Το πρόγραμμα λέει σαββατόβραδο με Γιουβέντους-Ιντερ και τα επίσημα κλαμπ οπαδών των δύο ομάδων στην Ελλάδα... ντύνονται ball boys στο gazzetta.gr!
Η ώρα για την πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων έφτασε και το γεγονός ότι είναι και ντέρμπι κορυφής κάνει την ατμόσφαιρα ακόμη πιο καυτή. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτό το στοιχείο, πάντως, στις δύο πλευρές το πάθος για νίκη θα ήταν το ίδιο. Σα να μην έφταναν όλα τα άλλα, άλλωστε, το 2006 οριστικοποιήθηκε ότι πάντα οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων θα είναι κάτι το διαφορετικό.

Το gazzetta.gr ζήτησε από τα επίσημα κλαμπ οπαδών των δύο ομάδων στην Ελλάδα να απαντήσουν στις ίδιες ερωτήσεις και οι απαντήσεις επιβεβαιώνουν ότι Γιουβεντίνοι και Ιντερίστες ή Ιντερίστες και Γιουβεντίνοι μόνο σε ένα πράγμα συμφωνούν: Στο ότι... διαφωνούν!

Ακολουθούν οι ερωτήσεις-απαντήσεις και αρχίζουμε από τους γηπεδούχους.


ΟΙ ΜΠΙΑΝΚΟΝΕΡΙ ΤΟΥ GRUPPO GRECO
Η Γιουβέντους εκπροσωπείται επισήμως στην Ελλάδα από το Gruppo Greco. Το κλαμπ των Ελλήνων τιφόζι της Μεγάλης Κυρίας είναι από τα πιο δραστήρια εκτός Ιταλίας, θα έχει εκπροσώπηση ξανά στις εξέδρες του Juventus Stadium το Σάββατο και καταθέτει στο gazzetta.gr την άποψη του για το ντέρμπι και τον αντίπαλο.

- Για ποιο λόγο θα νικήσει η Γιουβέντους;

Επειδή είναι η καλύτερη ομάδα και φέτος. Πέρσι πήρε πανάξια ένα πρωτάθλημα αήττητη και αυτή τη χρονιά, έχει δείξει χαρακτήρα σε κάθε παιχνίδι. Ακόμη και στην κακή της ημέρα είναι... ισάξια με την καλύτερη του αντιπάλου. Αγωνιστικά είναι ο πιο φορμαρισμένος σύλλογος στο Καμπιονάτο. Στο ποδόσφαιρο φυσικά γίνονται και οι εκπλήξεις. Ο μικρός δηλαδή να κερδίσει το μεγάλο. Ελπίζουμε στο ματς του Σαββάτου να γίνει αυτό που πρέπει. Και το «πρέπει» το μεταφράζει ο κάθε Γιουβεντίνος όπως αισθάνεται.

- Τι έχει η Γιουβέντους που δεν έχει η Ιντερ;

Βασικά έχει τριάντα πρωταθλήματα, τρία αστέρια και όλα τα τρόπαια. Εχει μεγαλύτερη φανέλα σε αντίθεση με την ομάδα του Μοράτι που έκανε... άνω-κάτω όλη την Ιταλία για να πάρει ένα πρωτάθλημα. Αγωνιστικά έχει καλύτερο προπονητή αλλά και καλύτερο σύνολο. Μορφές όπως ο Μπουφόν και ο Πίρλο ανεβάζουν το στάτους της ομάδας αλλά και οι νέοι παίκτες (Βιντάλ, Μαρκίσιο, Ασαμόα κλπ) είναι γερά θεμέλια για το μέλλον. Εχει το καλύτερο γήπεδο της Ιταλίας, μην ξεχνάμε ότι το παιχνίδι που έρχεται είναι εντός έδρας, που στις σημαντικές αναμετρήσεις είναι έδρα. Εχουμε βρεθεί περίπου 15 φορές στο Juventus stadium και το ξέρουμε καλά.

- Γιατί είναι μεγαλύτερη ομάδα η Γιουβέντους;

Συχνά λέμε για το DNA της Γιούβε. Υπάρχει αυτό. Είναι μία αμιγώς ιταλική ομάδα που πότε δεν έγινε ούτε θα γίνει... Βαβέλ γιατί όλοι όσοι αγωνίζονται σε αυτήν θα πρέπει να μάθουν τους κώδικες. Είναι μεγαλύτερη ομάδα γιατί έχει φινέτσα και στυλ. Το στυλ Γιούβε.

Είναι η ομάδα που κατέκτησε πρώτη και στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία φυσικά, όλα τα κύπελλα Ευρώπης. Εχει τρία αστέρια στη φανέλα της. Έχει περισσότερους οπαδούς. Τη μισούν όλοι. Και πάντα μισούν τον πρώτο. Όλα αυτά είναι σημάδια που... φαίνονται.
Είναι καλύτερη ομάδα γιατί η εθνική Ιταλίας έχει κατακτήσει τέσσερα παγκόσμια κύπελλα και όλες τις φορές η Γιουβέντους είχε τη μισή ομάδα στη σύνθεσή της. Ακόμη και στο τελευταίο, στη Γερμανία, οι παίκτες της Γιουβέντους έκαναν το παιχνίδι και ο μοναδικός παίκτης της Ιντερ, ο Ματεράτσι, τη... «βρώμικη» δουλειά. Τυχαίο;

-Ποιο είναι το ιδανικό σενάριο για τον αγώνα;

Μια μεγάλη νίκη φυσικά. Παιχνίδια όπως αυτό «φτιάχνουν» γενιές οπαδών. Μέσα από τέτοια ματς επιλέγει ένας πιτσιρικάς την ομάδα που θα ακολουθήσει όλη του ζωή. Για σκεφτείτε πόσοι λιλιπούτειοι φίλαθλοι, πριν καμιά 50ριά χρόνια, έγιναν Γιουβέντους επειδή ο Σίβορι και η παρέα του έριξαν 9 γκολ στην ομάδα του πατέρα του σημερινού προέδρου της Ιντερ;

Εννοείται πως θέλουμε μια μεγάλη νίκη. Θα ήταν ψέματα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για να μην την πατήσουμε. Οργανωμένοι οπαδοί είμαστε. Δε δίνουμε συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα. Θα θέλαμε μία μεγάλη νίκη για όλους τους Γιουβεντίνους αλλά και για τα μέλη μας που θα βρεθούν στο γήπεδο στην 64η εκδρομή του Gruppo Greco και έκτη σερί σε παιχνίδι με την Ιντερ.

- Ποια είναι η ωραιότερη ανάμνηση σε αγώνα Γιουβέντους-Ιντερ από τότε που υπάρχει το κλαμπ;

Το πρώτο ματς στη μετά farsopoli εποχή ήταν μια «δυνατή» εμπειρία. Το club είχε μία πολύ καλή εκπροσώπηση στο Τορίνο και στο παλιό Κομουνάλε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πηγαίναμε Ιταλία αλλά ήταν η πρώτη φορά που είδαμε ένα γήπεδο να βράζει τόσο πολύ. Ζήσαμε την εμπειρία όσο περισσότερο μπορούσαμε. Από το μεσημέρι στο club του μεγαλύτερου συνδέσμου των οργανωμένων της Γιούβε, στους θρυλικούς Drughi του Σαν Μάρκο. Πορεία με τα πόδια στο γήπεδο και εκεί, στο πέταλο των οργανωμένων, αντικρίσαμε έναν κόσμο που δεν έχουμε ξαναδεί σε γήπεδο. Οπαδοί είμαστε και η ωραιότερη ανάμνησή μας θα είναι μία εκδρομή και όχι μία νίκη (το ματς ήρθε 1-1).

- Τι σημαίνει για εσάς Ιντερ;
Η Ιντερ έχει ταυτιστεί με τη διαδικασία του farsopoli. Ετσι βγήκε στο προσκήνιο μετά από 17 χρόνια. Ηταν ο μοναδικός τρόπος. Έτσι την ξέρουν όλοι. Πήρε πρωτάθλημα στα χαρτιά και ακολούθησαν κι άλλα αφού διαλύθηκε το ιταλικό ποδόσφαιρο. Πήρε και κύπελλο πρωταθλητριών, κάνοντας μάλιστα το τρεμπλ. Μετά από όλα αυτά, δεν εδραιώθηκε στη συνείδηση κανενός ουδέτερου φιλάθλου. Για εμάς η Ιντερ είναι ένας αντίπαλος, μισητός πλέον. Φυσικά και θέλουμε να την ξαναδούμε άλλα 17 χρόνια βουτηγμένη στις αποτυχίες. Τι σημαίνει, όμως, για εμάς Ιντερ; Τίποτα.


ΟΙ ΝΕΡΑΤΖΟΥΡΙ ΤΟΥ INTER CLUB ATENE
Η επίσημη φωνή της Ιντερ στην Ελλάδα είναι το Inter Club Atene. Επίσημο κλαμπ των Νερατζούρι, με παρουσία πάντα στα ντέρμπι, θα είναι στις εξέδρες του «Τζιουζέπε Μεάτσα» για το ντέρμπι του β' γύρου. Μέχρι τότε, μιλάει στο gazzetta.gr για τη μάχη του Σαββάτου και τη Γιουβέντους.

- Για ποιο λόγο θα νικήσει η Ιντερ;

Γιατί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είμαστε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, η ομάδα έχει βρει τον ρυθμό της, είναι ψυχολογικά ανεβασμένη, και αν η διαιτησία είναι στοιχειωδώς σε φυσιολογικά επίπεδα τότε το πιθανότερο είναι η INTER να φύγει από το Torino με τους τρεις βαθμούς της νίκης, ή στην χειρότερη των περιπτώσεων με τον βαθμό της ισοπαλίας. Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι η INTER δεν έχει να αποδείξει απολύτως τίποτα και σε κανέναν, αφού μετά την άκρως επιτυχημένη περίοδο 2006-2012 που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της, υπήρξε η περσινή χρονιά που αποτέλεσε μια μικρή παρένθεση για όλους μας, και από φέτος φιλοδοξούμε με τον νέο και ικανό προπονητή που έχουμε στο πάγκο μας αλλά και το πολύ καλό έμψυχο υλικό μας να επιστρέψουμε ξανά στην κορυφή του Ιταλικού ποδοσφαίρου.

Αντιθέτως οι αντίπαλοι μας έχουν να αποδείξουν πολλά και σε πολλούς. Έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια πολύ δύσκολες καταστάσεις και θέλουν το γρηγορότερο δυνατόν να γυρίσουν σελίδα στην ιστορία τους. Μια σελίδα που δεν γυρίζεται μόνο με την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, χρειάζονται πολλά χρόνια επίμονης και σκληρής δουλειάς, όπως έκανε άλλωστε και η INTER μέχρι να φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου το 2010.

- Τι έχει η Ιντερ που δεν έχει η Γιουβέντους;

H INTER την φετινή χρονιά είναι μακράν πιο ποιοτική ομάδα, έχει περισσότερες λύσεις από τον πάγκο της, και επίσης διαθέτει πολύ καλύτερο ρόστερ από την Juventus. Πιστεύουμε συγχρόνως ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές που αυτή την στιγμή δεν αγωνίζονται καν σαν βασικοί στην ενδεκάδα της INTER θα μπορούσαν άνετα να είναι πρωταγωνιστές και πρωτοκλασάτα ονόματα στην ενδεκάδα των αντιπάλων μας, κάτι που δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμβαίνει αντιστρόφως.

Τέλος το μεγαλύτερο όπλο της INTER για τη την μάχη του Σαββάτου απέναντι στην Juventus ονομάζεται Andrea Stramaccioni, ένας τεχνικός με πολύ ταλέντο με ενέργεια και πολύ δίψα για διάκριση, ο οποίος με την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας μας (και σε αντιστάθμισμα με το ότι στον αντίπαλο πάγκο θα βρίσκεται ο βοηθός προπονητή) δίνει το προβάδισμα εκείνο για να κατακτήσει η INTER τους τρεις βαθμούς της νίκης στην δύσκολη αυτή αναμέτρηση που παίζουν ρόλο και οι πιο μικρές λεπτομέρειες.

- Γιατί είναι μεγαλύτερη ομάδα η Ιντερ;

Καταρχήν γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ιταλία που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Serie B. Έπειτα γιατί είμαστε ο Σύλλογος που δημιούργησε τις δύο πιο πετυχημένες ομάδες στην ιστορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Την μεγάλη INTER της δεκαετίας του'60 του Helenio Herrera που κατέκτησε τα πάντα στο πέρασμα της, φτάνοντας δύο φορές στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και άλλες δύο σε αυτή του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Έπειτα στην ομάδα του Jose' Mourinho που είναι η μοναδική στην Ιταλία που κατέκτησε το περιβόητο τρεμπλ που τόσοι πολλοί προσπάθησαν αλλά μόνο η INTER κατάφερε τελικά να το πετύχει.

Επίσης είμαστε ο Σύλλογος που έχει τα περισσότερα fan club εντός και εκτός Ιταλίας, τα περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη, και τέλος τα περισσότερα διαρκείας (μέσο όρο) τα τελευταία 15 χρόνια στην Serie A. Μάλιστα και την φετινή χρονιά η INTER είναι πρώτη σε διαρκείας, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πέρσι η ομάδα τερμάτισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα την τεράστια δυναμική που έχει ο κόσμος της, ο οποίος θυμίζουμε ότι βασίζεται περισσότερο στο συναίσθημα παρά στην ξερή πραγματικότητα των αποτελεσμάτων. Γι αυτό και όλοι στην Ιταλία αναγνωρίζουν ότι η INTER έχει με διαφορά τον πιο πιστό κόσμο στην Serie A.

- Ποιο είναι το ιδανικό σενάριο για τον αγώνα;

Ιδανικό σενάριο δεν υπάρχει, αυτό που θέλουμε όλοι είναι να κερδίσουμε το derby αυτό, να πάρουμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης, και να γίνουμε η πρώτη ομάδα που νίκησε την Juventus στο νέο της αυτό γήπεδο.

- Ποια είναι η ωραιότερη ανάμνηση σε αγώνα Ιντερ-Γιούβε από τότε που υπάρχει το κλαμπ;

Η ωραιότερη ανάμνηση είναι σίγουρα το ματς του 2010 το οποίο έκρινε κατά μεγάλο μέρος και τον τίτλο του πρωταθλητή. Είμαστε πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος τη χρονιάς, παλεύουμε σώμα με σώμα με την Roma για το ποιος τελικά θα στεφθεί πρωταθλητής Ιταλίας, και όλα περνάνε από το ματς εκείνο που έγινε στις 16 του Απρίλη. Η Juventus έρχεται στο San Siro με μοναδικό στόχο να πάρει την νίκη η' έστω την ισοπαλία και να δώσει έτσι το scudetto στα χέρια της Roma. Το ματς δύσκολο από τα πρώτα του λεπτά, και η Juventus αγωνίζονταν λες και διεκδικούσε αυτή τον τίτλο του πρωταθλητή. Έχουμε φτάσει πλέον στο 75', το σκορ είναι 0-0 και όλοι οι φίλοι της INTER στις εξέδρες του Giuseppe Meazza αρχίζουν να σκέφτονται τα χειρότερα.

Εκείνη την στιγμή η μπάλα ύστερα από απόκρουση των αμυντικών της Juventus φτάνει έξω από την περιοχή στα πόδια του Maicon, αυτός την σηκώνει πάνω από το σώμα του Amauri και πριν σκάσει στο έδαφος εξαπολύει ένα φοβερό δεξί σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Buffon, και δίνοντας με τον τρόπο αυτό το πρωτάθλημα στην INTER. Στις καθυστερήσεις ήρθε και ο Etoo για να κάνει το 2-0, και να σκοτώσει τα όνειρα των οπαδών της Juventus αλλά και της Roma ταυτόχρονα. Στιγμές όμορφες που έζησαν τα μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων INTER ζωντανά, μέσα από το Giuseppe Meazza, και οι οποίες όμως φαντάζουν πολύ πολύ μικρές μπροστά σε όλα όσα ακολούθησαν στην συνέχεια της χρονιάς  εκείνης με την κατάκτηση του τρεμπλ.

- Τι σημαίνει για εσάς Γιουβέντους;

Είναι ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος διαχρονικά μαζί με την Milan. Είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ιταλία, την οποία σεβόμαστε όμως δεν φοβόμαστε, και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν και οι ίδιοι πολύ καλά. Πάντα στις μεταξύ μας αναμετρήσεις μια διαιτησία 40-60 εις βάρος μας θεωρείται ιδιαιτέρως ικανοποιητικό ποσοστό, γι αυτό και οι νίκες μας απέναντι στην Juventus έχουν διαφορετική γεύση από τις υπόλοιπες, αφού σχεδόν πάντα επιτυγχάνονται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Είναι ο Σύλλογος ο οποίος ιδεολογικά είναι εντελώς αντίθετος από εμάς, αφού θέλει να κερδίζει με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος, και αυτό είναι κάτι που το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές στην διάρκεια της ιστορίας του.

Αντιθέτως η INTER ποτέ δεν έχει κερδίσει κάτι ιστορικά χωρίς να το αξίζει. Όποτε είχε πολύ καλή ομάδα σάρωνε τα πάντα στο διάβα της, όποτε δεν ήταν τόσο καλή καταποντίζονταν στην βαθμολογία (όπως πέρσι), και όποτε ήταν ισάξια με κάποια άλλη ομάδα τότε σίγουρα έχανε τον τίτλο λόγω της αρνητικής διαιτησίας, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ με την Juventus, γι αυτό είναι άλλωστε και η ομάδα με τα περισσότερα scudetto στην Serie A.

Ωστόσο τα ματς INTER - Juventus ή Juventus - INTER σε σχέση με τα υπόλοιπα derby στην Ιταλία είναι αυτά με το μεγαλύτερο πάθος και μίσος. Συνήθως οι αναμετρήσεις αυτές δεν έχουν ιδιαίτερο θέαμα όμως η ένταση και ο ρυθμός τους είναι τέτοιος που σε κρατάνε κολλημένο μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης, χαρακτηριστικά στοιχεία που έχουν μόνο τα πολύ μεγάλα ματς.


ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

GRUPPO GRECO - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γραφείο: Αραπάκη 6, Καλλιθέα (2ος όροφος)

Τηλέφωνο: 6973087027

E-mail: gruppogrecojuventus@gmail.com

Site: http://gruppogreco.blogspot.gr/


INTER CLUB ATENE - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΙΝΤΕΡ

Γραφείο: Αθήνα, Αν. Ρωμυλίας 131231, Πετρούπολη

Τηλέφωνο: 6982770185

E-mail: info@interclub.gr, interista1908_2008@yahoo.gr

Site: www.interclub.gr


* Ακολουθούν τρεις φωτογραφίες για κάθε κλαμπ. Στην πρώτη, μέλη του Gruppo Greco ετοιμάζονται με τους Drughi για την πορεία προς το «Ολίμπικο» του Τορίνο, με τα... bianconeri σκυλιά μπροστά. Στη δεύτερη μια από τις σημαίες του κλαμπ είναι μπροστά-μπροστά στην Curva Sud του «Ολίμπικο» ενώ στην τρίτη είναι μια άποψη από την έδρα του Gruppo Greco στην Καλλιθέα.

Σε ό,τι αφορά το Inter Club Atene, στην πρώτη αντιπροσωπεία της Λέσχης σε επίσκεψη εκεί που χτυπάει η καρδιά της ομάδας, στο Απιάνο Τζεντίλε. Στη δεύτερη πολυπληθής παρουσία στο περσινό ντέρμπι με τη Γιουβέντους στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» και στην τρίτη ένας Νερατζούρο τοίχος από τα γραφεία του κλαμπ.