Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Πιλάβιος: «Τιμή το Μουντιάλ, θα μιλήσουμε με τον Ότο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλήθεια» της Χίου, όπου και αναφέρθηκε στην πρόκριση της Εθνικής στα τελικά του Μουντιάλ, στο μέλλον του Ότο Ρεχάγγκελ, στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά και στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης της Λίγκας στην Ομοσπονδία.

Για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Είναι μεγάλη τιμή που πάμε στο Μουντιάλ, στις 32 χώρες από τις 200 που πήραν μέρος στα προκριματικά. Μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και ευθύνες. Οι ευθύνες είναι δεδομένες, καθώς πρέπει να πάμε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι μπορούμε. Θέλω να πω ότι το Μουντιάλ είναι μια γιορτή και πρέπει να το χαρούμε και να παίξουμε τη μπάλα που ξέρουμε».

Για το μέλλον της συνεργασίας με τον Ότο Ρεχάγκελ: «Για τον προπονητή έχω πει πολλές φορές ότι για να γίνει μια συνεργασία υπάρχουν δύο μέρη και θα ήθελα πρώτα να μιλήσω με τον ίδιο και μετά να κάνω οποιαδήποτε δήλωση. Θα συζητήσουμε με τον προπονητή και μετά θα αποφασίσουμε».

Για τα ύποπτα παιχνίδια της Β’ Εθνικής: «Όλα τα ματς που έστειλε η ΟΥΕΦΑ αφορούν αποκλειστικά παιχνίδια της Β' Εθνικής και όχι της Superleague. Από εκεί και πέρα οι ενέργειες από την ομοσπονδία έχουν γίνει, να μην τα επαναλαμβάνω. Και οι προτάσεις έχουν γίνει και περιμένουμε την πολιτεία να συνδράμει και αυτή με το δικό της τρόπο. Δεν έχει καμία διαφορά ποιος δίνει στον εισαγγελέα τον φάκελο. Δίνοντας τον στη ΓΓΑ ήθελα να δείξω πόσο σημαντική είναι η σημασία της πολιτείας στην υπόθεση αυτή».

Για τα σενάρια περί ενσωμάτωσης της Superleague στην ΕΠΟ: «Είναι θέμα που έχω ήδη απαντήσει. Οι Ενώσεις είναι μέλη της ΕΠΟ, ούτως ή άλλως, οι αποφάσεις τους περνάνε μέσα από το φίλτρο της ομοσπονδίας, οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή αλλαγές γίνονται πάντα σε συνεννόηση με αυτές τις δυο Ενώσεις. Από εκεί και πέρα έγινε πολύ θόρυβος και νομίζω αδίκως».

Για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή ενοποίηση της Γ’ Εθνικής και του περιφερειακού πρωταθλήματος: «Σενάριο ενοποίησης δεν μπορώ να το πω. Σενάριο αναδιάρθρωσης είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας. Έχουμε στείλει ως ομοσπονδία σε όλες τις Ενώσεις από το Νοέμβριο επιστολή για να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους. Θα είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε όλα τα στοιχεία και από εκεί και πέρα στη Γενική Συνέλευση του καλοκαιριού πρέπει και θα καταθέσουμε μια συνολική πρόταση. Στη Δ' Εθνική πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Δεν νοείται σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα να υπάρχουν μπάτζετ 300 και 400 χιλιάδων ευρώ. Νομίζω ότι έτσι καταστρέφονται άνθρωποι που πραγματικά για κάποιο διάστημα θα ήθελαν να προσφέρουν. Νομίζω ότι θα πρέπει να το σκεφτούμε πολύ καλά και όπως σας είπα συλλέγουμε τις προτάσεις για να κάνουμε μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης το καλοκαίρι».

Για τη διαιτησία: «Είναι πολύ μεγάλο θέμα από την Superleague ως τα τοπικά πρωταθλήματα. Εμείς με ένα καινούργιο κανονισμό που καταθέσαμε το καλοκαίρι προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις για την επιμόρφωση των διαιτητών και σωστότερη προετοιμασία, ώστε να μπαίνουν στο γήπεδο και να ξέρουν ακριβώς τι σφυρίζουν. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Όπως ένας παίκτης μπορεί να αστοχήσει σ' ένα πέναλτι έτσι και ο διαιτητής μπορεί να πάρει μια λάθος απόφαση, ειδικά όταν πλέον έχουμε συνηθίσει τη διαιτησία να την μετράμε με το υποδεκάμετρο, να τη μετράμε με γραμμές τηλεοπτικές με το χέρι, με το γόνατο, με την πλάτη. Νομίζω ότι πρέπει και εμείς οι παράγοντες να αναθεωρήσουν λίγο τις απόψεις τους και να κοιτάνε πιο πολύ τις ομάδες τους και λιγότερο τη διαιτησία. Ευχαριστημένος από την διαιτησία δεν μπορεί να είναι κανείς, γιατί πάντα κοιτάμε το καλύτερο. Κοιτάμε να προσπαθούμε, μέσω τις επιμόρφωσης και των σεμιναρίων να παίρνουν σωστότερες αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: