Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μέντες: «Και πάλι χαρούμενοι στο τέλος»

Ο Νταβίντ Μέντες δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει και πάλι έναν τίτλο σε αυτή την αγωνιστική σεζόν σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα.

Μέντες: «Και πάλι χαρούμενοι στο τέλος»
Ο Νταβίντ Μέντες δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει και πάλι έναν τίτλο σε αυτή την αγωνιστική σεζόν σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα.

«Αν σταματήσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη και να αφήνουμε πόντους σε εύκολα ματς, είμαι αισιόδοξος», υπογράμμισε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μέντες στο match program

Tο πρόβλημα τραυματισμού ανήκει στο παρελθόν, παίρνεις ξανά συνεχόμενες συμμετοχές. Μήπως ήρθε η ώρα και για το πρώτο σου γκολ με τα πράσινα;

«Ναι θα το ήθελα πολύ (σ.σ. γέλια). Είμαι καλά εδώ και καιρό, δεν πονάω και είμαι έτοιμος να αξιοποιήσω την επόμενη ευκαιρία που θα μου δοθεί να σκοράρω. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι να σκοράρει και να νικάει η ομάδα! Αυτό μετράει στο τέλος, αυτό είναι που θέλω κι εγώ».

Έναν τίτλο και το 2015!

«Πιστεύω ότι έχουμε πολλά να δώσουμε... Αν σταματήσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη και να αφήνουμε πόντους σε εύκολα ματς, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να είμαστε ξανά χαρούμενοι στο τέλος!»

Το σημερινό είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά και πριν την διακοπή των γιορτών...

«Για εμάς κάθε ματς είναι σημαντικό αλλά επειδή ακριβώς είναι το τελευταίο του έτους θέλουμε να κλείσουμε καλά το 2014, με μια νίκη! Χρειαζόμαστε τους βαθμούς για να πλησιάσουμε στους στόχους μας, ενώ πρέπει να αντιδράσουμε μετά και το τελευταίο ματς στην Ξάνθη. Όπως καταλαβαίνεις, είναι... πολλά αυτά που μας κάνουν να χρειαζόμαστε το τρίποντο (σ.σ. γέλια)».

Η Κέρκυρα είναι μια ομάδα που βάσει προϊστορίας συνήθως δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό. Πως περιμένεις το ματς και που βλέπεις να κρίνεται;

«Κοίτα, θα πρέπει να είμαστε καλοί τακτικά, να μην κάνουμε εύκολα λάθη να παίξουμε σωστά στο τρανζίσιον και να είμαστε όχι μόνο δημιουργικοί αλλά και αποτελεσματικοί. Ο αντίπαλος είναι μια νεοφώτιστη ομάδα και ξέρουμε ότι θα κλείσουν τους χώρους και θα παίξουν πιο αμυντικά. Πιστεύω, όμως, ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς σήμερα...».

Χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις από το νέο έτος αλλά και με το περσινό... παράδειγμα του δεύτερου γύρου, πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει ξανά πετυχημένο “φίνις”;

«Ναι, σίγουρα! Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά αλλά σιγά - σιγά αρχίσαμε να βελτιωνόμαστε. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχουμε πολλά να δώσουμε... Πρέπει λοιπόν να δουλέψουμε -και να δουλέψουμε πολύ- για να βελτιωθούμε κι άλλο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη και να αφήνουμε πόντους σε εύκολα ματς, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να είμαστε ξανά χαρούμενοι στο τέλος!».

Κάνε μας μια ανασκόπηση του χρόνου που ετοιμάζεται να «φύγει»...

«Μέσα στο 2014 ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας, κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Αυτό το τρόπαιο ήταν κάτι το φανταστικό γιατί δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά και το θέλαμε... Μακάρι να κερδίσουμε ξανά ένα τίτλο, αυτό θέλουμε όλοι και είναι και ο στόχος μου! Από εκεί και πέρα, σίγουρα η έξοδος στην Ευρώπη ήταν ένα πολύ καλό πράγμα για τον Σύλλογο ενώ θα πρέπει να παραδεχτώ ότι το ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολο για όλους μας».

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για την ομάδα, τους οπαδούς μας αλλά και όλο τον κόσμο γενικότερα;

«Καταρχήν, στην οικογένεια του Παναθηναϊκού θα ήθελα ευχηθώ καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με τους δικούς τους ανθρώπους. Για τους οπαδούς μας, ότι καλύτερο και να μείνουμε ενωμένοι και στα καλά και στα άσχημα, ενώ εύχομαι σε όλο τον κόσμο να είναι υγιής το 2015 και να πραγματοποιηθούν τα όνειρά του, από τα πιο μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: