Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ανατροπή και προβάδισμα για τη Ρεάλ

Σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας πήρε η Ρεάλ, που νίκησε με 3-1 την Ατλέτικο στο μαδριλένικο ντέρμπι του "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Οι "ροχιμπλάνκος", που παραμένουν χωρίς νίκη επί της μεγάλης τους αντιπάλου από το 1999, προηγήθηκαν νωρίς με γκολ του Φορλάν, αλλά η χαρά τους κράτησε για λίγο και το έργο τους στον επαναληπτικό του "Βιθέντε Καλδερόν" (Πέμπτη 20/1) είναι αν μη τι άλλο δύσκολο.

Ο Ντιέγκο Φορλάν "πάγωσε" το "Σαντιάγο Μπερναμπέου", δίνοντας το προβάδισμα στην Ατλέτικο μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης. Η "απάντηση" των γηπεδούχων, ωστόσο, ήταν άμεση, με τον Σέρχιο Ράμος να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 14'. Απ' αυτό το χρονικό σημείο και μετά, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Μικρό το... κακό, καθώς η Ρεάλ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 61' με γκολ του "συνήθη ύποπτου", Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στο μαδριλένικο ντέρμπι, καθώς δεν είχε σκοράρει στα προηγούμενα παιχνίδια εναντίον της Ατλέτικο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μεσούτ Οζίλ στο 90ό λεπτό με κοντινό πλασέ, μετά από αδράνεια των αμυντικών των φιλοξενούμενων.

Από το ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας δεν έλειψαν, φυσικά, οι σκληρές "μονομαχίες", αλλά και τα νεύρα γενικότερα, με τον κίνδυνο της... σύρραξης (μεταξύ των ποδοσφαιριστών) να αποφεύγεται οριακά σε μία φάση στο τελευταίο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστές του Ουιφαλούσι και Τσάμπι Αλόνσο.

ΡΕΑΛ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ρικάρντο Καρβάλιο, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Οζίλ (90' Γκρανέρο), Κεντίρα, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (61' Κακά)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Περέα, Φιλίπε Λουίς, Ντομίνγκες, Ρέγες, Χουανφράν (89' Χουάν Βαλέρα), Ραούλ Γκαρσία (50' Μάριο Σουάρεθ), Πάουλο Ασουνσάο, Αγουέρο, Φορλάν (78' Φραν Μέριδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: