Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Επιχειρηματίας είναι, όχι καρδινάλιος της μπάλλας!!

Ζόρια με το καλημέρα πρέπει να έχει ο Στέφενς στον ΠΑΟΚ, γράφει ο Αποδυτηριάκιας, βλέποντας το σώου του Σαββίδη στην παρουσίαση του.
Δεν θα ήθελα να ήμουν Χουμπ Στέφενς και στην παρουσίασή μου, στη δική μου παρουσίαση, στη δική μου πρώτη ημέρα επαφής με τα ΜΜΕ και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να θέλει να κλέψει την παράσταση. Αν ήμουν ο Ολλανδός προπονητής θα αισθανόμουν δυστυχισμένος, και προβληματισμένος από την πρώτη κιόλας ημέρα στη νέα μου δουλειά.
Είναι χάρισμα να μπαίνεις στη θέση του αλλουνού. Μόνον έτσι τον καταλαβαίνεις καλύτερα τον φίλο σου, τον συνέταιρό σου, τον συνεργάτη σου. Να είσαι ο Χούμπερτ, το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης και όλοι να ασχολούνται με κάποιον άλλον. Μ’ αυτόν που είναι το αφεντικό, δηλαδή το άτομο που ειδικά αυτό οφείλει να μετράει τα λόγια του. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην εκτεθεί. Να μη δώσει δικαιώματα.
Είσαι ο Σαββίδης. Τελειώσαμε. Είσαι το πακέτο. Δεν χρειάζεται να λες κάτι το περιττό, το ακραίο, το γραφικό για να αποδείξεις ότι είσαι ένας καρδινάλιος του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τας Γραφάς και τους Προφήτας δεν γλυτώνεις. Όπως κανένας με επιχειρηματικούς άθλους και ποδοσφαιρικούς τίτλους πέρασε ατσαλάκωτος από τον βιότοπο των γηπέδων. Μιλάει ο παθολόγος του περασμένου αιώνα που στην ατζέντα του έχει καταγράψει δεκάδες περιστατικά.   
Είμεθα στον Χουμπ Στέφενς όπου, στην πρώτη του, ακούει τον μεγαλομέτοχο να λέει ποιους προπονητές έχει διώξει, γιατί τους διώχνει, τι θέλει από τον προπονητή που η μοίρα του δεν είναι άλλη παρά να τον διώξουν.
Φοβερά πράγματα. Μόνο τα ηχητικά εφέ έλειπαν από το σώου του Ιβάν που έρριξε στον ίσκιο του τον προπονητή. Ούτε τα φωτιστικά τρυκ είχε ανάγκη ο Ρώσος για να εντυπωσιάσει στο ρεσιτάλ του. Δυστυχώς για τον ίδιον δεν υπάρχει κάποιος στον ΠΑΟΚ να τολμήσει να του πει «Αρχηγέ, μπάβνο…».

Γιατί ο Μαρινάκης είναι έξω φρενών, και με το δίκηο του, γράφει ο apodytiriakias.gr

Το αποκαλύπτω για πρώτη φορά. Δεν το έχω γράψει ποτέ, δεν το έχω πει ποτέ, σε κανέναν. Κυκλοφορεί ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» και την πρώτη ημέρα που κρεμάστηκε στα περίπτερα πήρε τηλέφωνο ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταύρος Νταϊφάς. «Θέλω να σας βοηθήσω».

Γιατί το έκανε αυτό ο άγνωστος μας εφοπλιστής, τρία χρόνια ήδη πρόεδρος και με τρία πρωταθλήματα; Η κουβέντα είναι για τον Μαρινάκη, όχι για παληά και ξεχασμένα επεισόδια.

Είναι μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ και πώς να δεχθεί να του λέει κάποιος άλλος τι να κάνει στο μαγαζί του; Για σιγά, ρε. Εσύ, που το παίζεις εφημερίδα, κάποιο site, γιατί με πιέζεις να κάνω αυτή και την άλλη μεταγραφή. Με βγάζεις από τα ρούχα μου. Και με εκθέτεις στους γάβρους αν δεν πάρω αυτόν που εσύ από τη φυλλάδα σου έχεις κάνει πρωτοσέλιδο. Άντε να μου χαθείς. Έχει δίκαιο ο Μαρινάκης.

Το 1979 οι ομάδες μετατρέπονται σε ΠΑΕ και ο Νταϊφάς σκληρός, δεν δεχόταν ούτε μύγα στο σπαθί του, δυο φορές φιλοξενείται στη Μύκονο από τον Θόδωρο Νικολαΐδη, τον ιδιοκτήτη του Φωτός. Η άλλη εφημερίδα ήταν η Ηχώ, του Παναθηναϊκού. Δεν υπήρχε τρίτη αθλητική εφημερίδα.

Ποια Μύκονο και ποιο Φως, που μια ζωή στέκεται του Ολυμπιακού. Μήνυση έκανε ο Νταϊφάς στον Νικολαΐδη, που σε καμμία περίπτωση δεν το έπαιζε όπως σήμερα, όπου με τα ΜΜΕ τρελλαίνουν τον κόσμο με «ονόματα» παικτών που θα έρθουν στην ομαδάρα, στην κάθε ομαδάρα.

Πουλάει το «όνομα», δαιμονίζεται ο οπαδός για τον παικταρά που …θα πάρει στην ομαδάρα η προεδράρα. Κι αν δεν γίνει η μεταγραφή σύμφωνα με τας επιταγάς της εφημερίδας, δηλαδή αν δε ξηλωθεί την επιταγή ο Μαρινάκης, ε, δεν θα έχουν δίκαιο να τον πούμε καβουρομάνα;

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: