Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Με 167 ΝΑΙ εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2013!!

Με 167 ΝΑΙ εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2013
Έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση, με εξάρσεις και αντιπαραθέσεις η Βουλή, με 167 NAI, ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2013.

Από τους 299 βουλευτές, 128 ψήφισαν OXI και τέσσερις παρών.

Τον καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν ΝΑΙ. Οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης και Ιωάννης Κουτσούκος που τέθηκαν την Τετάρτη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων, στη σημερινή ψηφοφορία ψήφισαν παρών.

Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν, επίσης, οι αντιφρονούντες του ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδος Ανδρέας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κώστας Σκανδαλίδης. «Παρών» δήλωσαν οι Ανδρουλάκης Μίμης, Κουτσούκος Ιωάννης, Γκερέκου Αγγελική και Μάρκος Μπόλαρης.

«Ναι» ψήφισε στην Προεδρεία Δημοκρατίας και «όχι» στα υπόλοιπα ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ ο Θεόδωρος Σολδάτος ψήφισε «ναι» και δήλωσε «παρών» για τα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης. O κ. Σολδάτος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Καταψήφισαν τον προϋπολογισμό οι Οδ. Βουδούρης, Μ. Κασσής και Παραστατίδης.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε ότι «οι θυσίες που καλούμαστε να ψηφίσουμε είναι οι τελευταίες», ενώ δεσμεύτηκε ότι οι αδικίες θα διορθωθούν μόλις βγούμε από τα ελλείμματα». Υποστήριξε, επίσης, ότι τα χρήματα της δόσης θα έρθουν εγκαίρως και με το παραπάνω, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε».

Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: