Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δώνης: «Ηγέτης μας ο Δημήτρης…»

Δώνης: «Ηγέτης μας ο Δημήτρης…»
Στην μεστή και ουσιαστική εμφάνιση που έκανε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στάθηκε ο Γιώργος Δώνης. Ο έμπειρος τεχνικός, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά χαρακτήρισε «ηγέτη» της ομάδας τον Έλληνα επιθετικό, ενώ αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Γκαρσία αλλά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αρχικά είπε: «Χρησιμοποιήσαμε έξι παιδιά που από την αρχή του καλοκαιριού δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά και δεν τους χάρισε κανένας την ευκαιρία που πήραν. Φανταστείτε πόσο δύσκολη θα ήταν η κατάσταση μετά από τις αλλαγές που κάναμε, αν αυτά τα παιδιά δεν μας έδιναν όλα αυτά τα αισιόδοξα στοιχεία. Για τον Δημήτρη, θέλουμε να είναι αυτή η ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα μας, είναι γεγονός πως βρίσκει ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια, από το προηγούμενο έκανε κάποιες κινήσεις που θύμισαν τον καλό Σαλπιγγίδη και αυτό που θέλουμε είναι να έχει συνέχεια. Για το τρίτο κομμάτι, είναι πολύ σημαντικό πως παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο ήμασταν καλοί ανά διαστήματα, παρά το χαμένο πέναλτι. Ήμασταν καλύτεροι, πιάσαμε καλό ρυθμό, δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε».

Για τον ρόμβο στο κέντρο: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αλλάζαμε την ευθεία για να παίξουμε ρόμβο αν όλα κυλούσαν ομαλά από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Μας δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη των ακραίων μας ποδοσφαιριστών, ενώ με τον Λόρενς λειτουργούσαμε καλύτερα στη κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που από τη στιγμή που παίζουν Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης, πρέπει να βελτιωθούν σε αυτό το κομμάτι. Η ανάγκη μας οδήγησε στο να αλλάξουμε σύστημα και συμφωνώ μαζί σας ότι η ευθεία είναι ξεκάθαρα πιο αποδοτική σε σχέση με τον ρόμβο».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Πρώτα απ όλα εύχομαι να κάνει ντεμπούτο ο γιος μου και να βάλει γκολ. Το σημαντικό για εμάς είναι πως κερδίσαμε μία εβδομάδα ηρεμίας για να δουλέψουμε σωστά. Να δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία των παικτών που είναι τραυματίες και να παρουσιαστούμε δυνατοί. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο φετινό μας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ».

Για τον τραυματισμό του Γκαρσία και αν έγινε κάποιο λάθος στην προπόνηση: «Απορώ πως βγαίνουν όλα αυτά και από ποιους. Για να πούμε ακριβώς τι έγινε, κάναμε 32 λεπτά ζέσταμα, ο Γκαρσία εκτέλεσε έξι κόρνερ όταν δουλέψαμε τις στημένες φάσεις και στο πέμπτο μου παραπονέθηκε πως αισθάνεται ενοχλήσεις. Στη συνέχεια, συμμετείχε στο διπλό που παίξαμε δέκα λεπτά συνολικά και την επόμενη μέρα ήρθε και μου είπε πως αισθάνεται σφιχτό τον τετρακέφαλό του. Ποιο ακριβώς είναι το λάθος».

Για την δύναμη της Τούμπας: «Ήταν από την αρχή στόχος να έχουμε δυνατή έδρα για να χτίσουμε τις βάσεις για μια καλή πορεία. Από εκεί και πέρα, εμείς πρέπει να εστιάζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, όπου κι αν αγωνιζόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: