Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Εζίλ: «Είδωλό μου ο Ζιντάν»

Εζίλ: «Είδωλό μου ο Ζιντάν»
Το εγκώμιο του Ζινεντίν Ζιντάν έπλεξε ο Μεσούτ Εζίλ, μιλώντας στο περιοδικό «Tagesspiegel». Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι όταν ήταν μικρός προσπαθούσε να αντιγράψει τις κινήσεις του Γάλλου, όμως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τον συγκρίνουν μαζί του. «Ήταν ένας επιτυχημένος ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης. Αυτό θέλω για εμένα και δεν το έχω αποδείξει ακόμα», ανέφερε ο διεθνής παίκτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεσούτ Εζίλ στο «Tagesspiegel»

Για τον Ζινεντίν Ζιντάν

«Ο Ζιντάν ήταν το μεγαλύτερο είδωλό μου. Ήταν πλήρης παίκτης: επιδέξιος, τεχνική μαεστρία, μπορούσε να ελέγξει την μπάλα και είχε καταπληκτικό τελείωμα. Ο Ζιντάν ήταν σπουδαίο ποδοσφαιριστής, επειδή έκανε τρομερά κόλπα. Προσπαθούσα να τον μιμηθώ και όσα έβλεπα από εκείνον στην τηλεόραση. Παραδόξως, ήταν πολύ εύκολο για μένα Ως επαγγελματίας, συνειδητοποιώ τώρα ότι - όχι μόνο έκανε απίστευτα πράγματα- ήταν αποτελεσματικός για την ομάδα του».

Για εκείνους που τον συγκρίνουν με τον Ζιντάν

«Ποτέ δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Είμαι περήφανος που είμαι σε μία σπουδαία ομάδα, όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, ο Ζιντάν ήταν σε άλλο επίπεδο. Ήταν ένας επιτυχημένος ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης. Αυτό θέλω για εμένα και δεν το έχω αποδείξει ακόμα».

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν σε μία ομάδα, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης

«Για μένα είναι όπως πριν από δέκα χρόνια στο πάρκο. Όταν είμαι στο γήπεδο θέλω μόνο να διασκεδάζω. Δεν ακούω τίποτα και είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι».

Για τον Ζοσέ Μουρίνιο

«Κάθε παίκτης πρέπει να εκπληρώνει τις ευθύνες του και να υπερασπιστεί την τακτική της ομάδας. Δεν λειτουργεί διαφορετικά η ομάδα. Μαθαίνουμε στην πράξη: πώς να παίζουμε κόντρα στους αντιπάλους μας. Αλλά έχει κάτι σαν έμπνευση. Όλα είναι τόσο γρήγορα που δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα εκείνη τη στιγμή».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: