Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

«Οι παίκτες το μόνο υγιές κομμάτι της ΑΕΚ»

«Οι παίκτες το μόνο υγιές κομμάτι της ΑΕΚ»
Η ΑΕΚ ζει με… μηχανική υποστήριξη μέχρι να έρθουν οι επενδυτές.

Και το μόνο υγιές κομμάτι που της έχει απομείνει, σύμφωνα με τον Γιάννη Κοντοέ, είναι οι παίκτες της.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο Έλληνας μπακ υπεραμύνθηκε της απόφασης των «κιτρινόμαυρων» να μη διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι ήταν μια κίνηση που δεν μειώνει την ιστορία της ομάδας, αλλά δείχνει τη δύσκολη καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών της.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κοντοές στη NOVA

Για την πρώτη νίκη της ΑΕΚ: «Χρειαζόμασταν τη νίκη για να έχουμε καλύτερη ψυχολογία. Σίγουρα έχει αναπτερωθεί η ψυχολογία μας, αλλά έχουμε δουλειά ακόμα. Οποιος πιστέψει ότι έχουμε κάνει έστω και ένα βήμα μπροστά νομίζω ότι θα είναι γελασμένος και θα γυρίσουμε πολύ πίσω. Έχουμε κάνει μισό βήμα μπροστά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, έχουμε δύσκολη συνέχεια και μην ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα τελευταίοι στην βαθμολογία».

Για το αν παίζει ρόλο στην ψυχολογία το ότι η πρώτη νίκη ήρθε πριν τα ντέρμπι: «Παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μας. Το θέμα για μας είναι ότι γενικότερα θέλαμε μια νίκη στα εύκολα παιχνίδια, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει. Τώρα στα επόμενα παιχνίδια η ψυχολογία σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι δύσκολα παιχνίδια και μας δεν είναι μόνος σκοπός τα ντέρμπι αλλά γενικότερα η συνολική πορεία της ομάδος».

Για τον Παναθηναϊκό: «Αναμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι είναι σχεδόν ίδια ομάδα με την περσινή χρονιά, έχει τον περσινό κορμό, έχει πολλούς παίκτες ποιοτικούς. Εμείς μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα. Ακόμα και ο Μέσι είπε για την γαλλική ομάδα ότι όταν μαζεύονται αρκετοί νέοι παίκτες είναι δύσκολο το πλάνο, πόσω μάλλον σε εμάς που είμαστε μια νεανική ομάδα, αλλά δουλεύουμε σκληρά. Τώρα με τον νέο προπονητή προσπαθούμε να περάσουμε μια άλλη φιλοσοφία και νομίζω ότι αγωνιστικά τουλάχιστον θα τα καταφέρουμε.

Εμείς έχουμε περάσει πολλά ένα χρόνο τώρα που είμαστε στην ΑΕΚ, θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και μια νίκη σίγουρα θα την αφιερώσουμε στον κόσμο που μας έχει στηρίξει και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Φέτος το έχουμε δει και με τα εισιτήρια και με την παρουσία τους στο γήπεδο και μην ξεχνάμε πως όσους βαθμούς έχουμε πάρει, τους έχουμε πάρει εντός έδρας. Από ‘κει και πέρα αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και αναμένουμε τις εξελίξεις τις διοικητικές, ειδάλλως σε μια βδομάδα με δύο μπορεί να μην υπάρχει ΑΕΚ»
.

Για το Σάββατο αν θα πάνε στο ξενοδοχείο ή όχι: «Συζητάμε ακόμα με τα παιδιά. Αυτή τη στιγμή έχουμε πει ότι η ομάδα δεν θα καταλύσει στο ξενοδοχείο. Από ‘κει και πέρα κάθε μέρα βρισκόμαστε με τα παιδιά, θα το συζητήσουμε ξανά αν χρειαστεί, αλλά αυτή την άποψη την έχει σεβαστεί και ο κόουτς. Δεν είναι κάτι που μειώνει την ιστορία, ούτε το όνομα της ΑΕΚ. Εμείς δεν έχουμε αποδείξεις για το τι συμβαίνει εδώ πέρα, έχουμε απλά ενδείξεις και μ’ αυτό τον τρόπο θέλουμε να αποδείξουμε στον κόσμο ποια ακριβώς είναι η καθημερινότητά μας στο προπονητικό κέντρο.

Από ‘κει και πέρα θα το κρίνει ο χρόνος το αποτέλεσμα, όπως την προηγούμενη βδομάδα πήραμε την πρωτοβουλία κάποια άτομα και πήγαμε και ζητήσαμε λεφτά πριν τον αγώνα με τον Πλατανιά, δεν ήταν τυχαίο. Όπως βγάλαμε και ανακοίνωση για να έρθει ο κόσμος, ξέραμε ότι μπορεί να ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ. Όλα αυτά που κάνουμε τα έχουμε σκεφτεί πιο πριν και έχουμε σκεφτεί και τις συνέπειες. Δεν παίρνουμε κανένα ρίσκο και ούτε φοβόμαστε μήπως παίρνουμε κάποιο ρίσκο. Αυτή τη στιγμή το μόνο υγιές κομμάτι είναι αυτό των ποδοσφαιριστών και αυτό που υπάρχει μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων, το οποίο δεν μπορεί να το χαλάσει κανένας»
.

Για το αν νιώθουν πικρία για αυτά που γίνονται στην ομάδα: «Βρίσκομαι ένα χρόνο στην ομάδα και έχουν αλλάξει τα πάντα, από πρόεδρο, προπονητή και ποδοσφαιριστές. Αυτό που μένει είναι μόνο ο κόσμος και αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντί τους. Γενικότερα είναι δύσκολο. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την αβεβαιότητα, είναι δύσκολο. Και όταν ακούς από το στόμα του πρόεδρου ότι μόνη λύση είναι αν θα έρθουν κάποιοι επενδυτές τους οποίους εμείς δεν τους έχουμε γνωρίσει, αυτό όπως καταλαβαίνετε μας επηρεάζει άμεσα. Όχι μόνο εμένα, αλλά οποιονδήποτε είναι στην οικογένεια της ΑΕΚ και δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, είναι και οι εργαζόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: