Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο Κάρολ αλλάζει μαζί με τον Άλαρνταϊς!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για τη δυναμική επιστροφή του Άντι Κάρολ και τον τρόπο που δείχνει να «κουμπώνει» στη φετινή Γουέστ Χαμ του Σαμ Άλαρνταϊς.
«Δεδομένου του στιλ παιχνιδιού του, ήταν φυσικό ο Μπρένταν να μην τον περιλαμβάνει στα πλάνα του. Ο Άντι είναι ψηλός, δυνατός και καλός στον αέρα. Αλλά νομίζω ότι ο κόσμος κάνει λάθος για αυτόν. Είναι επίσης πολύ καλός τεχνικά. Μπορεί να σουτάρει καθαρά και χωρίς πολύ δύναμη. Αλλά δεν ταίριαζε σε ένα παιχνίδι με κοντινές πάσες, που στόχος είναι να βγάλεις παίκτες στον κενό χώρο». Με τα λόγια αυτά ο Λουίς Σουάρες στην αυτοβιογραφία του περιέγραψε τον Άντι Κάρολο και τον λόγο που ο Μπρένταν Ρότζερς δεν του έδωσε άλλη μια ευκαιρία στη Λίβερπουλ.
ADVERTISEMENT
Τον Ιούνιο του 2013, η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε την απόκτηση του υψηλόσωμου Άγγλου φορ, που αποχωρούσε από το Μέρσεϊσαϊντ με τη ρετσινιά των 35 εκατομμυρίων που δεν κατάφερε να «βγάλει» ποτέ μέσα στο γήπεδο. Είχε προηγηθεί ο δανεισμός του στα «Σφυριά», στα οποία σημείωσε επτά γκολ σε 24 ματς, παρότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Ο κόσμος και όλοι στον σύλλογο τον στήριξαν και εκείνος έβλεπε την ομάδα του Λονδίνου ως έναν καλό τρόπο για να επιστρέψει στην Εθνική. Η περσινή σεζόν δεν ήταν καλή. Το σπασμένο πόδι του τον κράτησε εκτός μέχρι την 21η αγωνιστική και το ματς με την Κάρντιφ. Αφού έπαιξε τέσσερις αγώνες, αποβλήθηκε και έχασε τους επόμενους τρεις, για να επιστρέψει δέκα στροφές πριν την καρό σημαία και να τελειώσει τη σεζόν με μόλις δύο γκολ.

Φέτος, ο Σαμ Άλαρνταϊς ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία των «Σφυριών». Ήταν κάτι που αποτελούσε απαίτηση και της διοίκησης και παρότι ο «Big Sam» δεν είναι γνωστός για το θελκτικό ποδόσφαιρο των ομάδων του, πήρε την ευκαιρία για να υλοποιήσει το νέο πλάνο. Η άφιξη των Σακό και Ενέρ Βαλένσια και η δουλειά στο επιθετικό κομμάτι με τον Τέντι Σέριγχαμ απέδωσαν καρπούς. Για το εξαιρετικό deal που έκανε ο Άλαρνταϊς με την απόκτησή τους και το δέσιμό τους με τη νέα Γουέστ Χαμ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ. Όπως αναφέραμε τότε, όμως, η χρονιά είναι μεγάλη και όλα τα βέλη της φαρέτρας θα βρουν ρόλους.
Ο Άντι Κάρολ ξεκίνησε και τη φετινή σεζόν, όπως την περσινή. Τραυματίας. Έχασε τα πρώτα 10 παιχνίδια και η συνεργασία των Σακό και Βαλένσια γινόταν όλο και καλύτερη. Στις αρχές Νοεμβρίου επέστρεψε, απέναντι στην Άστον Βίλα. Μπήκε αλλαγή και ανάγκασε τον Γκούζαν σε δύο καλές επεμβάσεις από τις κεφαλιές του. Ο παλιός Κάρολ, όμως, δεν θα ήταν αρκετός. Και ο ίδιος το γνώριζε καλά. «Έχω πολλή ποιότητα και με τη μπάλα στα πόδια, όπως και στον αέρα. Το στιλ της ομάδας δεν παίζει ρόλο. Δεν με επηρεάζει.
Ο κόσμος έχει αυτή την εικόνα για μένα, ότι πρέπει να αποτελώ προορισμό των μακρινών μπαλιών. Είχαν αυτή την εικόνα και για τον Σαμ Άλαρνταϊς. Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μπορεί να παίξει και με τους δύο τρόπους και το έχει δείξει. Νομίζω ότι μπορώ και εγώ να το κάνω. Η ρετσινιά που έχουμε δεν είναι δικαιολογημένη». Λόγια για να «χτυπήσει» την πόρτα της 11άδας, θα μπορούσε να πει κανείς. Η εικόνα του όμως δείχνει ότι κρατά την υπόσχεσή του.
Oι κινήσεις του Κάρολ στο ματς με τη Λέστερ (Πηγή: Squawka)

Στο ματς με τη Σουόνσι, το οποίο του χάρισε τον παίκτη του MVP της αγωνιστικής χτύπησε με τον τρόπο που ξέρει. Δύο κεφαλιές-γκολ και μία ασίστ στον Σακό για το τρίτο γκολ των «Σφυριών». Απέναντι στη Λέστερ, έδειξε όμως στοιχεία... Σακό, καραδοκώντας για το λάθος των αμυντικών, κλέβοντας και τελειώνοντας τη φάση με ιδανικό πλασέ. Ήταν το πρώτο του γκολ με το πόδι από τον Απρίλιο του 2013, αφού τα προηγούμενα ήταν όλα με κεφαλιές! Παράλληλα, είχε 43 επαφές με τη μπάλα, κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του και εμπιστοσύνη από τον προπονητή του. Δεν περιμένει τη μπάλα, βοηθάει όταν η ομάδα του δεν έχει την κατοχή, κινείται σε ζώνες που άλλες εποχές θα έδειχναν εντελώς έξω από τα νερά του. Ο προπονητής του προφανώς δεν τον έκανε άλλο παίκτη, αλλά ήξερε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλους που ο κόσμος δεν τον είχε συνηθίσει.
 Σε όλα τα τελευταία ματς, έχει ξεκινήσει βασικός και έχει ήδη 74 κερδισμένες μονομαχίες, τις δεύτερες περισσότερες στην Premier League με μόλις 7 ματς. Άλλοτε με τον Σακό στο πλάι του, άλλοτε με τον Βαλένσια και άλλοτε, όπως στο «Hawthorns» με τη Μπρομ και στο εντός έδρας με τη Νιούκαστλ μόνος του. Η παρουσία του δίνει περισσότερες επιλογές στον Άλαρνταϊς, ο οποίος διαχειρίζεται εξαιρετικά το ρόστερ του και ετοιμάζεται για Χριστούγεννα στην τετράδα. Η ψυχολογία είναι εκπληκτική και μπορεί να κάνει θαύματα, ενώ φαίνεται και η σοβαρή δουλειά. Ο Κάρολ αποδεικνύει στην πράξη ότι μπορεί να ταιριάξει στο παιχνίδι των Irons και να τους δώσει περισσότερες προοπτικές, αφού σε συνδυασμό με τους Βαλένσια και Σακό δίνει στον έμπειρο Sam επιλογές για κάθε περίσταση. Αρκεί να μην τον χτυπήσουν ξανά οι τραυματισμοί.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: