Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το φταίξιμο στην Άρσεναλ!!

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι άφησε ανοιχτό το μέλλον του, όσο δεν ανανεώνει τόσο αυξάνει την πίεση στην Άρσεναλ και ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης ρίχνει το φταίξιμο στους «κανονιέρηδες».
Το φταίξιμο στην Άρσεναλ
«Το μέλλον μου; Έχω συμφωνήσει με την Άρσεναλ να μην το συζητήσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρόθεσή μου είναι να παίξω καλά στο Euro και να το κερδίσω. Στη συνέχεια θέλω να συνεχίσω να παίζω στο Champions League και να το κερδίσω και αυτό. Η Γιουβέντους; Φυσικά και είναι μεγάλη ομάδα», δήλωσε στην Tuttosport σήμερα (04/06) ο Φαν Πέρσι.
Το συμβόλαιό του φτάνει στο τέλος του σε έναν χρόνο και οι συζητήσεις δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο. Για την ακρίβεια έχουν… παγώσει, με τον Ολλανδό να έχει το μυαλό του στο Euro και να δηλώνει ότι θα πάρει αργότερα τις αποφάσεις του. Ο αρχηγός της Άρσεναλ φέρεται να έχει διαμηνύσει στον Βενγκέρ ότι δεν πρόκειται καν να σκεφτεί την ανανέωση, αν οι «κανονιέρηδες» δεν είναι σε θέση να κατακτήσουν τίτλους. Η επίσκεψή του στο Τορίνο και οι δηλώσεις του Μαντσίνι δείχνουν την σοβαρότητα της κατάστασης, όμως το σίγουρο είναι ότι ο 28χρονος άσος δεν πρόκειται να βιαστεί. Δεν πρόκειται να αποφασίσει ελαφρά τη καρδία και περιμένει τις κινήσεις του Αλσατού.
Τα χρήματα δεν είναι το πρώτο θέμα. Ποτέ δεν ήταν. Κλισί και Νασρί υποστήριζαν ότι δεν υπέγραψαν στους «πολίτες» για τα χρήματα, αλλά για τους τίτλους, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι το… φούσκωμα των τραπεζικών τους λογαριασμών ήταν εκείνο που τους οδήγησε στο Etihad. Στην περίπτωση του Κόλο Τουρέ για παράδειγμα, δεν υπήρξαν αντιδράσεις, καθώς όλοι γνώριζαν τους λόγους που έφυγε. Αντίθετα, οι άλλοι δύο και κυρίως ο Νασρί αντιμετωπίζονται ως «προδότες».

Ο Βενγκέρ έχει πει ότι δεν πρόκειται να πουλήσει άλλους παίκτες στην Σίτι, ενώ και ο ίδιος ο Φαν Πέρσι έχει αφήσει υπονοούμενα ότι δεν πρόκειται να δελεαστεί από τον Μαντσίνι. Ίσως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψή του στο Τορίνο, με την Γιουβέντους να είναι πλέον από τους πρώτους υποψήφιους προορισμούς. Είναι βέβαιο ότι ούτε οι προτάσεις θα λείψουν ούτε οι οικονομικές του απαιτήσεις θα μείνουν ανικανοποίητες.

«Ποιον θα διάλεγα ανάμεσα στον Φαν Πέρσι και στον Καβάνι; Ο Ολλανδός είναι ένας πρωταθλητής, ενώ ο Ουρουγουανός έχει τα πάντα και ήθελα να τον πάρω στην Ίντερ από τότε που έπαιζε στην Παλέρμο. Είναι, όμως, αδύνατο να αποκτήσουμε τον Καβάνι στην τωρινή του τιμή. Με τον Φαν Πέρσι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η κατάσταση είναι διαφορετική με εκείνη, όταν αποκτήσαμε τους Νασρί και Κλισί. Ο Βενγκέρ δεν μπορούσε να τους κρατήσει στο Λονδίνο. Θα αποκτήσουμε επιθετικό μόνο αν φύγει κάποιος από αυτούς που ήδη έχουμε», ήταν οι δηλώσεις του Μαντσίνι μόλις πριν λίγες ημέρες, με τους Άγγλους να αναφέρουν ότι οι «πολίτες» είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ και… ηγεμονικό συμβόλαιο στον Ολλανδό. Με τον Τζέκο να βρίσκεται στην λίστα της Μπάγερν και τον Τέβες να είναι απρόβλεπτος είναι πολύ πιθανό η Σίτι να βγει στην αγορά για επιθετικό και τότε οι χειρότεροι εφιάλτες των «κανονιέρηδων» θα ξεπηδήσουν και πάλι από το υποσυνείδητο.

Μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με την Γουέστ Μπρομ, ο Φαν Πέρσι έκανε πρώτος την κίνηση προς τους οπαδούς, ανταποδίδοντας το χειροκρότημα και έδειχνε να μην θέλει να σταματήσει, μένοντας τελικά μόνος στο γήπεδο… Τέτοια είναι η σχέση του με τους οπαδούς, όμως οι δηλώσεις του άφησαν τα πάντα ανοιχτά. «Θα αγαπάω τον σύλλογο ό,τι και αν συμβεί» είχε πει. «Μπορείτε να βγάλετε ό,τι συμπέρασμα θέλετε. Αν ένας παίκτης δεν πανηγυρίζει, λέτε ότι έχει ήδη φύγει. Αν μένει να πανηγυρίσει με τους οπαδούς, λέτε ότι πρόκειται για αποχαιρετισμό. Εγώ πιστεύω ότι είναι άκρως θετικό σημάδι», τόνισε ο Βενγκέρ.

Σε έναν ιδανικό κόσμο δε θα υπήρχε λόγος να γράψω αυτό το κείμενο, διότι ο Φαν Πέρσι θα είχε ήδη υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Όσο ρομαντισμός και να έχει απομείνει στο ποδόσφαιρο, ίσως να μην είναι αρκετός να τον κρατήσει στο Emirates. Η αρχηγική φιγούρα της Άρσεναλ εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων ίσως να μην βρίσκεται στο Λονδίνο την επόμενη σεζόν. Ήταν εκείνος που οργάνωσε αρκετές φορές μπάρμπεκιου για τους παίκτες και τις οικογένειές τους, ενώ η γυναίκα του έχει οργανώσει βραδιά με τις γυναίκες των συμπαικτών του. Ήταν εκείνος που κανόνισε να αγοράσουν όλοι μαζί ένα ρόλεξ δώρο στον Πατ Ράις, όταν ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί από τον σύλλογο μετά από ολόκληρα 44 χρόνια προσφοράς και εκείνος που προσπαθούσε πάντα να διατηρήσει το οικογενειακό κλίμα στην Άρσεναλ.

Δεν είναι από εκείνους που έχουν πάρει την απόφαση να φύγουν και απλά παίζουν παιχνίδια για να αποσπάσουν το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Είναι από εκείνους που παλεύουν μέσα τους για το κατά πόσο μπορούν να οδηγήσουν τον σύλλογο στις επιτυχίες. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, ο ίδιος φθείρεται σωματικά και ψυχολογικά. Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται βοήθεια για να το καταφέρει και αυτό προσπαθεί να κάνει, πιέζοντας με τον δικό του τρόπο για μεταγραφές. Ακόμη και αν η Άρσεναλ δεν ενισχυθεί όσο ο ίδιος θα ήθελε, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα φύγει. Η πίεσή του είναι για να προχωρήσει ο σύλλογος και όχι ο ίδιος. Η πρόταση των «κανονιέρηδων» σύμφωνα με τους Άγγλους είναι για 5ετές συμβόλαιο με εβδομαδιαίες αποδοχές περίπου 162.000 ευρώ και άλλα 8,7 εκατ. μπόνους υπογραφής. Κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για… τσιγκουνιά, όμως αν τον χάσουν το φταίξιμο θα είναι αποκλειστικά δικό τους.

Κάποτε σε μία συνέντευξή του στο ολλανδικό περιοδικό Hard Gras ο Φαν Πέρσι είχε πει: «έχω ένα τραπεζάκι του πινγκ πονγκ σπίτι μου. Όποιος έρχεται για επίσκεψη θα πρέπει να παίξει ένα παιχνίδι μαζί μου. Είμαι αποφασισμένος να μην χάσω ποτέ. Απλά τους κερδίζω όλους». Δηλώσεις που δείχνουν την ιδιοσυγκρασία του. Θέλει να κερδίζει σε όλα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολλανδός είχε ζητήσει συνάντηση με τον Βενγκέρ για να ζητήσει ενίσχυση μετά την πώληση των Νασρί και Φάμπρεγας. Ο Αλσατός μπορεί να τα έκανε… σαλάτα, όμως ο Φαν Πέρσι έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Φέτος, έχει ήδη αποκτηθεί ο Ποντόλσκι, ενώ είναι δεδομένο ότι τα περσινά λάθη δε θα επαναληφθούν στον σχεδιασμό. Έχουμε μπροστά μας πολύ καιρό μέχρι ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ να πάρει την τελική του απόφαση, ενώ παραμένει ερωτηματικό η αντιμετώπιση που θα έχει αν επιλέξει την Σίτι. Οι πιθανότητες να ανανεώσει αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένες, όμως όταν δεν μπορείς να πείσεις τον καλύτερό σου παίκτη για τις φιλοδοξίες σου, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα...

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: