Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για το βλέμμα της... αγελάδας που έχει ο Ολυμπιακός, τον... τρελό Ντόρσεϊ που τελικά ίσως είχε δίκιο και τα τέσσερα ματς που τα κρίνουν όλα...
Ένα... πυραυλοκίνητο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ αρκεί για να εξαγνίσει τις αμαρτίες του νέου Ολυμπιακού; Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζοντας το σερί των τραγικών εμφανίσεων είδαν τον Χριστό όχι απλά φαντάρο αλλά να τους δίνει στο χέρι τον πρώτο αριθμό του λαχείου που έμοιαζε με ροζ φύλλο αγώνα. Κι αν χρειάζεσαι τη βοήθεια του Θεού του μπάσκετ για να νικήσεις την Τσεντεβίτα τότε μάλλον θα πρέπει να ισοδυναμεί με επιτυχία για τον Ολυμπιακό η πρόκριση στη δεύτερη φάση.
Για όσους δεν το γνωρίζουν: Η... παντοδύναμη Τσεντεβίτα είχε μέχρι τώρα 0-3 στην Ευρωλίγκα με μέσο όρο -19 πόντους διαφορά σε κάθε ήττα, ενώ προερχόταν κι από εντός έδρας ήττα 67-83 από τη Ζαντάρ στην Αδριατική Λίγκα. Μάλλον αυτά διάβασαν και οι παίκτες του Μπαρτζώκα και κατέβηκαν στο γήπεδο χωρίς τη δίψα που πέρυσι έκανε τη διαφορά. Τα μάτια όχι απλά δε γυαλίζουν αλλά έρχονται δεύτεροι σε όλες τις μάχες, το δε όπλο της άμυνας πέραν του αγώνα στο ΟΑΚΑ έχει γίνει η αχίλλειος πτέρνα.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν, μετά από ένα διάλειμμα απέναντι στον Παναθηναϊκό ξανάγινε αυτός που ξέραμε μέχρι τον Ιανουάριο του 2012. Μια ομάδα που τα περιμένει όλα από τον Σπανούλη επιθετικά, χωρίς την έξτρα ενέργεια που τον έβγαλε από τη λάσπη και τον οδήγησε σε θριάμβους. Οι 26 πόντοι στην Τουρκία και οι 18 από τη Ζαλγκίρις δεν έκρουσαν καμπανάκι, ίσως επειδή ο βασικός στόχος της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια σχεδόν καπαρώθηκε μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ.
Αλλά που μπορεί να πάει ο Ολυμπιακός με την εικόνα που βγάζει στο παρκέ; Όσο μάλιστα, κι αν επιχειρείται να παρουσιαστεί ως... επιτυχία η φυγή του Ντόρσεϊ (που ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν πόσο προβληματικός και τρελός είναι, ενώ μέχρι τη Ζαλγκίρις ήταν ο... διάδοχος του Superman), αν ο Πάουελ δεν δείξει κάτι εξαιρετικό αμυντικά και ψηλά, το κενό στη ρακέτα θα μοιάζει περίπου με την τρύπα του όζοντος. Οι 21 ασίστ της Τσεντεβίτα δείχνουν την ανύπαρκτη αμυντική προσήλωση του Ολυμπιακού και το έλλειμμα κινήτρου που δείχνουν. Ο Ντόρσεϊ στη μοναδική συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr έλεγε ότι οι συμπαίκτες του δεν δείχνουν όρεξη να παίξουν άμυνα και λειτουργούν εγωιστικά. Μήπως τελικά από (μικρό κι από) τρελό μαθαίνεις την αλήθεια;
Όπως και να 'χει απέναντι στην Τσεντεβίτα, η νίκη είναι αυτή που μετράει καθώς σε περίπτωση ήττας θα γινόταν γκραν φαβορί για μείνει εκτός συνέχειας! Στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια όμως, εκτός με Μιλάνο, Κάχα, εντός με Εφές και εκτός με Ζαλγκίρις αν δεν καταφέρει να αντιστρέψει την εικόνα του πετυχαίνοντας μίνιμουμ δύο νίκες, τότε θα παραδώσει το στέμμα του από νωρίς. Όχι δηλαδή πως αν προκριθεί θα το διατηρήσει κιόλας. Τα θαύματα στη ζωή γίνονται μια φορά και ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει πάλι ανταγωνιστικός, αλλά έχει και ταβάνι. Κι αν δεν βρει γρήγορα το κίνητρο που τον έκανε πρωταθλητή, και δεν θωρακίσει τα νότα του, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα στραπάτσο εκκωφαντικό όσο ο θρίαμβος της Πόλης.


πηγή: gazzetta.gr