Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το αλάθητο και ο παρορμητισμός του Ιβάν Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει το αλάθητο του Πάπα, έχει, όμως, αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, η οποία μετέτρεψε τον ΠΑΟΚ σε "όαση" στο χειμαζόμενο από την κρίση ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όπως είπε και ο Κομφούκιος "αν όλοι απεχθάνονται κάτι, θα πρέπει να το εξετάσουμε. Αν σε όλους αρέσει κάτι, πάλι θα πρέπει να το εξετάσουμε". Όλες οι γενικεύσεις είναι λαθεμένες.
Ο παρορμητισμός και η υπερβολική ίσως αυτοπεποίθηση, η οποία απορρέει από την οικονομική ισχύ του ομογενή επιχειρηματία, αναπόφευκτα τον οδηγούν πολλές φορές σε αντιφάσεις και αλληλοσυγκρουόμενα άλματα σκέψης, όπως συνέβη και στη συνέντευξη Τύπου. Αρκετοί μπορεί να τον χαρακτηρίσουν αλαζόνα, υπερφίαλο και φαύλο, για παράδειγμα, όταν τολμά ακόμα και να ψελλίσει τις ασυνήθιστες λέξεις για "κατάκτηση του Champions League".ανείς, όμως, δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει το αυτονόητο. Ό,τι είναι απολύτως απαραίτητος για τον ΠΑΟΚ, ιδίως στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που διανύουμε.
Εάν δεν ερχόταν αυτός πέρυσι το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα ακολουθούσε νομοτελειακά την απαξίωση και τον καταστροφικό δρόμο άλλων μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι τραγελαφικές καταστάσεις θα ήταν καθημερινότητα και η Τούμπα κρανίου τόπος, ενώ τώρα έχουμε την πολυτέλεια να ψειρίζουμε την μαϊμού για όσα γίνονται στο σύλλογο.Με τα δικά του λεφτά πληρώθηκαν οι υποχρεώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, προπονητές, τρίτους και οι τρέχουσες στο δημόσιο. Με τα δικά του λεφτά ήρθε στη Τούμπα το μεγαλύτερο όνομα προπονητή που θα κάθεται του χρόνου σε πάγκο ομάδας της Σούπερ Λιγκ. Με τα δικά του λεφτά ο ΠΑΟΚ λειτουργεί εύρυθμα, οι φίλαθλοι νιώθουν ενθουσιασμό ασφάλεια και περιμένουν μεγάλες μεταγραφές και κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου.
Όσοι τον αμφισβητούν είναι βέβαιο πως εάν τους γυρίσει κάποιος ανάποδα δεν έχουν ούτε 30 ευρώ στην τσέπη. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο απαιτούνται χρήματα. Μεγάλα ποσά. Και απ’ αυτή την άποψη ο Σαββίδης ήταν μάνα εξ ουρανού για τον ΠΑΟΚ. Είναι γεγονός ότι οι έως τώρα μεταγραφές, πλην του Σκόνδρα, έγιναν απλά για να "γεμίσουν" το ρόστερ και προκάλεσα επιφυλακτικότητα. Αναμένεται η απόκτηση πρωτοκλασάτων.
Ο Σαββίδης είπε πολλά. Πάρα πολλά. Ακόμα και τα μισά εάν γίνουν ο ΠΑΟΚ θα ανέβει σε άλλο επίπεδο. Η στάση αναμονής είναι η λογική οδός σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Η υπομονή είναι αρετή. Ο καλύτερος και δικαιότερος κριτής για όλους μας είναι ο χρόνος. Αν, πάντως, το δούμε από την θετική του πλευρά, οι αισιόδοξοι ζουν περισσότερα χρόνια...contra gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: