Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Χιμένεθ, ο «σενιόρ» της τρέλας!!

Χιμένεθ, ο «σενιόρ» της τρέλας
Ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, πάει και φέτος κόντρα στη λογική και η Σαραγόσα τρένο στο γήπεδο.

Μόλις ο πρόεδρος, που δεν πατάει καν στην πόλη, του έδωσε τα... κλειδιά του μαγαζιού (τον Γενάρη του 2012), η Σαραγόσα ήταν στο -5 από τη Βιγιαρεάλ (σ.σ.: 17η θέση) και είχε αποκλειστεί από τον Αλκορκόν στο Κύπελλο Ισπανίας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον χαρακτήρισαν κάτι παραπάνω από τρελό, για να αναλάβει μία αποστολή αυτοκτονίας.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον χαρακτήρισαν κάτι παραπάνω από τρελό, για να αναλάβει μία αποστολή αυτοκτονίας. «Ηρθα στη Σαραγόσα και μόλις 1 στους 10 πίστευε ότι μπορούμε να σωθούμε», μία από τις ατάκες του που έγραψαν ιστορία στον περσινό άθλο της παραμονής με την ομάδα του να κερδίζει 33 βαθμούς -μόνο- στον δεύτερο γύρο! Ο Μανόλο Χιμένεθ ουσιαστικά είχε πάρει στα χέρια του ένα ποδοσφαιρικό οργανισμό που ήταν σε καταστολή με το μηχάνημα υποστήριξης στην πρίζα. Η Σαραγόσα την τελευταία τριετία έχει βρεθεί 56 φορές στη ζώνη του υποβιβασμού, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, 29 εξ αυτών ούσα ουραγός. Η Σαραγόσα είναι η ομάδα που τις δύο τελευταίες χρονιές έχει εξασφαλίσει την παραμονή της in extremis (σημειώνοντας «διπλά» στα γήπεδα της Λεβάντε -πρόπερσι-, Χετάφε -πέρυσι).

Ο Μανόλο Χιμένεθ, την περασμένη Κυριακή, «νίκησε» μέχρι και το συναίσθημα. Την ομάδα (Σεβίλλη) της καρδιάς του. Σε 31 αγώνες του στον πάγκο της Σαραγόσα έχει κερδίσει 45 βαθμούς. Μόλις τέσσερις ομάδες έχουν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στο ίδιο διάστημα. Σε 15 ταξίδια του από την Αραγονία έχει γυρίσει 6 φορές νικητής. Αριθμός που είχε επαναληφθεί από τους προκατόχους του σε 42 εξορμήσεις! Τι έχει για φέτος το μενού από τον «σενιόρ»... Χουντίνι στο 4-2-3-1;  Τον στόπερ, Αλβαρο. Τον παίκτη που πέρυσι ανήκε στη χειρότερη άμυνα της Ισπανίας (Σανταντέρ) και φέτος φαντάζει... Πικέ! Τον Μοβίγια. Τον «παππού» της Πριμέρα Ντιβιζιόν που ο Μανόλο Χιμένεθ τον ψώνισε από το ράφι, Σεπτέμβρη μήνα, και στα 37 του διάγει περίοδο δεύτερης νεότητας με πνευμόνια εφήβου. Τον Βίκτορ Ροντρίγκεθ.

Μέχρι πέρυσι «μάτωσε» στη Segunda B' με την Μπανταλόνα και φέτος έχει κάνει την Μπαρτσελόνα (σ.σ.: τρόπος του λέγειν) να τραβάει τα μαλλιά της που τον άφησε να φύγει... νύχτα από τη Μασία. «Δεν έχω τον Μέσι, τον Ρονάλντο, ούτε τον Σολδάδο, αλλά τον Ποστίγκα που στις προπονήσεις δουλεύει στο 120% και με καλύπτει απόλυτα», λέει ο κάποτε τεχνικός της ΑΕΚ για το «εννιάρι» του και πρώτο σκόρερ της Σαραγόσα. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι τρελός με προπονητικό δίπλωμα!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

Έπιασε 13άρι στις μεταγραφές

Ο μεγαλομέτοχος, Αγαπίτο Ιγκλέσιας δεν εμφανίζεται στις εξέδρες του «Ρομαρέδα», όντας επικηρυγμένος από τους φιλάθλους. Η Σαραγόσα είναι το «μαύρο πρόβατο», μια και βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με χρέη που ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ! Το περασμένο θέρος η ομάδα ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια μεταγραφών με 13 νέα πρόσωπα και συνολικό κόστος που αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ. Ο Μανόλο Χιμένεθ με τη δουλειά του έχει «χαλαρώσει» την εξέδρα και βγάζει συνοχή (και αποτέλεσμα) στο γήπεδο.

 ΕΛΝΤΕΡ ΠΟΣΤΙΓΚΑ

Το αρνάκι που  έγινε λύκος!

Επιτέλους, habemus επιθετικό, λένε στη Σαραγόσα που έχουν δει από Ντιέγκο Μιλίτο μέχρι Μάρκο Πέρεθ! Λέτε να είναι τυχαίο ότι στα τέσσερα παιχνίδια που έχει σκοράρει η Σαραγόσα έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες; Λέτε να είναι τυχαίο πως πέντε φορές που η ομάδα του Μανόλο Χμένεθ δεν είχε γκολ από την αφεντιά του γνώρισε την ήττα; Λέτε να περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως με 13 τέρματα ο Ελντερ Πόστιγκα είναι ο κορυφαίος σκόρερ της Σαραγόσα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν την τελευταία πενταετία; Killer με ονοματεπώνυμο...

 ΜΟΛΙΣ... 5η

Σε 31 ματς, 45 βαθμούς!

Από τη στιγμή που ο Μανόλο Χιμένεθ κάθισε στην άκρη του πάγκου της Σαραγόσα η ομάδα του απέχει μόλις επτά βαθμούς από το Τσάμπιονς Λιγκ! Απίστευτο και όμως αληθινό, μια και η Σαραγόσα στα 31 ματς με κόουτς τον «σενιόρ» έχει κερδίσει 45 βαθμούς (το 48% των πιθανών). Στην εν λόγω βαθμολογία πρωτοπόρος είναι η Μπαρτσελόνα με 79 πόντους και ακολουθούν κατά σειρά Ρεάλ Μ. (77), Ατλέτικο Μ. (62) και Μάλαγα (52). Οπότε, ΘΑΥΜΑ!

ΟΙ ΠΕΝΤΕ... ΚΟΛΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Η «ΑΣΦΑΛΕΙΑ»
ΡΟΜΠΕΡΤΟ
(9 ΜΑΤΣ/11 ΓΚΟΛ ΠΑΘΗΤΙΚΟ)

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ 
ΑΛΒΑΡΟ ΓΟΝΘΑΛΕΘ
(8 ΜΑΤΣ/0 ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ)

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
ΒΙΚΤΟΡ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΘ
(7 ΜΑΤΣ/1 ΓΚΟΛ)

Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ
ΚΑΡΛΟΣ ΑΠΟΝΙΟ
(8 ΜΑΤΣ/2 ΓΚΟΛ)

O «KILLER»
ΕΛΝΤΕΡ ΠΟΣΤΙΓΚΑ
(9 ΜΑΤΣ/4 ΓΚΟΛ)

πηγή: sday.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: