Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Κορυφαίος όλων ο Ίρβινγκ!!

Μετά το βραβείο του MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας έρχεται τώρα αυτό του «παίκτη της χρονιάς» στο αμερικανικό μπάσκετ για τον Κάιρι Ίρβινγκ των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Κορυφαίος όλων ο Ίρβινγκ!
Κορυφαίος Αμερικάνος μπασκετμπολίστας της χρονιάς ανακηρύχθηκε για το 2014 ο Κάιρι Ίρβινγκ. Ο πόιντ γκαρντ των Κλίβελαντ Καβαλίερς βοήθησε τα μέγιστα την εθνική Αμερικής, ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 23χρονος άσος ξεκίνησε ως βασικός και στους 9 αγώνες στα ισπανικά γήπεδα και είχε κατά μέσο όρο 12,1 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ ανά παιχνίδι και μάλιστα στον τελικό απέναντι στη Σερβία σημείωσε 26 πόντους με 10/13 σουτ και μοίρασε 4 ασίστ. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του χάρισαν δίκαια τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης.

«Είναι πραγματικά τιμή και ευλογία να συγκαταλέγομαι ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους άσους που έχουν πάρει αυτό το βραβείο και η συμμετοχή μου με την εθνική είναι η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου έως τώρα. Κάναμε πολλές θυσίες για να πετύχει η ομάδα και παρά τις δυσκολίες πήραμε το χρυσό μετάλλιο, το οποίο θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή», τόνισε σε δηλώσεις του ο Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο προπονητής του στην Team USA, Μάικ Σιζέφσκι, συμμερίστηκε τη χαρά του πλέι μέικερ των «Ιπποτών» και τόνισε πως πόσο τον βοήθησε στη βελτίωση του η συμμετοχή του στην εθνική Αμερικής: «Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, αλλά έγινε σπουδαίος λκατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Νομίζω πως για να γίνεις σπουδαίος, χρειάζεσαι τον αντίστοιχο χώρο και αυτός ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι πραγματικά περήφανος γι’ αυτόν».

Το βραβείο αυτό κατά το παρελθόν το έχουν λάβει σπουδαία ονόματα του αμερικανικού μπάσκετ όπως οι Μάικλ Τζόρνταν, Σακίλ Ο’ Νιλ, Αϊζέια Τόμας, Τιμ Ντάνκαν, Καρμέλο Άντονι, Κέβιν Ντουράντ και ΛεΜπρον Τζέιμς, ενώ πέρυσι περιήλθε στα χέρια του φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ, Άαρον Γκόρντον. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: