Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΟΚ… στο καμπαναριό!!

Γιορτές στην κορυφή θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Αν και δυσκόλεψε την ζωή του απέναντι στον Λεβαδειακό, ο «δικέφαλος» υπερασπίστηκε λυσσασμένα το υπέρ του 2-1 και θα… αλλάξει χρόνο στο +1 από τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ… στο καμπαναριό
Το «σοκ» της ήττας στους Ζωσιμάδες ξεπεράστηκε στην Βοιωτία και ο ΠΑΟΚ έφυγε με τη νίκη, 2-1, από την έδρα του Λεβαδειακού. Χάρη στα τέρματα των Τζαβέλα και Περέιρα ο «δικέφαλος του Βορρά» έκλεισε με τρίποντο τις υποχρεώσεις του για το 2014 και παρέμεινε στην 1η θέση, διατηρώντας το +1 από τον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής μπακ της ομάδας του Αναστασιάδη άνοιξε το σκορ στο 12΄ με προβολή. Τα «αίματα άναψαν» στο 23’ όταν ο σκόρερ των φιλοξενούμενων και ο Βαγγέλης Μάντζιος αποβλήθηκαν έπειτα από «χοντρό» επεισόδιο. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και διπλασίασε τα τέρματά του στο 51’ με σουτ του Περέιρα. Ενώ όλα έδειχναν, πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει μια εύκολη νίκη, το γκολ του Κονέ στο 80’ έβαλε… φωτιά στο ματς, με τους γηπεδούχους να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες στο φινάλε.

Το ματς:



Ιδανικό ξεκίνημα στο ματς για τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Σηφάκη και έπειτα από φάση διαρκείας, ο Τζαβέλλας έκανε έξυπνη προβολή και άνοιξε το σκορ 12ο λεπτό. Το παιχνίδι έδειχνε να κυλάει σε έναν ρυθμό, που βόλευε τον «δικέφαλο του Βορρά», όμως στο 23΄ το ματς πήρε φωτιά. Μια λογομαχία ανάμεσα στον σκόρερ των φιλοξενούμενων και τον Μάντζιο, έφερε τους δύο παίκτες στα χέρια και ο διαιτητής τους απέβαλε με κόκκινη κάρτα.

inner

Παρά την γενικότερη ένταση, οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν επηρεάστηκαν και συνέχισαν να ελέγχουν το ματς, αγγίζοντας και το δεύτερο γκολ με τον Περέιρα να σημαδεύει το δοκάρι των Βοιωτών με φαλτσαριστό σουτ στο 27’. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Ιτάνζ και τους αμυντικούς του, που κράτησαν με άνεση το υπέρ τους σκορ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.

Αποφασισμένος να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκης εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο 45λεπτο. Ο «δικέφαλος του Βορρά» το κατάφερε χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει ιδιαίτερα, αφού ο Περέιρα στην πρώτη φάση της ομάδας του στην επανάληψη έκανε με όμορφο σουτ το 2-0, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς. Οι αλλαγές των δύο προπονητών έριξαν κάπως τον ρυθμό, όμως ο Λεβαδειακός είχε κάποιες ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο ματς, χωρίς όμως να τις αξιοποιήσει.

inner

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και κατάφεραν, ανεβάζοντας τις γραμμές τους μετά από αρκετή ώρα, να «θωρακίσουν» τα μετόπισθέν τους. Παρόλα αυτά, οι Βοιωτοί κατάφεραν να δώσουν δραματικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά του ματς, καθώς ο Κονέ έπειτα από στημένη φάση μείωσε (2-1) στο 80’ με κεφαλιά. Ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Παντελίδη ξεθάρρεψαν, όμως είτε η αστοχία τους στην τελική προσπάθεια είτε ο Σαρλ Ιτάνζ, τους στέρησαν τον βαθμό.

Οι συνθέσεις



Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Σκέμπης (58’ Γιακουμάκης), Γεωργιάδης (86’ Νικολακάκης), Μάγκας, Βούκσεβιτς, Τόμας, Σάντσες (31’ Σοτέλο), Μιλοσάβλιεφ, Κονέ, Γκόμεζ

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Παππάς, Γιάντσης, Αποστολόπουλος

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ (63’ Ποζατζίδης), Ρατς, Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα (89' Σαββίδης), Παπαδόπουλος (53’ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κωνσταντινίδης Πόζογλου, Κίτσιου.

Διαιτητής: Α.Παπάς

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: