Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Γιαννόπουλος : “Θα πάμε σε διπλές εκλογές”

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο νομικός εκπρόσωπος της Κοινωνίας Μελών Άρη Θωμάς Γιαννόπουλος, ο οποίος εξήγησε το σκεπτικό της αναβολής της γ.σ. Για την αναβολή της γ.σ : “Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της γ.σ. Εμείς βγάλαμε μια ανακοίνωση για τη γ.σ πριν από τις εξελίξεις που ακολούθησαν. Είχαμε παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Άρης. Μετά και από αυτές τις εξελίξεις ήμασταν αναγκασμένοι να αναβάλλουμε τη .γ.σ γιατί θα έπρεπε στη νέα ανακοίνωση στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γ.σ να περιλαμβάνονται και οι αρχαιρεσίες για τη ΠΑΕ. Θα υπάρξει λοιπόν νέα ανακοίνωση στην οποία θα περιλαμβάνεται και οι αρχαιρεσίες της ΠΑΕ.

Για τη σειρά που πρέπει να γίνουν οι αρχαιρεσίες: “Θα καταθέσω την προσωπική μου άποψη ως δικηγόρος. Από την ημέρα που δεν αδειοδοτήθηκε η ομάδα υπάρχει ένα πανικός. Είναι γνωστό ότι η ΠΑΕ αντιμετωπίζει οικονομικά. Εμείς ως μεγαλομέτοχος δεν ρωτηθήκαμε ποτέ, ούτε για τις παραιτήσεις των μελών του δ.σ της ΠΑΕ ούτε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Είναι δυνατό να έχει προκηρυχτεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να έχει ρωτηθεί ο μεγαλομέτοχος.
Οι εξελίξεις αυτές μιας έπιασαν εξ απηνής . Θα πρέπει ο μεγαλομέτοχος να κινήσει όλες τις διαδικασίες. Θα οριστεί η γ.σ της Κοινωνίας μελών Άρη, θα γίνουν εκλογές για την Κοινωνία Μελών Άρη, και θα πρέπει να δούμε πότε μπορούν να γίνουν οι εκλογές για την ΠΑΕ Άρης.
Αυτή είναι η κατάσταση. Έχουν ακουστεί ασύστολα ψεύδη που δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Δεν είμαστε υπάλληλοι της ΠΑΕ Άρης. Μας κατηγορούν διότι ποτέ δεν μπήκαμε σε μια διαδικασία διαλόγου. Μέχρι να ξεκαθαρίσουμε όμως μέχρι που φτάνουν οι υποχρεώσεις μας. Οι ευθύνες είναι του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Αυτοί φέρουν τις ευθύνες και αυτοί έχουν δικαίωμα υπογραφών.
Υπάρχει ένα μπάχαλο όσοι αφορά τη δική μας λειτουργία . Είναι δυνατό να προκηρύσσεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να ενημερώνεται η Κοινωνίας. Θα πρέπει να υπάρξει λογική επειδή οι
στιγμές είναι πολύ σημαντικές. Δεν πρέπει να διαλυθούν οι θεσμοί και οι δομές. Αυτές οι κινήσεις που γίνονται δεν τυγχάνουν νομιμοποίησης. Είναι κινήσεις πανικού. Πρέπει να υπάρξουν κινήσεις μεθοδευμένες για να βγει η ΠΑΕ από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται”.

Για τις κινήσεις που έγιναν μετά και τη μη αδειοδότηση της ομάδας: “Μετά και τη μη αδειοδότηση της ομάδας υπήρξε ένας πανικός και δημιουργήθηκε από τ α μέλη του δ.σ της ΠΑΕ. Μέσα σε μια μέρα καταργήθηκαν οι αποφάσεις που πήραν τα μέλη στη πρόσφατη γ.σ. Υπήρξε συγκεκριμένη απόφαση από τη Κοινωνία Μελών Άρη να δοθεί παράταση στη διοίκηση Αθανασιάδη. Υπήρχε απόφαση να προχωρήσουμε στη δανειακή σύμβαση. Μέσα σε λίγες ημέρες αναιρέθηκαν αυτές οι αποφάσεις επειδή η ομάδα δεν πήρε άδεια. Ουδέποτε η δανειακή σύμβαση δεν φάνηκε ότι ήταν εξαρτημένη ή με προϋποθέσεις με την αδειοδότηση της.”
Για τη σιγουριά που εξέφραζε ο κ. Κόντης για την αδειοδότηση:”Ο κ.Κόντης είναι υπάλληλος της ΠΑΕ δεν είναι μέλος της δ.σ της ΠΑΕ. Ποτέ δεν τέθηκε το ζήτημα της αδειοδότησης ως απαραίτητη προϋπόθεση της δανειακής σύμβασης. Υπεύθυνη για τον πανικό που δημιουργήθηκε είναι η ποδοσφαιρική εταιρία”.

Για την εισροή χρημάτων: “Όσο αφορά την εισροή χρημάτων, εισέρρευσαν κεφάλαια στην ΠΑΕ τα οποία δεν κατέστη δυνατά να οδηγήσουν στην αδειοδότησης της ομάδας. Αυτό που ενδιέφερε εμάς το δ.σ της Κοινωνίας Μελών Άρη ήταν η εισροή χρημάτων στην ΠΑΕ Άρης να γίνει με προϋποθέσεις και να μπουν δικλείδες ασφαλείας. Ουδέποτε η Κοινωνία Μελών προσπάθησε να βάλει εμπόδια. Εμείς από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε λειτουργούμε σωστά. Τα πάντα είναι κρυστάλλινα”.

Για τη σειρά των διαδικασιών: “Με τη γ.σ που θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό, λογικά πριν τις 22 Ιουνίου, πιθανολογώ ότι θα πάμε σε διπλές εκλογές και στους δύο φορείς”.



πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: