Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο Σαββίδης έχει το κουμπί του!!

O Σταύρος Κόλκας αναλύει τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη, καταθέτει τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Στέφενς και γράφει για το ποιο είναι το... κουμπί του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ήταν μία συνέντευξη Τύπου που έπρεπε να οριοθετήσει τους στόχους του ΠΑΟΚ. Το κακό με τον Σαββίδη είναι πως πάντα λέει τα δικά του, όμως επί της ουσίας θα πρέπει να κρατήσουμε τα σημαντικότερα κομμάτια.
Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να διαχωρίσουμε την συνέντευξη Τύπου στο κομμάτι της παρουσίασης του Χιουμπ Στέφενς και σε αυτό που αφορά την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Υπάρχει και ένα τρίτο, αυτό της νοοτροπίας του επιχειρηματία Σαββίδη που απλά μας δίνει μία κατεύθυνση του τρόπου που σκέφτεται.
Στο κομμάτι Στέφενς, που κατ εμέ ήταν το πλέον σημαντικό, ο Σαββίδης τόνισε πως τον προτίμησε λόγω της πειθαρχίας που πρεσβεύει και του γκελ που κάνει αυτή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Μία λογική προσέγγιση η οποία αν συνδυαστεί με το μέγεθος του Στέφενς, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η επιλογή του είναι η απόλυτη. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει χρόνο με τον Ολλανδό και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο.
Το θέμα είναι πως ο Σαββίδης λέει πως η ομάδα θα πάει για το πρωτάθλημα και πως αν κάποιος δεν πετυχαίνει τους στόχους θα απομακρυνθεί. Νομίζω πάντως πως ο Σαββίδης υπερβάλει για να πιέσει τον οργανισμό να αποδώσει τα μέγιστα. Και αν χαθούν οι στόχοι και η ομάδα όμως παλέψει μέσα στο γήπεδο, θα διατηρήσει τους πάντες και θα προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις.
Ο Στέφενς από την πλευρά του, δεν είπε πολλά, αλλά είναι διαβασμένος. Το μόνο που ουσιαστικά είπε είναι πως θα πρέπει να είμαστε όλοι μια οικογένεια για να επιτευχθούν οι στόχοι. Δεν είπε κανένα ψέμα. Όλοι το γνωρίζουμε το κλισέ αυτό και όλοι πρέπει να οραματιστούμε μαζί του.
Το ζητούμενο για τον Στέφενς βέβαια, είναι να έχει έναν οργανισμό από πίσω του που θα τον καλύπτει, θα τον βοηθά και θα του δίνει κατευθύνσεις σε θέματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά του. Και κάπου εκεί εμφανίζεται η δικιά μου φοβία που έχει καταγραφεί εδώ και πολλά μπλογκ.
Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δρόμο μπροστά του στο χτίσιμο του ρόστερ του, αλλά θα καταλάβατε όλοι πλέον το πόσο μεγάλες βλακείες γράφονταν για Μισίμοβιτς και Αϊμάρ. Βέβαια, ο Σαββίδης για λόγους εντυπώσεων αναφέρθηκε στον Ροναλντίνιο, αλλά είναι σίγουρο πως ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει ανάλογο θέμα.
Η ομάδα με αυξημένο κατά 20% και πάνω το μπάτζετ θα κοστίσει κοντά στα 12 με 13 εκατ. ευρώ και εφόσον βρεθεί παίκτης που να τα αξίζει μπορεί να ανέβει λίγο ακόμη.
Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο μπλογκ, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμη την υποδομή να υποδεχτεί ένα τέτοιο όνομα. Ωραία η φαντασία, αλλά προσγειωμένοι έχουμε πετύχει πολλά περισσότερα.
Και τι σημαίνει υποδομή για τον ΠΑΟΚ; Το κομμάτι ενός πρότζεκτ που κολλάει στη γραφειοκρατία της ανύπαρκτης ελληνικής πολιτείας.
Ο Σαββίδης είπε για τα χρέη λογικά, πως την ώρα που αυτός πληρώνει 11εκατ. ευρώ κας, έρχεται το ελληνικό δημόσιο να του στερήσει αυτό το δικαίωμα τη στιγμή που δεν έχει μαντήλι να κλάψει.
Μάλιστα, ο Σαββίδης θεωρεί πως επειδή αυτός έχει χρήμα, η κυβέρνηση του ζητά περισσότερα από αυτά που έπρεπε.
Ο μεγαλομέτοχος ισχυρίζεται λοιπόν πως δεν πρόκειται να πληρώσει ευρώ παραπάνω από αυτά που προτείνει. Και δεν έχει άδικο.
Επίσης, το αθλητικό κέντρο κολλάει γιατί κλασικά στην Ελλάδα ο κάθε δήμος νομίζει ή κάνει πως νομίζει ότι του ανήκουν διάφορα στρέμματα τα οποία τελικά ανήκουν στον στρατό, το ΙΚΑ ή τον... Μπόμπολα.
Με λίγα λόγια, η Πολιτεία ξεκάθαρα καθυστερεί την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, την δημιουργία θέσεων εργασίας και βέβαια, την είσπραξη μεγαλύτερων ποσών από φορολόγηση αφού όσο μεγαλώνει το καράβι, τόσο μεγαλύτερα είναι και τα έσοδά της. Εδώ έβαλαν τον Άδωνι υπουργό Υγείας, σε μία κίνηση ΜΑΤ για τα εγκεφαλικά μας κύτταρα.
Ο Σαββίδης έκανε αυτό που έπρεπε εδώ και έναν χρόνο. Είπε δημοσίως πως αν δεν ήταν Βρύζας και Ζαγοράκης δεν θα είχε έρθει στον ΠΑΟΚ. Αυτοί τον έπεισαν. Όχι μόνος ο Βρύζας, ούτε μόνος ο Ζαγοράκης. Και οι δύο.
Και πάμε στην υπόθεση του... κώδικα τιμής που έθεσε ο Σαββίδης. Είπε δημοσίως πως αν ο Δώνης ζητήσει συγνώμη από τον ΠΑΟΚ θα πληρωθεί μέχρι ευρώ. Επίσης, θεώρησε προσβολή το ότι εμφανίστηκε με τη δικηγόρο του σε ραντεβού που έκαναν, ενώ ισχυρίζεται πως ο Δώνης επέβαλλε την φυγή Γκαρσία. Μην αναφέρω τι λέει ο Δώνης για αυτό, γιατί θα μπερδευτούμε. Εγώ πάντως, για το ίδιο θέμα, έχω ακούσει δύο ακριβώς αντίθετες ιστορίες.
Γενικά ο Σαββίδης φαίνεται πως είναι ένας άνθρωπος που θέλει να τον σέβεσαι εμπράκτως. Δηλαδή η κίνηση Βρύζα μετά το τέλος του αγώνα στη Τρίπολη, το να θέσει την παραίτησή του στη διάθεσή του, τον κέρδισε. Με λίγα λόγια, άμα τον μάθεις έχει το κουμπί του, δεν είναι ρομπότ.
Αυτά ως μία πρώτη ανάγνωση των όσων ακούσαμε σήμερα. Από αύριο, πάλι μεταγραφές και άντε να πάμε καμιά προετοιμασία.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: