Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Από τον Κόκκαλη το κράτος στον Μαρινάκη!!

Ούτε εκλογές, ούτε υπουργοί, ούτε θεσμοί χρειάζονται, σ' αυτή τη χώρα, γράφει ο Αποδυτηριάκιας, απο τη στιγμή που παντού κάνει κουμάντο κάποιος εξωθεσμικός παράγων.
Ό,τι θέλει κάνει ο Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι που λέει ο αποδυτηριάκιας. Ποιος υπουργός Παναγιωτόπουλος, του πολιτισμού και προϊστάμενος του υφυπουργού αθλητισμού Ανδριανός; Είναι σα να μην υπάρχουν και οι δυο. Όπως ήρθαν, θα φύγουν αύριο χωρίς να ακουμπήσουν.
Σ’ αυτό το ανύπαρκτο κράτος κυκλοφορούμε. Το κράτος είναι σήμερα ο Μαρινάκης, όπως χθες ήταν ο Κόκκαλης, προχθές ο Βαρδινογιάννης. Όπως το λέω.
Δεν χρειάζονται οι εκλογές. Τι να τον κάνεις τον πρωθυπουργό, είτε λέγεται Καραμανλής, Παπανδρέου, είτε Σαμαράς, Τσίπρας. Της πλάκας είναι. Σε κάθε κοινωνικό χώρο, το κουμάντο το έχει κάποιος εξωθεσμικός. Εξωκρατικός παράγων. Παρακρατικός, ίσως. Εξωκυβερνητικός. Όπως στο ποδόσφαιρο πρωθυπουργός, πρόεδρος δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής, αξιωματική αντιπολίτευση, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Αρχιδιαιτητής, τα πάντα όλα ανήκουν στην πολιτική βούληση του Μαρινάκη.
Και είναι ο τεράστιος φελός όποιος τα βάζει σήμερα με τον Μαρινάκη, χθες με τον Κόκκαλη, προχθές με τον Βαρδινογιάννη. Και δεν τα βάζει με το σύμπαν του λαμογισμού που για να κρατά τα πόστα χρειάζεται τον ισχυρό της πιάτσας. Που τον απειλεί να τον ρίξει στο λάκο με τα φίδια αν αρνηθεί τις υπηρεσίες τους. Μη χάσουν και τα μεροκάματά τους οι άνθρωποι, γι’ αυτό και προσφέρονται να κάνουν το σέρβις που έχει ανάγκη ο κάθε Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής του ποδοσφαίρου.

Γιατί στον ΠΑΟΚ κινδυνεύει ο Στέφενς από τη στεφανιαία νόσο, γράφει ο apodytiriakias.gr

Γερμανός ο Ρεχάγκελ, άρα καμμία σχέση με Ελλάδα. Να, όμως, που ο άνθρωπος  προσαρμόστηκε στο Λεχριτισταν. Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει τίποτα όρθιο. Όλα είναι στον αέρα. Δεν έχεις από κάπου να πιαστείς, κάπου να στηριχθείς.

Γερμανοειδής ο Στέφενς. Γεννημένος στα σύνορα ΟλλανδίαςΓερμανίας, μεγάλωσε σα να μην υπήρχε σύνορο ανάμεσα σ’ αυτές τις χώρες - υπόδειγμα ευρωπαϊκού πολιτισμού. Εννοώ ότι κυρίαρχο στοιχείο στην καθημερινότητά μας είναι ο προγραμματισμός. Ότι τίποτα δεν κάνουμε στην τύχη. Και δεν ξεκινάμε τη δουλειά πριν έχουμε μπροστά μας το πλάνο.

Γερμανός, ειδικά στο ποδόσφαιρο, ας αφήσουμε τους άλλους επιχειρηματικούς χώρους, αν θα ‘ρθει να δουλέψει στην Ελλάδα, τότε το πρώτο που θα πει είναι: «Έπεσα σε Καραγκιόζηδες. Οι τύποι αυτοί είναι απίθανοι». Τότε γιατί να ‘ρθει στην Ελλάδα ο Γερμανός προπονητής;

Επειδή είναι επαγγελματίας. Επειδή κάπου πρέπει να κάνει αυτό που ξέρει, τον προπονητή. Ο Ρέμος και ο Ρουβάς είναι σήμερα τα πρώτα ονόματα στο τραγούδι. Δεν θα είναι πάντα. Όταν αρχίσει να περνάει η μπογιά τους θα τους δεις και σε δεύτερες πίστες.

Ρέστος ήταν ο Ρεχάγκελ όταν ανέλαβε την εθνική ομάδα. Γιατί, ο Στέφενς είχε πρόταση από τη μπουντεσλιγκα και προτίμησε τον ΠΑΟΚ;

Θα προσαρμοστεί στην Ελλάδα, στον ΠΑΟΚ, ο Ολλανδός όπως ο Ρεχάγκελ; Άγνωστο. Ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Στέφενς, όπως άλλοι, για να φύγει ή, για να ταυτιστεί με τη δημοφιλέστερη ομάδα της Βορείου Ελλάδος; Άγνωστο.

Τα πρώτα συμπτώματα της κακής λειτουργίας στην καρδιά του 60χρονου Ολλανδού αν είναι να φανούν θα πρέπει να τα περιμένουμε σε ενάμισυ μήνα, όχι ενωρίτερα. Τα συμπτώματα της στεφανιαίας νόσου ενός επαγγελματία αξιόλογου και σοβαρότατου με θητεία στα δυο πιο σοβαρά πρωταθλήματα, από πλευράς οργάνωσης και φιλοσοφίας, αυτά της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Ο Στέφενς, που παρουσιάστηκε σήμερα από τον ΠΑΟΚ, δίνω την πληροφορία, ότι έχει μάθει να δουλεύει σε σωστές βάσεις. Όχι με τυχαία δεδομένα. Το άλφα και το ωμέγα του ευρωπαϊκού πνεύματος είναι μακρυά και έξω από το τυχαίο των πεποιθήσεων και των αποτελεσμάτων.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: