Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η νίκη, ο Μπλάνκο και ο Κατσουράνης!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για την ΑΕΚ που έκανε αυτό που έπρεπε και για τα μεταγραφικά ζητήματά της…
Η υποχρέωση της ΑΕΚ ήταν να κερδίσει (και) τον Ηρακλή Ψαχνών προκειμένου να κάνει καλές γιορτές... Κι αυτό ως όφειλαν έκαναν πράξη οι Κιτρινόμαυροι που με παρένθεση τα ισόπαλα αποτελέσματα σε Κρανίδι με την Ερμιονίδα (για το πρωτάθλημα) και στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό (για το Κύπελλο) έχουν μόνο νίκες στις έως σήμερα αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
ADVERTISEMENT
Προφανώς και είναι αναμενόμενο βέβαια αυτό αν κρίνουμε τους αντίπαλους και τη διαφορά δυναμικότητας του ρόστερ και γενικά του συλλόγου ως μέγεθος…
Η νίκη ήρθε από τα αποδυτήρια κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών χάρη στα δυο γρήγορα τέρματα στο πρώτο πεντάλεπτο. Το τελικό 5-1 προφανώς δείχνει μία ακόμη εύκολη νίκη για την ΑΕΚ του Δέλλα που είχε πολλές και σημαντικές αλλαγές στην 11άδα της, ωστόσο, με δεδομένο ότι τα δυο γκολ επιτεύχθηκαν έως το 5΄ προφανώς και σημαίνει ότι υπήρξαν πολλά νεκρά και ανούσια διαστήματα στο παιχνίδι των Κιτρινόμαυρων.
Γι’ αυτό και είχε δίκιο ο Τραϊανός Δέλλας στο τέλος της αναμέτρησης να δηλώσει πως δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας σε αρκετά σημεία του αγώνα. Άλλωστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι να ήταν οι παίκτες της ομάδας των Ψαχνών θα μπορούσαν μετά το 2-0 να σκοράρουν (όμως ήταν συγκεντρωμένος και σωστός ο Ανέστης για την ΑΕΚ) αφού έγιναν τα… δώρα από την άμυνα της Ένωσης.
Από τα πρόσωπα που είδαμε να αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ προφανώς και πάλι μπορούμε να σταθούμε στον Άνταμ Τζανετόπουλο που δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του που τον αντάμειψε ξεκινώντας τον βασικό δίπλα στον Ανάκογλου ως αντι-Κορδέρο και ήταν πολύ καλός ξανά! Κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα της κερκίδας και την αναγνώριση. Πολύ καλό μαντάτο, μεγάλο κέρδος αν συνεχίσει έτσι ο συγκεκριμένος.
Σούπερ μέρα και για τον Μπρέσεβιτς που σημείωσε δυο 100% φορίσια γκολ. Κάνει τη δουλειά του όπως ακριβώς πρέπει. Είναι λίγο βαρύς ακόμη, πίσω σε φυσική κατάσταση, πιο αργός στις κινήσεις του, αλλά όταν του δοθεί η δυνατότητα να σκοράρει θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τώρα για Μάνταλο (πάλι ασιστ και καλά στημένα) δεν χρειάζεται να τα γράφουμε συνέχεια. Όπως και για τον Πλατέλλα που απλά συνεχίζει on fire όπως όλο αυτό το διάστημα, κάτι παραπάνω από ένα μήνα. Και μπράβο του γιατί το αποτέλεσμα δεν ήρθε έτσι απλά, στη τύχη και χωρίς προσπάθεια. Έχει δουλέψει πολύ, πάρα πολύ ο Πλατέλλας και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, η ωριμότητα που βγάζει μέσω της αποφασιστικότητας του να δουλέψει και να επανέλθει σ’ αυτό που βλέπουμε!
Αυτά… Δεν θα κάτσω να αναλύσω πάλι όσους δεν πήγαν καλά. Θαρρώ όλοι είδαν και οι ίδιοι να το εμπεδώσουν για να αλλάξουν και να βοηθήσουν τον εαυτό τους μήπως καταφέρουν να έχουν θέση στο ρόστερ της ομάδας.
Επιτρέψτε μου όμως να σταθώ λίγο στα μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΚ. Τα ονόματα των Ίσμαελ Μπλάνκο και Κώστα Κατσουράνη προέκυψαν ξανά. Το ένα γιατί υπάρχει θέμα και εννοώ αυτό του Ελληνα μέσου και το άλλο επειδή η Ένωση αναζητεί φορ αλλά χωρίς να υπάρχει κάτι από κει και πέρα…
Η άποψή μου (πρέπει να την καταθέσω αφού μου το ζητήσατε) είναι απλή: εγώ θα τους έπαιρνα… χθες! Από τη στιγμή που έχουν αποφασίσει στην ΑΕΚ ότι απαιτείται ενίσχυση στο γκολ και στον άξονα της μεσαίας γραμμής τότε οι δυο συγκεκριμένοι (με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν) είναι σούπερ λύσεις!
Πάντα με δεδομένο ότι όπως τουλάχιστον γνωρίζω εγώ οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά για Σούπερ Λίγκα θα αποκτηθούν το καλοκαίρι. Σίγουρα η θέση του αμυντικού μέσου θα κλείσει από παίκτη που θα κάνει 100% τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα το καλοκαίρι, έτσι γνωρίζω εγώ όπως έχω σημειώσει άλλωστε πριν ενάμιση μήνα.
Ο Κατσουράνης λοιπόν είναι εξαιρετική περίπτωση γι’ αυτό που θέλουν στην ΑΕΚ για έξι (και όχι μόνο) μήνες. Δηλαδή μία ματιά στα ρόστερ όλων των ομάδων (θα έγραφα και ονόματα αλλά δεν θέλω να απαξιώσω κανέναν), αλλά όλων και εκείνων της Σούπερ Λίγκας, δεν είναι δυνατόν να μη μας κάνει να εμπεδώσουμε πως εννοείται ότι ο Κατσουράνης το ‘χει για πλάκα.
Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τον Μπλάνκο που κάνει πλάκα και στο Εκουαδόρ και σκοράρει συνέχεια. Δεν είναι δυνατόν να ψαχνόμαστε και να ανοίγουμε κουβέντα αν κάνει, ή όχι ο Μπλάνκο για την ΑΕΚ είτε στην Β΄ κατηγορία είτε στη μαγευτική Σούπερ Λίγκα. Ρίξτε μια ματιά στα φορ που αγωνίζονται και θα με καταλάβετε.
Στο ΟΑΚΑ ακούσαμε τον Αργεντινό να γίνεται ξανά σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ, η καψούρα τους δεδομένη οπότε δεν θα σταθώ σε αυτό. Ακούσαμε και μέρος του κόσμου, μικρότερο κομμάτι, να αποδοκιμάζει τον Κώστα Κατσουράνη. Και δεν μπορώ παρά να σημειώσω ότι σε ένα βαθμό το περίμενα. Διότι τόσο μένος, τόσο ψέμα και τόση λάσπη που έχουν πετάξει πρωτίστως τα ίδια (αλλά όχι μονο) τα «κιτρινόμαυρα» ΜΜΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι λογικό να επηρέασαν κάποιους.
Η μισή αλήθεια που έγραφαν – γράφουν πάντα. Δεν έχει γίνει μόνο για τον Κατσουράνη αυτό, μη νομίζετε… Αυτόν απλά τον παρουσίασαν ότι ευθύνεται που πήγε στον Παναθηναϊκό, που δεν πήρε η ΑΕΚ περισσότερα λεφτά από τη μεταγραφή του, τι κι αν ΟΛΟΙ ήξεραν ότι η διοίκηση της ΑΕΚ τότε έστειλε αντί μόλις 900.000 ευρώ (του το ζήτησαν να πάει, να κάνει τη χάρη για να πάρουν το αστείο αυτό ποσό) στον Παναθηναϊκό.
Δεν θυμάστε άλλα παραδείγματα; Να σας θυμίσω τι έγραφαν οι άσχετοι για τον Σκόκο; Πως δήθεν επέλεγε ματς να παίζει καλά; Ότι δεν δούλευε στις προπονήσεις, ότι ήταν δήθεν σνομπ και τόσες άλλες βλακείες; Να θυμίσω για τον Μπλάνκο; Πως δεν είχε τεχνική και συμπλήρωναν οι άμπαλοι ότι «ε εντάξει μωρέ έχει το εύκολο γκολ», το εύκολο γκολ ψάχνουν σε κάθε φορ σε όλη την Ευρώπη βρε άσχετοι…
Και δεν είναι λασπολογήσει μόνο αυτούς (θυμηθείτε Μαντούκα, Σέζαρ). Απλά σας έφερα δυο παραδείγματα πρόσφατα –και δη αυτό του Σκόκο– για να καταλάβετε ποιοι διαμορφώνουν απόψεις (οι ίδιοι βέβαια έγραφαν τα καλύτερα και αποθέωναν όταν φέρναμε παίκτες σαν τον Γκερέιρο –τον ηγέτη όπως σημείωναν– και τον Γιάχιτς).
Όσοι με ρωτάτε: «Γιατί να πάμε σε… ξαναζεσταμένο φαγητό και να μην πάρουμε Κουρμπέλη, ή κάποιον ξένο και ένα φορ που θα είναι νέος Μπλάνκο», θα σας πω ότι δεν διαφωνώ, αλλά δεν πληρώνω κιόλας για να κάνω κείμενα που θα αποτελούν νταραβέρι και πολιτική. Αυτά τα έκαναν πάντα άλλοι, όχι εγώ. Ήδη έχουν γραφτεί 40 ονόματα, κάθε μέρα και άλλο, από άλλη χώρα, από Ευρώπη και Βραζιλίες και, και, και… Και μάλιστα μου σημειώνετε στα μηνύματά σας πως οι επιλογές είναι αστείες, όσες αναφέρουν πρωτοσέλιδα, κάτι που δεν μπορώ εγώ να γνωρίζω. Όμως απ’ αυτούς που έχουν γραφτεί οι Μπλάνκο και Κατσουράνης θα είναι καλύτεροι…
Αυτά και έχουμε μπροστά μας να γράψουμε ξανά…
Υγ: Για την υπόθεση Κατσουράνη θα χρειαστεί να περιμένετε κανά δυο 24ωρα για να μάθετε – μάθουμε τι θα γίνει και αν θα επιστρέψει. Θέμα εννοείται πως υφίσταται και όχι επειδή το θέλει μόνο ο «Κατσούρ»!
Υγ2: Μη μου γκρινιάζετε συνέχεια για τον Μιλοβάνοβιτς και τι ακριβώς κάνει. Θα κριθεί όταν πρέπει, όχι όποτε θέλει ο κάθε ένας. Θα κριθεί από το έργο του και όχι από τα ταξίδια του…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: