα στη Λεϊρία και την Μπέιρα Μαρ, με τους γηπεδούχους, όμως, να έχουν αποδυναμωθεί στη μεταγραφική περίοδο και είναι πολύ πιθανό να αρχίσει η… κάθοδος.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής είναι οι: Νασιονάλ Μαδέιρα-Ρίο Άβε, Σετούμπαλ-Μαρίτιμο.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή (14/01)

Πορτιμονένσε-Μπράγκα 22:15

Σάββατο (15/01)

Γκιμαράες-Ολανένσε 21:15
Σπόρτινγκ Λισ.-Πάκος Φερέιρα 23:15

Κυριακή (16/01)

Λεϊρία-Μπέιρα Μαρ 18:00
Νασιονάλ Μαδ.-Ρίο Άβε
Σετούμπαλ-Μαρίτιμο
Πόρτο-Ναβάλ 20:00
Ακαδέμικα-Μπενφίκα 22:15

Δεν υπάρχουν σχόλια: