Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο Γαλανός στον Arena FM για όλα!!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, Γιώργος Γαλανός.
Σε μια αποκαλυπτική του συνέντευξη στον Νίκο Πετρουλάκη και στην εκπομπή «Full Arena» μίλησε για όλα τα θέματα των «Κίτρινων» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποχώρηση του, τα χρήματα που έβαλε και την εσωστρέφεια που επικρατεί στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM 89.4:
Για τους λόγους που μπήκε στον Άρη:
«Γιατί τον αγαπώ, ήταν σε δύσκολη στιγμή και έπρεπε και εγώ και όλοι οι Αρειανοί να βοηθήσουμε».
Για το πλάνο που είχε:
«Δεν υπήρχε τύχη στην Β’ εθνική  με τα χρέη πάνω μας και αυτό φαίνεται και τώρα. Είμαι ο πρώτος που είπα για την Γ’ εθνική, βλέπω την ομάδα που δυσκολεύεται και πρέπει να ανέβει αλλιώς… μαύρο φίδι που μας έφαγε όλους».
Για τις σχέσεις του με τον Καλαϊτζίδη:
«Εγώ δεν είχα πρόβλημα με τον κ. Καλαϊτζίδη και ήταν μια από τις πρώτες επιλογές μου στους προπονητές. Όταν έφυγε από την ομάδα δεν υπήρχε κάποιο προσωπικό θέμα αλλά καθαρά για αγωνιστικά θέματα. Από αυτόν βλέπω μια απίστευτη εκδικητικότητα. Ο Δάρλας και ο Κάμπος είναι του Γαλανού και όχι του Άρη σύμφωνα με αυτόν. Πρέπει να κοιτάει το καλό της ομάδας. Αυτή η εσωστρέφεια μας καταστρέφει».
Για τα χρέη που άφησε ο Στεφανίδης:
«Έναν μήνα μου είχε αφήσει, τον Αύγουστο και πλήρωσα τα πάντα χωρίς να πω κουβέντα. Κοίταξα το καλό της ομάδας. Όταν έφυγε ο κ. Καλαϊτζίδης από την ομάδα εγώ του ζήτησα να μου δώσει και μια λίστα με την μισθοδοσία των παικτών. Ότι μου έδωσε το πλήρωσα. Τον Άρη κοιτάμε, δεν γίνεται να υπάρχει εσωστρέφεια».
Για τους λόγους που έφυγε:
«Υπήρχε μια γενική δυσαρέσκεια για ένα θέμα. Πέρα από αυτό, κάτσαμε, συζητήσαμε με όλους κυρίως για μεταγραφές αλλά και άλλα πράγματα. Περιμέναμε κάποια πρόταση και μου είπαν πως δεν υπήρχε κάποια πρόταση. Προχωρούσαμε και άλλα θέματα και όταν τελείωσε η κουβέντα είδα μια περίεργη κίνηση στον Α.Σ. Τους είπα «γυρνάμε όλοι πίσω και μου είπαν πως η παράταση θα παραμείνει και περιμένουμε πρόταση». Ποιος θα πλήρωνε 68.000 ευρώ για να έρθει κάποιος άλλος να κάνει τον πρόεδρο; Εγώ πάντα πλήρωνα. Βγήκαν όλοι καλοπροαίρετοι δημοσιογράφοι και διαμόρφωσαν το κλίμα όπως ήθελαν. Στον Άρη εγώ και ο κ. Τοπαλίδης μάθαμε ότι την ομάδα την διοικούν φροντιστές 2 δημοσιογράφοι και 2 οπαδοί».
Για τους παίκτες που λένε πως είναι απλήρωτοι:
«Ο Γκίνο είχε 9.000 συμβόλαιο και έχει πληρωθεί από εμένα τα 5.100 ευρώ. Είναι απλήρωτος αυτός ο παίκτης; Ο κ. Ατματσίδης έχει πάρει 11.550 ευρώ από τις 20.000 ευρώ είναι απλήρωτος; Είναι όλα ένα τρικ από κάποιους. Εγώ δεν είπα δεν πληρώνω. Όταν ήταν να έρθω μου ζήτησαν πιστοληπτική και πάρα πολλά ακόμα πράγματα και τώρα έδωσαν την ομάδα σε έναν άνθρωπο που τον έχουμε δει σε μια φωτογραφία με ένα κουστούμι και δεν έχει μιλήσει ποτέ. Την ομάδα την έχει ο κ. Καλαϊτζίδης όχι ο κ. Κάλας».
Για το αν έκανε τα πράγματα σωστά στον Άρη:
«Πιστεύω πως έκανα πάρα πολλά σωστά στον Άρη. Έχω ακούσει να λένε πως δεν είμαι σχετικός στο ποδόσφαιρο όμως αυτός που πρέπει να ξέρει είναι ο προπονητής. Οι επιλογές που έκανα βγήκαν. Είδαμε τον Τοπαλίδη, τον Κάμπος και τον Πόι που δεν τον ήθελε ο κ. Καλαϊτζίδης. Εγώ που δεν ξέρω ποδόσφαιρο άφησα τον Άρη πρώτο».
Για το πόσο χρέωσε την χορηγία στη φανέλα:
«Είναι 1000 ευρώ και δεν έχω κόψει το τιμολόγιο. Δεν έχω πάρει ακόμα τίποτα».
Για το αν έβαλε τα άτομα του στον Α.Σ:
«Αν ήταν δικός μου ο κ. Ζουμπουρίδης δεν θα ψήφιζε τον κ.Καλαΐτζίδη για να μπει στην ομάδα. Ο καθένας έλεγε την άποψη του και ήθελε να βοηθήσει τον Άρη. Δεν είχε σχέση που είναι ξάδερφος μου».
Για το αν η παρουσία του Καλαϊτζίδη θα βοηθήσει τον Άρη:
«Το ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε τον Άρη και να χαθεί η εσωστρέφεια. Ακόμα και κανείς να μην υπήρχε εγώ θα έδινα ένα ποσό στον Α.Σ χωρίς να διοικώ».
Για την πικρία που έχει:
«Με πίκρανε που δεν υπήρχε κάτι οικονομικά ισχυρότερο από εμένα και βλέπαμε πρωτοσέλιδα για 20 ευρώ πετρέλαιο. Ο Άρης είναι όνειρο ζωής. Δεν πίστευα πως ηγούμουν αυτού του συλλόγου. Έφυγα γιατί δεν ήθελα να κάνω όπως άλλοι που κολάν με την καρέκλα. Η πικρία μου είναι πως δεν υπήρχε ενότητα για να πάμε τον Άρη ψηλά. Από τον Τύπο γενικότερα, υπήρχε επιθετικότητα. Εκτός από τα 219.000 ευρώ που έχω βάλει και είναι αδιαμφισβήτητα έχω βάλει και άλλα 200.000 ευρώ που δεν έχω ακούσει να ακούγονται. Τα 20 ευρώ για πετρέλαιο αμέσως βγήκαν. Για την εκκαθάριση έχω δώσει μόνο 50.000 ευρώ, τις μεταγραφές όλες εγώ τις έκανα, υπάρχουν ξενοδοχεία και άλλα πολλά. Έδωσα μεγάλες προκαταβολές και μαζί με τα τηλεοπτικά ούτε 100.000 ευρώ δεν ήθελε ο Άρης για να βγει. Εγώ περίμενα ακόμα περισσότερο κόσμο αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κόσμος είναι τρελαμένος και τον έχουμε τρελάνει. Αντί για τον Άρη ασχολούμαστε με τον Γαλανό και τον Καλαϊτζίδη . Ας αφήσουμε την εσωστρέφεια και ας κοιτάξουμε τον Άρη».
Για το γεγονός πως είχε πει πως θα πλήρωνε το συμβόλαιο του Δάρλα:
«Του είχα δώσει 4.000. ευρώ και θα του έδινα και άλλα 7.000 ευρώ. Αν υπάρξει ζωτικό πρόβλημα στην ομάδα εννοείται πως θα βοηθήσω».
Για το αν έχει πληροφορίες από το Άλεξ Κάλας:
«Έχω πληροφορίες για τον κ. Κάλας αλλά δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ. Η ουσία είναι η ομάδα».
Για την υπόθεση Κάμπος:
«Ήρθε ένα φαξ στις 12/12 που λένε πάλι όλοι πως το… «έθαψε» ο Γαλανός. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος από τον Α.Σ που μου το έδωσε ας έρθει να μου το πει. Το έμαθα το θέμα από τον Τύπο. Εκείνες τις μέρες υπήρχε μεγάλη ένταση και δεν υπέπεσε το χαρτί στην αντίληψη μου. Εκείνο το χαρτί δεν έλεγε τίποτα σημαντικό πέρα από το να υπάρχει προσοχή. Στις 12/01 ο Άρης έστειλε ένα χαρτί που ζητούσε εξηγήσεις για τον προπονητή του. Αυτό το χαρτί δεν είχε περάσει με αριθμό πρωτοκόλλου. Πως έστειλε χαρτί ο οποιοσδήποτε χωρίς την υπογραφή του προέδρου; Θέλω να δω ποιος υπογράφει. Αν έχεις αυτό το χαρτί, όταν αγαπάς τον Άρη και θες το καλό του δεν δηλώνεις τον προπονητή ως προπονητή αλλά τον έχεις, όπως τον είχα εγώ, ως μεταφραστή. Ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι του Άρη αυτό με την Καβάλα. Έτσι ήταν και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ για κάποιο διάστημα. Ο κ. Κάμπος πρέπει να φύγει γιατί… έτσι! Η ουσία είναι που μετράει. Εγώ είχα τον Κάμπος στον πάγκο και την ομάδα πρώτη. Αν η διοίκηση ήθελε να προστατέψει τον κ. Κάμπος δεν θα μπορούσε; Εγώ μπορούσα».
Για το αν μίλησε με τον Τοπαλίδη:
«Μιλάω συνέχεια μαζί του. Έφυγε επειδή δεν τον ήθελαν και θα τον έδιωχναν».
Για την αποδέσμευση του Ψυχογιού:
«Ο κ. Κάμπος θέλει το καλό του Άρη και είναι διπλωμάτης. Ότι απόφαση έγινε ήρθε με την έγκριση του προπονητή. Δεν τον έφαγα εγώ αλλά ο προπονητής. Ο παίκτης πήρε 7.200 ευρώ, κάποιοι λένε πως είναι απλήρωτος. Εγώ ποτέ δεν πήρα απόφαση μόνος μου. Επίσης, και τον Ν’Λουντούλου σταμάτησε ο προπονητής επειδή μου είπε πως είναι ένας κακός παίκτης που δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Ο κ. Σανιά μου είπε ο προπονητής πως είναι μέτριος προς καλός και τον θέλει. Του είπα να πάρει την βίζα του και θα τον πληρώσω. Γίνεται να τον πληρώσω πριν φέρει την βίζα και μετά να εξαφανιστεί;
Για τις μεταγραφές που έκανε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης:
«Ας πάρει 1-2 αλλά όχι όλη την Βέροια. Το πρόβλημα είναι πως οι παίκτες δεν είναι ετοιμοπόλεμοι. Ο ένας δεν ήταν έτοιμος και ο άλλος φαντάρος. Τον Δάρλα τον έφερα έναν μήνα νωρίτερα για να προπονείται με την ομάδα. Η ομάδα έκανε 5 μεταγραφές και σχεδόν όλοι είναι από την Βέροια. Δεν γίνεται να παίρνεις παίκτες μόνο που είχες παλιά. Πήρε έναν παίκτη 37 χρονών, πως θα βοηθήσει αυτός; Ποιος από αυτούς τους παίκτες που ήρθαν είναι ετοιμοπόλεμος; Αυτός που ήρθε από την Λάρισα, δεν του ανανέωσαν το συμβόλαιο στην προηγούμενη ομάδα και κάνει για τον Άρη»;
Για το θέμα Κόκε:
«Μπορούν πολλοί να πάρουν τον κ. Κόκε και να ρωτήσουν αν είχε κλείσει. Έφυγα όμως και βγήκε και εκείνη η ανακοίνωση οπότε χάλασε το θέμα. Αυτά που χρωστούσε ο Κόκε δεν θα τα δώσει ποτέ έτσι και αλλιώς. Το θέμα είναι πως τον χρειαζόταν  ο Άρης».
Για την εκκαθάριση:
«Εγώ τα είχα αφήσει όλα στην εντέλεια, τώρα δεν είναι στο χέρι μου και δεν ξέρω. Μακάρι να γίνει και είναι απαραίτητη. Ο Άρης πρέπει να ανέβει και εξωαγωνιστικά δεν έχω πρόβλημα να προσφέρω αν χρειαστεί».
Για το σύνολο των χρημάτων που έβαλε στον Άρη:
«Μαζί με αυτά που πήρα έβαλα σε 3 μήνες 200.000 ευρώ».
Για το γεγονός πως δεν έβαλε πολλά άτομα στην ομάδα:
«Όποιον έβαζα τον εμπιστευόμουν 100%. Έμεινα 3 μήνες και υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα».
Για το θέμα των Ισπανών:
«Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους Ισπανούς απλά δεν μου άρεσε η κίνηση του τότε προέδρου του Α.Σ που με έφερε και την επόμενη μέρα μιλούσε με άλλους. Με μείωσε και δεν λειτούργησε σωστά. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Εγώ ποτέ δεν του είπα αυτό με τα 3.000.000 ευρώ. Όταν μπήκα στο γραφείο του είπα για μια επιδότηση 3.000.000 ευρώ για σκέπαστρο στην θύρα 2. Του είπα πως μπορώ να την πάρω αυτή την επιδότηση αλλά σε αυτόν δεν τα δίνω. Αυτό ακριβώς είπα και τίποτα άλλο. Το πήραν φυσικά και το άλλαξαν».
Για το θέμα του σαιτ:
«Εκείνες τις μέρες υπήρχε αναμπουμπούλα. Όταν ήρθε ο άνθρωπος με το σαιτ μου είπε πως είχε να πληρωθεί 7 μήνες αλλά μόλις έφυγε ο Γαλανός… έπεσε το σαιτ αμέσως! Είναι δυνατόν να μην είχα 120 ευρώ; Βρήκα Αρειανό να σηκώσει το σαιτ αλλά φυσικά δεν μου έδωσαν ποτέ την δισκέτα».
Για την πίεση που ένιωθε στα γραφεία:
«Ένιωθα μεγάλη πίεση χωρίς ουσία. Το σημαντικότερο είναι 15 Μαΐου – 15 Ιουνίου το αργότερο όποιος πάρει τον Άρη πρέπει να τον έχει δικό του».
Για το αν ήταν λάθος που έφυγε ο Δάρλας:
«Κατά την γνώμη μου ήταν έγκλημα. Ποιος ήταν ο λόγος να φύγει ο Δάρλας; Στον Άρη δεν ασχολούμαστε με την ομάδα αλλά με τον Γαλανό και τον Καλαϊτζίδη».
Για το ποιους παίκτες θα έφερνε εκτός του Κόκε:
«Είχαμε τον Στεφανίδη έτοιμο για το ραντεβού. Ακόμα και μετά την αποχώρηση μου τον έψηνα».
Για το αν θέλει να ασχοληθεί με κάτι άλλο στον Άρη:
«Μίλησα με κάποιον για το βόλεϊ αλλά θα δούμε. Όχι βέβαια να μπω αλλά να βοηθήσω».
Για το αν θα βοηθούσε τον Άρη:
« Θα βοηθούσα με όποιον τρόπο μπορώ ακόμα και με τον Καλαϊτζίδη. Αν μου ζητήσει ο Άρης αύριο να μπω χορηγός, μπαίνω».
Για το αν άφησε τον Γκόλια να πληρώσει την μαγνητική του τομογραφία:
«Σχετικά με την τομογραφία την έχω πληρώσει στον κ. Καλαϊτζίδη και ο κ. Καλαϊτζίδης μου έφερε 150 ευρώ ρέστα. Σχετικά με τα δόντια του Γκίνο, εγώ δεν είμαι… μπαμπάς του να του πληρώνω τον οδοντίατρο».
Για την επιλογή του Γόγολου:
«Τότε δεν είχα επιλογές και δεν υπήρχαν μεταγραφές. Τότε είχαμε ανάγκη μεγάλων παικτών όμως τώρα δεν έχουμε αυτή την ανάγκη».
Για τους ποδοσφαιριστές που είχαν πρόβλημα με το ενοικιοστάσιο τους:
« Εμένα με αφορά να τους έχω πληρωμένους. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κάνω κάτι. Έδωσα στον Ν’Λουντούλου 4.000 ευρώ και χτυπιόταν. Ότι ήταν να δώσω το έδινα».
 Για την αποχώρηση του Ατματσίδη:
«Ο κ. Ατματσίδης πήρε τα λεφτά του και έφυγε».
Για το αν ήταν ψευδείς οι τοποθετήσεις του μάνατζερ του Κόκε ότι δεν υπήρξε καμία επαφή:
«Ήταν ψευδής. Ο μάνατζερ του έλεγε άλλα. Πρέπει να βγει ο ίδιος ο παίκτης και να μιλήσει».
Για το πόσο σημαντικό είναι να ανέβει η ομάδα:
« Πρέπει να ανέβει ο Άρης δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει μια καταστροφή».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: