Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η διαμάχη για τα τηλεοπτικά στο Δ.Σ. της λίγκας!

Η διαμάχη για τα τηλεοπτικά στο Δ.Σ. της λίγκας
Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, η Σούπερ Λίγκα θα έχει στείλει στη NOVA επιστολή με την οποία θα τοποθετείται υπέρ του συνδρομητικού καναλιού στο θέμα της δικαστικής διαμάχης με τον ΣΚΑΪ και θα παίρνει θέση για τη στάση του Παναθηναϊκού στο δικαστήριο. Μέχρι τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η θέση των «πρασίνων» που ζήτησαν χρόνο. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο της διαμάχης που ξέσπασε στον συνεταιρισμό με φόντο τα τηλεοπτικά.

Είναι γνωστό πως την περασμένη Τετάρτη στο Πρωτοδικείο Πειραιά, εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει η NOVA κατά του ΣΚΑΪ προκειμένου το κανάλι του Φαλήρου να μην μεταδίδει στιγμιότυπα από τα ματς της Σούπερ Λίγκας. Η αίτηση απορρίφθηκε, ωστόσο αυτό που προκάλεσε αναταραχή στις τάξεις της διοργανώτριας και του συνδρομητικού καναλιού, είναι πως στο δικαστήριο παρουσιάστηκε επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την οποία οι «πράσινοι» έπαιρναν ουσιαστικά θέση υπέρ του ΣΚΑΪ.

Στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας την Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού να εξηγήσει τη στάση του, δεδομένου ότι και οι 16 ομάδες έχουν παραχωρήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα αποκλειστικά στη NOVA. Εξάλλου, και το συνδρομητικό κανάλι είχε ζητήσει μια επιστολή εκ μέρους της λίγκας που θα περιελάμβανε την τοποθέτησή της υπέρ του καναλιού, αλλά παράλληλα θα καταδίκαζε και την ενέργεια του Παναθηναϊκού στο δικαστήριο.

Εντός του Δ.Σ., όταν ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί ο Παναθηναϊκός επί του θέματος, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος υποστήριξε το εξής: «Αυτό που παρουσιάστηκε στη δίκη, δεν ήταν επιστολή δική μας προς το δικαστήριο. Ήταν μια ανακοίνωση που είχαμε βγάλει και απλά την πήρε ο ΣΚΑΪ και την προσκόμισε. Ουδέποτε εμείς στείλαμε επιστολή στο δικαστήριο».

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Παναγόπουλου, προκάλεσε απορίες αλλά και τα αρνητικά σχόλια αρκετών εκ των μελών του συνεταιρισμού, καθώς ήταν κοινή διαπίστωση ότι ο Παναθηναϊκός ουδέποτε έβγαλε μια τέτοια ανακοίνωση, ποτέ δεν δημοσιεύτηκε κάτι σχετικό στην επίσημη ιστοσελίδα του «τριφυλλιού» ή αλλού, ούτε καν έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν κάποια σχετική δήλωση από «πράσινα» χείλη.

Όταν η κουβέντα πήγε στο θέμα της επιστολής που πρέπει να σταλεί στη NOVA και με την οποία ο συνεταιρισμός θα καταδίκαζε και την ενέργεια του Παναθηναϊκού, όλα τα μέλη τα λίγκας συμφώνησαν να σταλεί η επιστολή, εκτός των «πρασίνων» που είπαν να μην σταλεί τίποτα ακόμη. Ο Χρήστος Παναγόπουλος είπε: «Να μην στείλουμε ακόμη τίποτα, μήπως και γίνουμε “ένα”. Να είμαστε και οι 16 σύμφωνοι με την επιστολή»!

Ο πρόεδρος της λίγκας, Γιάννης Μώραλης του απάντησε: «Πώς και γιατί θα γίνει αυτό; Θα αλλάξετε στάση;».

Το λόγο σε εκείνο το σημείο πήρε ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, που είπε τα εξής απευθυνόμενος στον κ. Παναγόπουλο: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ίσα-ίσα, ο Παναθηναϊκός πρωτοστάτησε για να επιτευχθεί η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών. Όμως προφανέστατα, εσείς και ο κ. Αλαφούζος, χρησιμοποιείτε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα του ΣΚΑΪ. Έχετε σκοπό να ανατρέψετε το τηλεοπτικό συμβόλαιο για ίδιον όφελος».

«Μα τι είναι αυτά που λέτε;», απάντησε ο αντιπρόεδρος του τριφυλλιού, και πρόσθεσε: «Δώστε μου μια μέρα να δούμε τι θα γίνει».

«Τι ακριβώς να περιμένουμε;», του απάντησαν οι υπόλοιποι.

Εν τέλει και στο πλαίσιο της γενικότερης συναίνεσης, οι 15 της Σούπερ Λίγκας συμφώνησαν να περιμένουν μια νέα και επίσημη τοποθέτηση από τον Παναθηναϊκό για τη στάση που τελικά θα κρατήσει στο επίμαχο θέμα.

Ο συνεταιρισμός θα περιμένει τον Παναθηναϊκό έως το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και θα φύγει κανονικά η επιστολή στήριξης προς τη NOVA, με την οποία (αν δεν αλλάξουν στάση οι "πράσινοι" και δεν συμπορευτούν) θα καταδικάζεται η ενέργεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να στείλει επιστολή στο δικαστήριο υπέρ του ΣΚΑΪ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Σούπερ Λίγκα περιορίστηκε στο να ανακοινώσει το εξής: «Η Super League επιθυμεί την απαρέγκλιτη τήρηση της συμφωνίας με την FORTHNET/NOVA, περιλαμβανομένου του αποκλειστικού χαρακτήρα των στιγμιοτύπων των αγώνων της Super League».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: