Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αστεράκια under-20!!

Σε κάθε Euro ένα νέο αστέρι γεννιέται και το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και τώρα. Διαβάστε για 7 αστεράκια κάτω των 20 ετών που ετοιμάζονται να αρπάξουν την ευκαιρία.
Αστεράκια under-20
Στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας θα δώσουν το «παρών» με τις Εθνικές τους ομάδες ένα κάρο παικταράδες. Από τον Ιμπραΐμοβιτς και τον Ρονάλντο μέχρι τους Φαν Πέρσι και Ρόμπεν, το Euro είναι γεμάτο με μεγάλα αστέρια, όμως σε κάνε διοργάνωση ένα νέο γεννιέται. Ακολουθούν 7 παίκτες κάτω των 20 ετών που είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία να φτιάξουν το όνομα και την καριέρα τους...
Τζακ Μπάτλαντ (Αγγλία, 19)
Οταν βρισκόταν δανεικός στην Τσέλντεναμ στην League1 στην αρχή της σεζόν δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η χρονιά θα ολοκληρωνόταν με κλήση στην Εθνική ομάδα και παρουσία στο Euro 2012. Ο 19χρονος επωφελήθηκε από τον τραυματισμό του Τζον Ρούντι στο δάχτυλο και ανάγκασε πολλούς από τους Αγγλους να αναρρωτηθούν «Τζακ Μπάτλαντ...;», όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Στιούαρτ Πιρς, ο οποίος έχει καλέσει τον ύψους 1.93 γκολκίπερ στην Εθνική under-21.
Κώστας Φορτούνης (Ελλάδα, 19)
Οι εμφανίσεις του Κώστα Φορτούνη με τον Αστέρα Τρίπολης τράβηξαν το βλέμμα ακόμα και της Γιουβέντους, η οποία προσπάθησε να τον πάρει, όμως ο Ελληνας χαφ μετακόμισε στην Καϊζερσλάουτερν πριν έναν χρόνο και παρά τον υποβιβασμό της ομάδας του, κατάφερε να ξεχωρίσει. Μετά το ντεμπούτο του με την Γαλανόλευκη σε φιλικό με το Βέλγιο (1-1), έδειξε όσα χρειαζόταν να δει ο Φερνάντο Σάντος για τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το Euro.


Μαξίμ Κόβαλ (Ουκρανία, 19)
Ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε το «μπαμ» σε ηλικία 16 ετών στην Μέταλουργκ Ζαπορίζιε, όπου μετά από «κρίση» στη συγκεκριμένη θέση πήρε την ευκαιρία του και δέχθηκε μόλις 23 γκολ σε 19 αγώνες. Τη σεζόν 2010-11 και μετά από τρομερή εμφάνιση κόντρα σε αυτήν, ήρθε η Ντιναμό Κιέβου. Ο Κόβαλ έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο παρά την παρουσία του Σοβκόφσκι και με τους τραυματισμούς κέρδισε θέση στο Euro 2012 χωρίς έχει παίξει καν στην Εθνική under-19.

Τζόρες Οκόρε (Δανία, 19)
Ο γεννημένος στην Ακτή Ελεφαντοστού αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι με την Νόρτζελαντ και από τότε τελείωσαν όλα. Καπάρωσε τη φανέλα του βασικού, έπαιξε δύο φορές το Εθνόσημο στο στήθος σε αγώνες-νίκες με Σουηδία και Φινλανδία τον Νοέμβριο και φέτος βοήθησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος στην ιστορία της. Με τρομερή φόρμα και αυτοέλεγχο έμπειρου παίκτη, είναι πιθανό η λίστα με τους θαυμαστές του να μεγαλώσει μέσα στο καλοκαίρι.


Αλεξ Οξλαντ Τσάμπερλεϊν (Αγγλία, 18)
Αποτελεί το τελευταίο προϊόν του Αρσέν Βενγκέρ στον χώρο της μεσαίας γραμμής της Αρσεναλ, με τον Αλσατό να τον φέρνει στο «Emirates» μετά την εκπληκτική σεζόν με την Σαουθάμπτον στην οποία σε 34 ματς πέτυχε 9 γκολ και κέρδισε πέρυσι την άνοδο στην Championship. Φέτος έπαιξε σε 18 αγώνες της Premier League και 4 στο Champions League, που στάθηκαν ικανοί να του χαρίσουν την κλήση στην Εθνική Αγγλίας.

Γιέτρο Βίλεμς (Ολλανδία, 19)
Αριστερός μπακ που μπήκε φέτος στην πρώτη ομάδα της Αϊντχόφεν, βρέθηκε στην αποστολή της Ολλανδίας μετά τον τραυματισμό του βασικού Ερικ Πιέτερς. Εκανε την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών κόντρα στην Βουλγαρία πριν μία εβδομάδα και ελπίζει να κάνει και μία δεύτερη στο πρώτο ματς των ομίλων του Euro με αντίπαλο την Δανία. Αν τελικά το καταφέρει θα γίνει ο νεότερος παίκτης που κάνει κάτι τέτοιο, σπάζοντας το ρεκόρ του Σίφο, που είχε παίξει σε ηλικία 18 ετών και 115 ημερών.


Ράφαλ Βόλσκι (Πολωνία, 19)
Θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Πολωνίας και ελπίζει να εντυοπωσιάσει αν του δοθεί η ευκαιρία. Εκανε υπέροχη σεζόν φέτος με την Λέγκια Βαρσοβίας και οι συγκρίσεις με τον Μάριο Γκέτσε της Ντόρτμουντ δεν άργησαν να έρθουν αφού η Μπορούσια έχει ήδη ενδιαφερθεί να αποκτήσει τον νεαρό playmaker. Ο Βόλσκι έπαιξε στις φιλικές νίκες με Λετονία και Σλοβακία και ίσως αποτελέσει το κρυφό χαρτί για τους συν-διοργανωτές.



πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: