Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«Αυτή η ομάδα δεν επαναπαύεται»

Αποφασισμένη να προχωρήσει βήμα-βήμα χωρίς να επαναπαύεται ούτε στιγμή είναι η Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

«Αυτή η ομάδα δεν επαναπαύεται»
Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα και αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα γήπεδα της Τουρκίας, τη χθεσινή ισοπαλία με το Μάλι αλλά και τους στόχους της ομάδας στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος:

Για το παιχνίδι με το Μάλι και εάν φόρτωσε τους διεθνείς άγχος η νίκη κόντρα στο Μεξικό:

«Όταν δεν μπορείς να νικήσεις, προσπαθείς τουλάχιστον να μην χάσεις. Ακόμη και ο βαθμός είναι σημαντικός, αφού μας δίνει κατά 90% την πρόκριση που ήταν και ο αρχικός μας στόχος. Δεν υπήρχε άγχος λόγω της νίκης στην πρεμιέρα. Απλά όταν παίζεις με μια καλή ομάδα όπως το Μεξικό, αλλάζεις την τακτική σου. Με το Μεξικό περιμέναμε πιο πολύ τον αντίπαλο, ενώ με το Μάλι ήμασταν πιο επιθετικοί. Το Μάλι έπαιζε άναρχα, έπαιζε… γιούργια οπότε χρειαζόταν άλλη προσέγγιση. Όταν έβγαιναν στην κόντρα το έκαναν με 6-7 άτομα και αυτό μας κούραζε. Κάναμε επίθεση εμείς και αμέσως υπήρχε αντεπίθεση από αυτούς».

Για το αν η παρουσία στην ομάδα ποδοσφαιριστών που λείπουν για διάφορους λόγους (Μαυρίας, Φούντας, Κατίδης) θα έκανε την ομάδα πιο επιθετική κόντρα στο Μάλι και θα μπορούσε να δώσει τους τρεις βαθμούς:

«Δεν μπορώ να το ξέρω. Προσπαθούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είχαμε κατοχή με το Μάλι, κάναμε μια κλασική ευκαιρία αλλά δεν βγάλαμε τις φάσεις που θα θέλαμε. Ήταν παιχνίδι του ενός γκολ. Με τα τρία παιδιά θα ήμασταν πιο επιθετική ομάδα, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γινόταν. Ίσως να μην νικούσαμε το Μεξικό. Να παίζαμε πιο επιθετικά αλλά τελικά να χάναμε. Δεν μπορείς να ξέρεις».

Για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:

«Αυτή η ομάδα, όπως και πέρυσι στο Euro, δεν επαναπαύεται σε ό,τι αφορά τους στόχους. Πέρυσι περάσαμε την Αρμενία και πήγαμε στο Elite Round, μετά με τη Δανία και στη συνέχεια την Αγγλία. Πάμε βήμα-βήμα. Έτσι και τώρα, πρώτος μας στόχος ήταν το ματς με το Μεξικό. Μετά το Μάλι, τώρα η Παραγουάη και η πρόκριση στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το καλό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής:

«Οι 12 από τους 21 παίκτες αυτής της ομάδας είμαστε από τα 15 μας χρόνια μαζί στις Εθνικές, ενώ κάνουμε και και παρέα εκτός γηπέδου. Σίγουρα και οι επιτυχίες μας φέρνουν πιο κοντά. Αν δεν πάει καλά η ομάδα, δεν έχει σημασία το πόσο καλά θα πάω εγώ προσωπικά. Το θέμα είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα».

Για το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους παίκτες που απαρτίζουν αυτήν την ομάδα είχαν πολλές συμμετοχές στους συλλόγους τους:

«Σε κάθε επίπεδο, ακόμα και στη Νέων, κάθε ματς είναι μια εμπειρία. Κερδίζεις σε όλους τους τομείς, σε τακτική, σε τεχνική, βελτιώνεσαι και διορθώνεις τα λάθη σου. Όταν έχεις παιχνίδια στα πόδια σου δείχνεις βελτίωση. Εγώ πρώτη φορά φέτος έπαιξα επαγγελματικά ματς με τον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα για τον Σταφυλλίδη ήταν η δεύτερη με τον ΠΑΟΚ. Με τα παιχνίδια κερδίζεις αυτοπεποίθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: