Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

«Το τέλος της επανάστασης»

Με τον τίτλο «Θοδωρής Ζαγοράκης: ''Το τέλος της επανάστασης» υπογράφει το βιβλίο του ο δημοσιογράφος, Λευτέρης Δούκας, στο οποίο αναφέρεται στην θητεία του «Ζαγόρ» στην προεδρία του ΠΑΟΚ και όχι μόνο.
«Το τέλος της επανάστασης»

Σε ένα βιβλίο, το οποίο αναφέρεται στα όσα έζησε κατά τη διάρκεια της θητείας του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία του ΠΑΟΚ, ο δημοσιογράφος, Λευτέρης Δούκας, θέλησε να βγάλει προς τα έξω τα όσα έζησε κοντά στον πρώην πρόεδρο του «Δικεφάλου» του Βορρά, καθώς και τα όσα ακολούθησαν.
«Οι λόγοι που με ώθησαν να γράψω αυτό το βιβλίο που καταγράφει όσα συνέβησαν τους τελευταίους δέκα μήνες της θητείας Ζαγοράκη στην προεδρία του ΠΑΟΚ, είναι δυο. Ο πρώτος είναι μάλλον αυτονόητος, αφού η διαδρομή, το φινάλε και ο τρόπος που αυτό ήρθε έχουν σίγουρα ιστορική αξία, όπως κι αν βαθμολογεί ο καθένας από εσάς τη θητεία του ως προέδρου του ΠΑΟΚ.
Μέσα στις σελίδες θα βρείτε αναφορές για όσα έζησα το τελευταίο διάστημα που είχε αρχίσει ήδη η φθορά του και βρισκόμουν δίπλα του. Περιγραφές όλων των δύσκολων στιγμών με λεπτομέρειες, πολλές εκ των οποίων είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό και πρακτικά ήταν δυνατόν να δημοσιοποιηθούν μόνο μέσω ενός βιβλίου», αναφέρει σε ένα απόσπασμα της εισαγωγής του βιβλίου του, αφού θέλει να αποκαλύψει όλη την αλήθεια.
«Κράτησα μέσα μου αλήθειες που κάποτε τις ξεπετούσα στο λεπτό, αφού ήταν αδύνατο να τις κουβαλάω. Κι επειδή κόντεψα να σκάσω, τώρα που δεν είμαι παρά ένας πρώην, που δεν εκπροσωπώ κανέναν και δε δεσμεύω κανέναν με το λόγο μου, ήρθε η ώρα της αλήθειας. Η οποία όσο σκληρή κι αν είναι δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν, εκτός από εκείνους που είτε δεν έχουν σχέση μαζί της είτε την παραποιούν συνειδητά.
Όσους πάρουν τα σκάγια, ένα έχω να τους πω: Ας πρόσεχαν!», συμπληρώνει παρακάτω. Ωστόσο, ο κ. Δούκας δε γράφει μόνο για τη θητεία του «Ζαγόρ», αλλά και τον Ζήση Βρύζα, τον Φλωρίδη, τον Βιολίδη και τους Άραβες επενδυτές. Επίσης, κάνει αναφορά στον Γκαγκάτση και σε παίκτες όπως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Αντελίνο Βιεϊρινια, καθώς και στην κόντρα διοίκησης και οργανωμένων οπαδών.
Ακόμη, δε δίστασε να γράψει και για τους διαλόγους για τους στημένους αγώνες, καθώς και για τα χρέη του συλλόγου της Θεσσαλονίκης μιλώντας με αριθμούς. Τέλος, αναφέρεται στον Άλκη Μαυροφρύδη και στον Γιώργο Σαχπατζίδη, ενώ τονίζει και τα λάθη του Ζαγοράκη. Το βιβλίο εκδίδεται από τις Εκδόσεις ΕΡΩΔΙΟΣ και τυπώθηκε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Αύγουστο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: