Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αποφασίζει η ΔΟΕ για Άρμστρονγκ!!

Έχοντας γίνει πλέον το… μαύρο πρόβατο, στον παγκόσμιο αθλητισμό και την ποδηλασία ο Λανς Άρμστρονγκ αναμένει εντός των επόμενων εβδομάδων και την απόφαση της ΔΟΕ, για το μετάλλιο του 2000.πό κεραίες ή πυλώνες ΔΕΗ. Υπεύθυνα από ειδικούς επιστήμονες.
Αποφασίζει η ΔΟΕ για Άρμστρονγκ
Η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος αφαίρεσε τους επτά τίτλους που κατέκτησε στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας και τον διέγραψε, σαν να μην ήταν ποτέ κομμάτι του αθλήματος. Το σκάνδαλο ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε από την USADA αποκαθήλωσε τον άλλοτε κορυφαίο Τεξανό ποδηλάτη, ο οποίος αναμένει τις κινήσεις των άλλων αρμόδιων φορέων.

Ένας από αυτούς τους φορείς είναι και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, που θα αποφασίσει τον επόμενο μήνα στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στη Λωζάννη για το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει ο Άρμστρονγκ το 2000 στους Αγώνες του Σίδνεϊ, στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.
Όπως τονίστηκε από τη ΔΟΕ ήδη έχει αρχίσει ήδη η εξέταση του φακέλου που έχει σταλεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Αντιντόπινγκ και τη Διεθνή Ομοσπονδία και όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα κρατήσει ο 41χρονος το μετάλλιο στο σπίτι του. Εκτός των άλλων, του ζητήθηκε από την UCI να επιστρέψει το ποσό των 4 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε κερδίσει στα επτά χρόνια των επιτυχιών του στη Γαλλία, ενώ ήδη η εταιρία SCA Promotions απαιτεί με τη σειρά της επιστροφή των μπόνους, διεκδικώντας 12 εκατομμύρια.


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: