Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

«Για καλό ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός του ΠΑΟΚ»

«Για καλό ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός του ΠΑΟΚ»
Περισσότερο θετικές παρά αρνητικές επιπτώσεις στην αγωνιστική παρουσία του ΠΑΟΚ, είχε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός της ομάδας, σύμφωνα με τον Μάκη Αγγελίνα.

Ο συνεργάτης του Γιώργου Δώνη, θεωρεί πως δεδομένων των συχνών απουσιών παικτών, τα πράγματα θα ήταν ακόμα δυσκολότερα για τον «δικέφαλο του Βορρά» αν είχε να διαχειριστεί και ευρωπαϊκούς αγώνες. Τι είπε για το ποδόσφαιρο κυριαρχίας, το αμυντικό πλάνο του ΠΑΟΚ αλλά και τα τεστ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάκη Αγγελίνα στο novasports.gr:

Για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα:

"Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει κυρίαρχος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν προβληματάκια. Δουλεύουμε, είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε καλό υλικό σε σχέση με την κατάσταση που υπήρχε το καλοκαίρι και την αποχώρηση έμπειρων παικτών και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ. Δίνουν σημαντικές λύσεις όπως φάνηκε και χθες. Αυτό δε σημαίνει ότι καλύπτουν 100% τις απουσίες, όμως είναι σημαντική η συνεισφορά τους".

Για το αν ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, βοηθά στη δημιουργία της ομάδας:

"Φανταστείτε, με τις απουσίες που έχουμε φέτος, πώς θα εμφανιζόμασταν την Κυριακή αν είχαμε και ευρωπαϊκά ματς την Πέμπτη. Εγώ θεωρώ ότι μας βγήκε σε καλό ως προς την παρουσία στο πρωτάθλημα".

Για τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό:

"Το φιλικό της Εθνικής μας κάνει κακό αναφορικά με την προετοιμασία για αυτά τα παιχνίδια, αλλά θεωρώ ότι θα εμφανιστούμε έτσι όπως πρέπει και στα δύο ματς. Δηλαδή, θα εμφανιστούμε για να νικήσουμε και στους δύο αγώνες".

Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ:

"Είναι σημαντική η βελτίωση που έχουν τα παιδιά. Για να δέσει μία άμυνα και να συνεννοούνται οι κεντρικοί αμυντικοί και ο τερματοφύλακας με τα μάτια, θέλει το χρόνο της και πρέπει να δώσουμε στους παίκτες ακόμη περισσότερο κουράγιο, να τους εμψυχώνουμε. Θεωρώ ότι η άμυνά μας έχει παίξει καλά παιχνίδια".

Για το χθεσινό ποδόσφαιρο κυριαρχίας κόντρα στον Πλατανιά:

"Αυτό το στοιχείο θέλουμε να βάλουμε στην ομάδα και δουλεύουν όλοι προς αυτό το σκοπό. Είδατε ότι παρά τις απουσίες, οι παίκτες που κάλυψαν τα κενά έπαιξαν με αυτή τη φιλοσοφία. Θεωρώ ότι θα το πετύχουμε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια".

Για την εκμετάλλευση της έδρας:

"Δημιουργούμε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς εντός . Αν κερδίσεις όλα τα ματς στην έδρα σου και πας καλά εκτός έδρας, βγαίνεις πρώτος - δεύτερος. Είμαστε κοντά στο να το καταφέρουμε".

Αν τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι τεστ:

"Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, αλλά στην προσπάθεια που κάνουμε για κυριαρχία στο ποδόσφαιρο αυτά τα ματς μπορούν να θεωρηθούν τεστ. Και τα άλλα παιχνίδια όμως, έχουν ιδιαίτερα σημασία σε μία συνολική διαδρομή".

Για τον αγωνιστικό στόχο του ΠΑΟΚ:

"Με λίγα λόγια θέλουμε να κυριαρχούμε, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να κερδίζουμε ακόμη και όταν δεν είμαστε καλοί".

Για το διάστημα που ήταν ο ίδιος στον πάγκο:

"Στο κοουτσάρισμα δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Αλλάζει η οντότητα στον πάγκο. Είναι άλλο να σηκώνεται από τον πάγκο ο προπονητής και να μιλά ή ακόμη και να κοιτά τον παίκτη. Αυτό δε σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τους παίκτες όταν αντικατέστησα εγώ τον κ. Δώνη στο κοουτσάρισμα".

Για το 4-4-2 στην ευθεία και στο ρόμβο:

"Δεν θεωρώ ότι δεν δουλεύτηκε ο ρόμβος. Ήταν η εναλλακτική μας λύση. Η έλλειψε ακραίων παικτών δεν μας επιτρέπει να παίξουμε έτσι. Τον έχουμε δουλέψει λιγότερο απ' ότι στην ευθεία".

Αν θεωρεί ότι ο κόσμος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις και βαραίνει την ομάδα:

"Ο κόσμος έχει καταλάβει τι πάει να γίνει. Κάποιοι ίσως θέλουν τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή με δέκα βαθμούς διαφορά. Καλά κάνουν. Σαν εικόνα, όμως, αυτό που εισπράττω είναι ότι ο κόσμος καταλαβαίνει τη δουλειά που κάνουμε. Εγώ δεν λέω στον κόσμο να κάνει υπομονή. Λέω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα βλέπουν την ομάδα και θα την απολαμβάνουν όπως θα την απολαμβάνουμε κι εμείς".

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:

"Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Εμείς θέλουμε το καλύτερο. Αν παίξουμε τελικό Κυπέλλου να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Αν παίξουμε στα πλέι οφ να κατακτήσουμε τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: