Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κι αυτοί τρέχουν για το δικαίωμα στις μεταγραφές...!!

Στο Δημόσιο μπορεί να έχουνε λεφτά, όπως οι ίδιοι λένε, μέχρι το τέλος του μήνα, άντε βαριά βαριά μέχρι τις δεκαπέντε του αλλουνού, δεν βιάζονται όμως και να εισπράξουνε. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Κι αυτοί τρέχουν για το δικαίωμα στις μεταγραφές...
Γι' αυτό άλλωστε δώσανε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Κι η λογική είναι απλή και δοκιμασμένη: «Ασε πρώτα να ψηφίσουνε τα κορόιδα κι ύστερα να τους έρθει το μπουγιουρντί».
Με το που φτιάχνει τη δήλωση ο φοροτεχνικός αυτόματα βγαίνει και η λυπητερή. Σου λέει πόσα είναι να πληρώσεις. Με το μαλακό βέβαια γιατί σέρνονται και εγκεφαλικά. Ακριβώς τι έχουνε να πληρώσουνε ξέρουνε και στην ΑΕΚ.
Στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ άλλωστε η μία σελίδα είναι οικονομική και η άλλη αγωνιστική. Μονά ζυγά πάει η δουλειά. Διαβάζεις λοιπόν στην αριστερή σελίδα περί των οικονομικών: «Τρία εκατομμύρια χρειάζεται η ΑΕΚ μέχρι τις 7 Ιουλίου». Για τη ληξιπρόθεσμη δόση του άρθρου 44, 1.250.000. Για τη ληξιπρόθεσμη δόση Απριλίου-Μαΐου στην Εφορία, 1.200.000.
Για την τακτική δόση του Ιουνίου, 600.000. Συν επτακόσια χιλιάρικα που αναλογούν στο 20% του προστίμου των 3,5 εκατομμυρίων γιούρο που έχει επιβληθεί. Ολα αυτά βέβαια δεν κάνουν τρία εκατομμύρια ευρώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ προς χάριν στρογγυλοποίησης. Σούμα είναι ακριβώς 3.750.000 ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτά.
Υπάρχουν ταυτόχρονα και τα χρέη στους ποδοσφαιριστές. Στα 3,5 εκατομμύρια είναι οι οφειλές σε παίκτες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του '11. Τρία εκατομμύρια είναι τα χρέη για το πρώτο εξάμηνο του '12. Ενώ τον Σεπτέμβριο, αν υπάρχει στο μεταξύ ΠΑΕ ΑΕΚ, έρχεται η επόμενη δόση του 1.250.000 για το άρθρο 44. Σούμα όλα αυτά κάνουνε 7.250.000 ευρώ.
Συν βέβαια τα τρέχοντα. Φώτα, νερά, τηλέφωνα κ.λπ. Με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης σεζόν να είναι ήδη υποθηκευμένο. Κάπως έτσι έχει η κατάσταση στην ΑΕΚ. Αν στις 7 του επόμενου μήνα δεν πληρωθεί η δόση του 44, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει όλα τα λεφτά του αρχικού χρέους: Δηλαδή 140 εκατομμύρια ευρώ.
Σ' αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ πάει στη Δέλτα Εθνική και ο Ντέμης Νικολαΐδης όπως κι ο Σταύρος Αδαμίδης θα διανυκτερεύουν σε συγγενείς ή φίλους για να αποφύγουν τη σύλληψη. Αυτά όπως είπαμε στην αριστερή σελίδα του ρεπορτάζ. Στη δεξιά υπάρχει το αγωνιστικό σκέλος.
Η αισιοδοξία δηλαδή ότι στη συνεδρίαση της Super League αύριο είναι πολύ πιθανό να ξεπερασθεί ο σκόπελος της ποινής της απογορεύσης μεταγραφών που έχει επιβληθεί στην ΑΕΚ λόγω μη αδειοδότησης. Μάνι μάνι έξι ομάδες είναι οι ενδιαφερόμενες. Υπέρ τους θα ψηφίσει ο Παναθηναϊκός που πήρε την άδεια την τελευταία στιγμή λόγω αλληλεγγύης κι ο Ολυμπιακός λόγω μεγαλοψυχίας. Σύνολο οκτώ.
Ενας από τους άλλους να χάσει το αεροπλάνο και να μην πάει στο συμβούλιο, οι οκτώ είναι πλειοψηφία. Κι έχουν μάλιστα και τις ευλογίες της ΕΠΟ. Ιδού λοιπόν ο σουρεαλισμός: Η πτώχευση και η διάλυση της ΑΕΚ να είναι δεδομένες κι αυτοί να τρέχουνε αύριο στη Super League για να κερδίσουνε την ψηφοφορία για να έχουνε δικαίωμα να κάνουνε μεταγραφές. Αυτά.
Κουκλοθέατρο θα ήταν
ΤΟ πρόβλημα δηλαδή της ΑΕΚ είναι να κάνει μεταγραφές; Κι άιντε κι έκανε. Με τι λεφτά θα πληρώσει αυτά τα συμβόλαια; Με τι λεφτά θα πληρώσει ο Πανιώνιος; Με τι λεφτά θα πληρώσει ο Αρης; Κι ευθύς εξαρχής η ταπεινότητά μου είχε τοποθετηθεί επί του θέματος: Καλά ξηγηθήκανε κι αλλάξανε την ποινή υποβιβασμού στην περίπτωση μη αδειοδότησης. Δεν μιλάμε δηλαδή για μία ή δύο ομάδες. Αν υποβιβαζόντουσαν στη Β' Εθνική οι έξι, το επόμενο πρωτάθλημα της Super League θα ήταν η χαρά των κατά τόπους ανταποκριτών: Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Καλλονή, Πανσερραϊκός, Πιερικός και Καλλιθέα θα παίζανε στη μεγάλη κατηγορία. Και χωρίς αγώνες μπαράζ. Συν Πανθρακικό και Βέροια που έχουν ήδη ανέβει απευθείας.
Ανάλογα με την κλήρωση δηλαδή, στην πρεμιέρα του επόμενου πρωταθλήματος της Super League θα είχαμε τις παρακάτω τιτανομαχίες: Καλλιθέα-Πανθρακικός, Παναχαϊκή-Καλλονή, Πανσερραϊκός-Πλατανιάς, Βέροια-Πιερικός. Ο Κομπότης θα είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην Ευρώπη και στα πλέι οφ κι ενδεχόμενα θα χτύπαγε μέχρι και Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν θα ήταν πρωτάθλημα. Κουκλοθέατρο θα ήταν.
Αν τώρα θέλει η Νova να κάνει 25% ψαλίδι, σε μια τέτοια περίπτωση θα το έκλεινε το μαγαζί. Από τον Πλατανιά, λοιπόν, και ενδεχόμενα και την Επανομή, αν γινόντουσαν μπαράζ, σαφώς είναι προτιμότεροι ο Αρης κι ο Πανιώνιος. Εστω και χωρίς μεταγραφές. Αν κάνουνε και μεταγραφές όμως, ποια θα είναι η ποινή που θα τους έχει επιβληθεί: Να γράψει εκατό φορές στον πίνακα ο Κόντης «δεν θα ξανακάνω χρέη»;
Αλλοι έπρεπε να φωνάζουν
ΚΙ όπως πέρυσι με τα «στημένα» φώναζε ο Πηλαδάκης ότι έπρεπε να μείνει η Λάρισα στην Αλφα Εθνική, τώρα φωνάζουνε ο Εργοτέλης κι ο Παναιτωλικός. Μέχρι κι ο Σάμιος της Δόξας με τα Ρέιμπαν καθρέφτη έβγαλε ανακοίνωση: Οτι πέσανε οι τρεις ομάδες που πληρώνανε κι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και μένουνε στην κατηγορία οι μπαταχτσήδες. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ήθελε να κερδίσει στη ζούλα την κατηγορία. Οπως ανέβηκε πέρυσι δηλαδή, έτσι να μείνει φέτος. Μονά ζυγά, μονόζυγα, όλα δικά του.
Οπως όμως σωστά ανέβηκε πέρυσι η Δόξα, έτσι σωστά πέφτει φέτος. Οποιος πέφτει αγωνιστικά δεν γίνεται να σωθεί. Γι' αυτό έπεσαν πέρυσι Λάρισα και Σέρρες. Και με βάση τον κανονισμό, σωστά πέσανε. Ετσι, λοιπόν, σωστά πέσανε φέτος Παναιτωλικός, Εργοτέλης και Δόξα. Ακόμα κι αν υποβιβαζόντουσαν λόγω της αδειοδότησης και οι έξι στη Β' Εθνική, κερδισμένοι θα βγαίνανε οι επιλαχόντες της Β' Εθνικής. Αν κάποιος, λοιπόν, πρέπει να φωνάζει που άλλαξαν οι ποινές της αδειοδότησης, είναι Παναχαϊκή και σία. Ενώ δηλαδή θα ανέβαιναν όλοι απευθείας, τώρα θα παίξουνε μπαράζ για μία θέση.
Πιο πολύ έχει υπηρετήσει η Αλίκη στο Ναυτικό, παρά ο Αντώνης Σαμαράς
-Νίκος Μιχαλολιάκος
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: