Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο Άρης παραμένει παγιδευμένος στο παρελθόν του

Πώς να προχωρήσεις, όταν τα βαρίδια των προηγούμενων διοικήσεων είναι ακόμα δεμένα στα πόδια σου; Ο Γιάννης Ιωαννίδης εξηγεί τα αίτια της καθυστέρησης του διαχειριστικού ελέγχου και συνδέει το άρθρο 99, την υπόθεση Ούμπιντεζ και τα διαλυμένα τμήματα υποδομής…
Σας βλέπω…Καλοκαίριασε και γουστάρετε μεταγραφολογία. Θέλετε καυτά ονόματα και αεροδρόμια. Ψοφάτε για φιέστες και παχιά λόγια. Δυστυχώς χάσατε…Τα παράπονα σε αυτούς που σας δηλητηρίασαν και σας αποχαύνωσαν.
Σε αυτούς που (αν και αποχώρησαν) δημιουργούν ακόμα προβλήματα στην ανάκαμψη της ομάδας. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Διαχειριστικός έλεγχος – Άρθρο 99
Τα φαντάσματα του παρελθόντος καθυστέρησαν εντέχνως την παροχή στοιχείων προς τη Nexia. Παρέδωσαν διαλυμένο λογιστήριο, έκρυψαν τα "έγγραφα κλειδιά" και τρυπούσαν (μέσω "δικών" τους) την προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών στους πραγματικούς υπαίτιους.
Η αγωνιστική κατρακύλα αποτέλεσε ιδανική δικαιολογία για να περάσει στα ψιλά η κατευθυνόμενη κωλυσιεργία. Αυτοσκοπός ήταν, άλλωστε, να σωθεί η ομάδα. Κι όταν σώθηκε, στόχος ήταν να φύγει ο Σκόρδας. Και μετά, πέσαμε με τα μούτρα στον επενδυτή ‘βουνό’. Έπειτα, παύση για εκλογές. Στο τέλος, το γλυκό έδεσε με το άρθρο 99.
Η εκπληκτική σύμπτωση είναι ότι η δημοσιοποίηση του πορίσματος θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια ένταξης στον προπτωχευτικό κώδικα. Δηλαδή, οι βεβαιωμένες οικονομικές ατασθαλίες θα δώσουν "πάτημα" στους δικαστικούς αντίπαλους για να μπλοκάρουν τη διαδικασία υπαγωγής. Έτσι λένε οι έγκριτοι νομικοί της ΠΑΕ….
Φτάσαμε, λοιπόν, τέλος Ιουνίου και οι υπαίτιοι για την καταστροφή θα απολαύσουν ανέμελοι τις διακοπές τους. Το σχέδιό ολοκληρώθηκε με απόλυτη αποτυχία.
Υπόθεση Ούμπιντεζ
Η προσπάθεια του Ηλιάδη να "κλείσει" ένα σοβαρό ποδοσφαιριστή προσέκρουσε σε τοίχο. Δυστυχώς, κανένας παίκτης που πέρασε από τον Άρη τα τελευταία χρόνια δεν επιθυμεί να επιστρέψει. Ο σύλλογος πληρώνει το τίμημα του καπετανοκετρικού τρόπου διοίκησης, που σπίλωνε συνειδήσεις για να εξυπηρετήσει ιδιοτελή συμφέροντα.
Ατάκες τύπου "Χαφιέ Κάμπορα", "Γεροξεκούτης", "Περάλ", "Σφηνάκης" κτλ είναι ενδεικτικές της απαράδεκτης συμπεριφοράς των προηγούμενων διοικήσεων απέναντι στους αθλητές. Το "κακό όνομα" που άφησαν οι εμπνευστές της "μικρής Μπαρτσελόνα" δυσχεραίνει (ακόμα και σήμερα) την προσπάθεια ενίσχυσης, κρατώντας τον Άρη δέσμιο του παρελθόντος του.
Τμήματα υποδομής
Την τελευταία 10ετία, τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από πωλήσεις ποδοσφαιριστών της Κ-17 και Κ-20 είναι ελάχιστα. Τα τμήματα υποδομής παραμένουν ανοργάνωτα και οι εγκαταστάσεις κρίνονται απαράδεκτες. Δεν υπάρχει αξιόπιστο youth scouting και τα πάντα αφέθηκαν στην τύχη. Μέχρι και οι ρήτρες αποδέσμευσης. Βλέπετε, ο Άρης των 3 ηπείρων και των 5 θαλασσών έπρεπε να ψωνίζει κάθε χρόνο 20 ξένους ποδοσφαιριστές για να γίνεται…τζίρος.
Η πρόσληψη του Οικονομίδη για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα κρίνεται σωστή. Απαιτείται, όμως, χρόνος και χρήμα ώστε να αναδειχθεί το έργο του σε βάθος 5ετίας. Χρειάζεται κόπος για να βγούνε βλαστάρια από την καμένη γη που άφησαν οι λάτρεις του latin ποδοσφαίρου.
Δεν ξεχνώ
Μονίμως προκύπτουν δικαιολογίες για να ξεγλιστρήσουν οι μάγοι της απάτης. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός είναι τόσο δυνατός που συνεχώς εγείρει ανήθικα διλήμματα. Σταματάω, λοιπόν, για να μην κάνω «κακό» στην ομάδα εν' όψει άρθρου 99.
Δεν πρόκειται, όμως, να συμμετάσχω στην αποσιώπηση των εγκλημάτων. Και ο Αμπράμοβιτς να έρθει στον Άρη, επιβάλλεται να ξεμπροστιαστούν αυτοί που τον κατέκλεψαν. Έστω και αργά, πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.sport 24 gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: