Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το “one man show” του Ιβάν…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει από την Θεσσαλονίκη για τον αυθόρμητο, αντιφατικό, παθιασμένο και μπερδεμένο Ιβαν που βιάζεται να πετύχει και έχει σχέδιο «λίγο από όλα». Τα πάντα ήταν οργανωμένα στην εντέλεια. Ακόμη και το happening που είχαν σχεδιάσει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με την παρουσίαση του Στέφενς να ξεκινάει με την live, μπροστά στις κάμερες, τους φωτογραφικούς φακούς και τους δημοσιογράφους, υπογραφή των συμβολαίων του με τον ΠΑΟΚ.
Ολα έδειχναν ότι θα είναι η δική του ημέρα. Αλλωστε δεν έρχονται συχνά προπονητές του δικού του διαμετρήματος στα μέρη μας. Και όμως η μέρα ήταν του Ιβάν. Ο Στέφενς απάντησε σε τέσσερις πέντε ερωτήσεις και μας αποχαιρέτησε χωρίς να μας κάνει σοφότερους, χωρίς να μας κερδίσει ή να μας χάσει από αυτή την πρώτη επαφή του με τα media και συνεπώς με τον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Ο Ιβάν όμως είπε πολλά. Για την ακρίβεια και τι δεν είπε. Από μπηχτές σε Σαμαρά και Μαρινάκη και μεταγραφικές αποκαλύψεις με Ροναλντίνιο, μέχρι «επίθεση» σε Δώνη και οριοθέτηση στόχων «πρωτάθλημα εδώ και τώρα» είχε το μενού. Και για επιδόρπιο επιχειρηματικά σχέδια «λιμάνι Θεσσαλονίκης» μέχρι ανακατασκευή της Τούμπας...
 
Επειδή όμως το κομμάτι των δηλώσεων το έχετε έτσι κι’ αλλιώς διαβάσει και λίγο πολύ το έχετε πληροφορηθεί, ας πάμε και στην ερμηνεία αυτών...

Προσωπικά συνέντευξη Σαββίδη από κοντά είδα πρώτη φορά. Με έπεισε σε ορισμένα πράγματα, με άφησε αμήχανο σε κάποια άλλα και με μπέρδεψε σε πολλά περισσότερα. Καταρχάς είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με το εξής bussines plan. «Εγώ αποφασίζω για όλα...». Είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα φανερό ότι ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη ιδιοκτήτη θα πορευτεί με την λογική: «αρχηγού παρόντος...»

Ναι, υπάρχουν πρόεδροι, αντιπρόεδροι, σύμβουλοι, τεχνικοί διευθυντές, προπονητές, χίλιοι δύο τεχνοκράτες, ποδοσφαιράνθρωποι ή μη, αλλά αυτός που αποφασίζει για όλα, μα όλα, είναι ένας. Ο Ιβάν. Να πω ότι μου αρέσει ή με πείθει αυτό το μοντέλο, δεν το λέω. Το αντίθετο μάλιστα. Να πω όμως ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το επικρατέστερο και το μοναδικό που έχει δοκιμαστεί και πέτυχε...

Ο Σαββίδης από την μία εμφανίζεται τεχνοκράτης και σωστά «Προτιμώ να βάλω 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο, παρά να τα ξοδέψω σε παίκτες που δεν θα έχουμε τις υποδομές για να τους φιλοξενήσουμε...» μας είπε και από την άλλη, στα καπάκια, μας αποκάλυψε ότι προσέφερε 6,5 εκατ. στον Ροναλντίνιο, αλλά του είπε «όχι».
«Ο προπονητής έχει πολύ δουλειά μπροστά του γιατί θέλουμε να φτιάξουμε μία νέα ομάδα που να παίζει καλά και για τη νίκη πάντα» είπε επίσης, αλλά στο τέλος μέσες άκρες μας είπε κιόλας ότι αν ο Στέφενς δεν πάρει το πρωτάθλημα με την πρώτη χρονιά φεύγει, γιατί αυτή είναι η μοίρα των προπονητών... Δεν τα... παντρεύεις εύκολα αυτά τα δύο, όσο κι’ αν στη συνέχεια προσπάθησε να το μαζέψει λέγοντας ότι «δεν θα τον διώξουμε αν δούμε ότι έχασε το πρωτάθλημα στο τσακ, αλλά το προσπάθησε πάρα πολύ και είδαμε να έχει φτιάξει μια καλή ομάδα που θα παίζει καλά...»

Από την άλλη εκτός από αντιφατικός ήταν και πολύ παθιασμένος με αυτό που κάνει. Εστειλε μήνυμα παντού. Πρώτα στον Πρωθυπουργό, τον οποίο τέσσερις φορές αποκάλεσε «Σαμαράς», ούτε καν «κύριος Σαμαράς», «αν δεν θέλει τα 11,5 εκατ. ευρώ, τότε θα πάρει όσα πήρε από την ΑΕΚ» και αργότερα «ας έρθουν να μας πτωχεύσουν αν νομίζουν ότι επειδή έχω λεφτά θα τους δώσω 32 εκατ. ευρώ...».
Στον μεγάλο αντίπαλο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, «ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα, μόνο ο Μαρινάκης κερδίζει πάντα...», μέχρι και τον ίδιο τον κόσμο του ΠΑΟΚ. «Αν δεν είχα έρθει, σήμερα ο ΠΑΟΚ θα ήταν σαν την ΑΕΚ, ας μη το ξεχνούν αυτό...».

Προκάλεσε όσους τον... μετρούν (ή προσπαθούν να μετρήσουν) με τα λεφτά του, να μην το κάνουν, αποκάλυψε ότι θέλει και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επί της ουσίας ζήτησε συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έκρυψε ότι ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα, κάλυψε απόλυτα τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα όσον αφορά το παρελθόν τους στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στο τέλος μας άφησε με την απορία. Τι να περιμένουμε αύριο; Την αντίστοιχη μεταγραφή του Ροναλντίνιο που θα γεμίσει την Τούμπα όπως είναι, ή μήπως μια ομάδα στηριγμένη σε παίκτες όπως ο Τζιώλης (υπογράφει), ο Κατσουράνη, ο Σκόνδρας και ο Εφραίμ και μία καινούργια γυαλιστερή και απολύτως ασφαλή για τον κόσμο, Τούμπα.

Ελα ντε; Πείτε μου πώς θα ξυπνήσει αύριο ο Ιβάν για να σας απαντήσω, διότι το ξαναγράφω ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης. «Ivan man show…»Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: