Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«Εμείς παντού, σε όλη την Ελλάδα»

«Οπου πας μαζί σου θα' μαι, πάντα θα σε ακολουθώ» λέει το γνωστό σύνθημα των οπαδών του Ηρακλή και αυτό βρήκε απόλυτη εφαρμογή και τη φετινή-εξίσου- δύσκολη χρονιά, στην οποία οι "κυανόλευκοι" συμμετείχαν στη Football League.
Σε όποια έδρα αγωνίστηκε ο Ημίθεος, από το ξεκίνημα του... μαραθώνιου στις αρχές Οκτωβρίου έως και τους εκτός έδρας αγώνες των πλέι οφ δεν ήταν μόνος ποτέ, με τους οπαδούς του να διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να συμπαρασταθούν στην ομάδα. Μοναδικό γήπεδο στο οποίο δεν έδωσαν το παρών οργανωμένα και μαζικά οι "κυανόλευκοι" ήταν στο «ΑEL FC ARENA» και αυτό γιατί η ΠΑΕ Λάρισα δε χορήγησε εισιτήρια, με την Αστυνομική διεύθυνση της πόλης να απαγορεύει την οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων.


Ακόμη και σε κεκλεισμένων των θυρών!

Το... Iraklis on tour ξεκίνησε νωρίς, μόλις στη 2η αγωνιστική και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου, με τον Ηρακλή να φιλοξενείται στο... Αίγιο από την Παναχαϊκή, σε αναμέτρηση που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Οι οπαδοί του Ηρακλή όμως κατάφεραν να... τρυπώσουν στο γήπεδο και δε σταμάτησαν με τις ιαχές τους να συμπαρίστανται στους παίκτες του Γιώργου Στράντζαλη, με το τελικό αποτέλεσμα (0-0) να τους αφήνει ανικανοποίητους. Μία εβδομάδα αργότερα εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους στην Εθνική οδό και συγκεκριμένα στον Παλαιό Παντελεήμονα. Λεωφορεία με οπαδούς της ομάδας ξεκίνησαν για το Βόλο-και τον αγώνα με τη Νίκη- αλλά πριν την πόλη τους απαγορεύτηκε η μετάβαση στο Πανθεσσαλικό, με αποτέλεσμα να πάρουν το δρόμο της επιστροφής. Στην πορεία και σε μία στάση δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ, με έναν αστυνομικό να πετάει εντός του πούλμαν δακρυγόνο (!) και στη συνέχεια να επικρατεί πανικός. Από θαύμα δεν υπήρξαν χειρότερες καταστάσεις, με τον κόσμο κυριολεκτικά να... βράζει από την χείριστη αντιμετώπιση.

Ανά εβδομάδα στα πούλμαν

Τα όσα συνέβησαν ουδόλως προβλημάτισαν τον κόσμο της ομάδας, που συνέχισε το... σερί του, μπαίνοντας ανά εβδομάδα στα λεωφορεία, στα ΙΧ αυτοκίνητα ακόμη και στο πλοίο για να μεταβεί στην Κρήτη και το Παγκρήτιο, στη Μυτιλήνη και την Καλλονή, στα Μέγαρα, στις Σέρρες (δις), στα Γιαννιτσά, στο Αγρίνιο, στη Φυλή, στα Ψαχνά, στην Κατερίνη, στη Δράμα, στην Καβάλα, στην Αμφισσα, στο "Ελ Πάσο", στο Βόλο, "βάφοντας" μπλε όλα τα γήπεδα στα οποία φιλοξενήθηκε ο Ηρακλής και πανηγυρίζοντας στα περισσότερα νίκες.

Παραμέρισαν χιλιόμετρα, μπλόκα και... face control

Εκτός από τα ατελείωτα χιλιόμετρα που έκαναν οι φίλαθλοι του Ηρακλή, συνάντησαν και άλλες κωμικοτραγικές καταστάσεις στην προσπάθειά τους να μεταβούν στα γήπεδα και τις πόλεις όπου αγωνίζονταν οι "κυανόλευκοι". Για παράδειγμα στο Βόλο (αγώνες με Νίκη και Ολυμπιακό) δύο φορές-στη διάρκεια των πλέι οφ- υπήρξαν μπλόκα από την Αστυνομία, στα οποία όσοι είχαν την... ατυχία να οδηγούν αυτοκίνητο με πινακίδες από τη Θεσσαλονίκη δέχονταν τον σχετικό έλεγχο, ενώ υπήρξε και... face control, με αρκετούς εξ αυτών όμως να βρίσκουν την... άκρη και να είναι παρόντες στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού. Μάλιστα πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου για τη διάρκεια του πρωταθλήματος το κυανόλευκο κομβόι που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη δέχτηκε το... stop στα Μάλγαρα αλλά και στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να μην φτάσουν ποτέ οργανωμένα οπαδοί του Ημίθεου.metrosport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: