Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο θρύλος μόνο στον Θρύλο!!

Ο Ηρακλής Αντύπας αφήνει στην άκρη τα αγωνιστικά και επικεντρώνεται στο «αντίο» του Ερίκ Αμπιντάλ από την ενεργό δράση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά. Αλλά για δεύτερο στη σειρά μπλογκ, θα αναφερθούμε μόνο στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Ερίκ Αμπιντάλ. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας.
ADVERTISEMENT
Το θέμα της αγωνιστικής (που ολοκληρώνεται με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα) δεν ήταν καθαρά αγωνιστικό. Δεν ήταν η πεντάρα του Θρύλου, δεν ήταν η αλλαγή στο σύστημα του Μίτσελ, δεν ήταν η εντυπωσιακή εμφάνιση του Μπενίτεζ.
Ήταν φυσικά το «αντίο» στον πολύπειρο αμυντικό. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με την Καλλονή, ο νικητής της ζωής, κινήθηκε προς τον πάγκο. Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν, αν μη τι άλλο συγκινητικές. Οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν. Το ίδιο και οι αντίπαλοι. Οι άνθρωποι που βρισκόντουσαν στον πάγκο του Ολυμπιακού, χειροκροτούσαν. Το ίδιο και ο αντίπαλος πάγκος.
Ο κόσμος τραγουδούσε το όνομά του. Όχι μόνο οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και η κερκίδα των γηπεδούχων. Τα κινητά πήραν… φωτιά. Άπαντες ήθελαν να αποθανατίσουν αυτές τις στιγμές. Βίντεο, που θα βλέπουν μετά από χρόνια και θα μείνουν στην ιστορία.
Αυτό είναι ποδόσφαιρο, αυτό είναι αθλητισμός. Και η ιστορία γράφτηκε στη Μυτιλήνη. Που να περίμεναν οι άνθρωποι του νησιού, ότι η μοίρα θα τους επέλεγε να ήταν αυτοί που θα έβλεπαν από κοντά την τελευταία παράσταση. Όταν βλέπετε ο Αμπιντάλ περνούσε το κατώφλι του χειρουργείου (16 Μαρτίου 2011), η Καλλονή αγωνιζόταν στον Βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής…
Είναι τιμή για τον Ολυμπιακό, που ο Αμπιντάλ έκλεισε την καριέρα του στον Πειραιά. Τα social media βομβαρδίστηκαν από τις αναφορές για το «αντίο» του ανθρώπου που συγκίνησε όλο τον κόσμο, με την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του.
Κι δεν είναι τυχαίο, ότι η μοίρα επέλεξε, ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να κλείσει την καριέρα του στον Θρύλο της Ελλάδας. Να φορέσει για τελευταία φορά την ερυθρόλευκη φανέλα και αυτή να κάνει τον γύρο του κόσμου…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: