Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δερμιτζάκης: «Φτιάχνουμε χαρακτήρα…»

Δερμιτζάκης: «Φτιάχνουμε χαρακτήρα…»
Το κλίμα στον Πανθρακικό αλλάζει και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Μακεδόνας τεχνικός οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και έκανε λόγο για χαρακτήρα που φτιάχνει η ομάδα του, ενόψει της συνέχειας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στους βαθμούς που θα χρειαστεί η ομάδα του για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη:

Ο προπονητής του Πανθρακικού επισήμανε στην αρχική του τοποθέτηση: «Γνωρίζαμε εξαρχής πως θα καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό αντίπαλο, με ποιοτικό ρόστερ και έναν πολύ καλό προπονητή. Τέτοιες νίκες βοηθούν κάθε ομάδα ώστε να φτιάξει χαρακτήρα. Η σημερινή νίκη μάλιστα είναι πολύ σημαντική τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, γιατί μας δίνει το πάτημα ώστε να συνεχίσουμε τη δουλειά και να πετύχουμε τελικά το στόχο της παραμονής στην κατηγορία».

Για την εικόνα του αγώνα: «Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και καταφέραμε να πετύχουμε και το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μας πίεσε, αλλά χάρη στην ικανότητα του Κουτσόπουλου αλλά και την τύχη, εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε το 1-0 μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και να πάρουμε αυτή τη νίκη».

Για τους τραυματισμούς των Βαϊρουά και Καστσελάν: «Για τον Βαϊρουά θα γνωρίζουμε σίγουρα αύριο, αφού γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Σχετικά με τον Καστσελάν, η εκτίμησή μου είναι πως υπέστη απλά μια κράμπα, εξαιτίας της αποχής του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και πρέπει να πω πως είχε πολύ καλή απόδοση».

Για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει πολλές αλλαγές στην ομάδα: «Θεωρώ και το έχω ξαναπεί μάλιστα, πως η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο σε κάποια παιχνίδια τις προηγούμενες αγωνιστικές. Γι’ αυτό δεν έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές μέχρι τώρα, απλά σταδιακά θα βάζουμε τις δικές μας πινελιές, έτσι ώστε ο Πανθρακικός να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος».

Για το αν έχει καλύτερο ρόστερ στη διάθεσή του τώρα ή στην προηγούμενη θητεία του στην ομάδα: «Η βασική διαφορά είναι πως στην προηγούμενη θητεία μου στον Πανθρακικό, η ομάδα είχε ουσιαστικά υποβιβαστεί και οι ποδοσφαιριστές ήταν απαλλαγμένοι γι’ αυτό το λόγο από το άγχος. Αντίθετα τώρα υπάρχει άγχος και πίεση προκειμένου να πετύχουμε το στόχο της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ».

Για τους βαθμούς που θα χρειαστεί μια ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα για να σωθεί και το προσεχές ντέρμπι με αντίπαλο την Ξάνθη: «Δεν αντιμετωπίζω το παιχνίδι με την Ξάνθη, ως κάτι διαφορετικό. Είναι ένα ακόμα σημαντικό ματς για την ομάδα μας. Θεωρώ πως αν μια ομάδα συγκεντρώσει περίπου 30 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, τότε θα μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό».

Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον κόσμο, που μας στήριξε πολύ σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: