Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε κοντά στην καταστροφή, αλλά και τον Τζος Πάουελ, που μόνος του δεν πρόκειται να φέρει την... άνοιξη.
Ο Ολυμπιακός είναι άρρωστος, όμως είναι και ζωντανός… Η αλήθεια είναι ότι έτσι δεν πάει πουθενά, όμως θα μπορούσε να ήταν και σε χειρότερη κατάσταση. Γιατί δεν ήθελε και πολύ να χάσει ένα ματς που χρειαζόταν προσπάθεια για να χαθεί. Εξι λεπτά πριν από το τέλος, ο πρωταθλητής Ευρώπης βρισκόταν κοντά στην… καταστροφή.
Διότι θα ήταν καταστροφή για τον Ολυμπιακό αν έχανε μέσα στο ΣΕΦ από την χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκα. Για 40 λεπτά η Τσεντεβίτα άντεξε και στο 34’ προηγήθηκε με επτά πόντους διαφορά. Απέναντι στο φάντασμα του πρωταθλητή Ευρώπης, μια ομάδα που δεν είχε αρχή και τέλος στο παιχνίδι της. Στην άμυνα οι περιστροφές έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση, με ένα απλό πικ εντ ρολ μπαίνει καλάθι, στο ένας εναντίον εντός βάζει καλάθι όποιος θέλει. Ακόμα και οι παίκτες της Τσεντεβίτα. Οσο για την επίθεση; Τρεις παίκτες στο τρίποντο, ο Σπανούλης με την μπάλα και ένας ψηλός να κάνει σκριν. Εντελώς προβλέψιμος, η Τσεντεβίτα τον διάβασε εύκολα. Πικ εντ ρολ δεν γίνεται, παιχνίδι στο post δεν υπάρχει, ο δεύτερος δημιουργός πέραν του αρχηγού είναι ο Σλούκας. Αλλά κι αυτόν ο Μπαρτζώκας δεν τον εμπιστεύεται. Ευτυχώς τον θυμήθηκε στα τελευταία έξι λεπτά και ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς. Όμως με αντίπαλο άλλης δυναμικότητας, η δεύτερη ήττα στο ΣΕΦ θα ήταν σίγουρη.
Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός νιώθει πίεση, δεν του βγαίνουν τα παιχνίδια, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οσο θα στηρίζεται μόνο στον Σπανούλη και τα τρίποντα, θα είναι ευάλωτος. Οσο η ρακέτα του θα είναι ανοιχτή διάβαση, θα είναι έρμαιο κάθε δυνατού αντιπάλου. Είναι προφανές ότι λείπουν πολλά από τον Ολυμπιακό, όχι για να γίνει ξανά πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά μια καλή ομάδα. Δεν είναι καλή ομάδα αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός και δεν θα γίνει αν δεν αλλάξουν πολλά.
Είναι ικανός να φέρει τη διαφορά ο Τζος Πάουελ; Ισως να βοηθήσει ψυχολογικά την υπόλοιπη ομάδα, αλλά ο Αμερικανός δεν θα φέρει μόνος του την… άνοιξη. Θα δώσει λύσεις στην επίθεση, θα βελτιώσει τον Ολυμπιακό σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν φτάνει ο Πάουελ. Ο Ολυμπιακός θέλει κι άλλον παίκτη, ικανό να βοηθήσει και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Και το κυριότερο, έναν παίκτη με προσωπικότητα… Αλλιώς, το υπόλοιπο της σεζόν θα είναι δύσκολο… Ένα σουτ να έβαζε η Τσεντεβίτα, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα είχαν διασυρθεί τώρα… Η συνέχεια, όμως, θα είναι σαφώς πιο δύσκολη. Γιατί καλή είναι η μαχητικότητα του Χάινς και του Παπανικολάου, η προσωπικότητα του Σπανούλη και του Σλούκα, αλλά μέχρι εκεί. Μέχρι να κερδίσουν την χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκα στο ΣΕΦ… Όχι για περισσότερα. Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός και με διορθωτικές κινήσεις μπορεί να βρει το δρόμο του. Εγινε η μία, αλλά δεν φτάνει. Χρειάζεται και δεύτερη, αλλά και πάλι δεν φτάνει. Πρέπει και όσοι παίκτες είναι τώρα στο ρόστερ, να θυμηθούν πως έπαιζαν πέρυσι. Και φυσικά ο Μπαρτζώκας να τους κάνει να παίξουν όπως πέρυσι. Το βράδυ της Παρασκευής ο κόουτς του Ολυμπιακού φλέρταρε με το αντίο… Αν οι ερυθρόλευκοι έχαναν, κανείς δεν θα συγχωρούσε τέτοιο στραβοπάτημα. Ο κόσμος στήριξε την ομάδα για 40λεπτά, αλλά δεν θα το έκανε και μετά το ματς, αν το αποτέλεσμα δεν ήταν νικηφόρο.



πηγή: gazzetta.gr