Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Όλοι πρωταγωνιστές!

Ο Μιχάλης Λέανης γράφει στο www.sport-fm.gr για το σεμινάριο ομαδικότητας που οδήγησε την Εθνική σε μια ακόμα νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όλοι πρωταγωνιστές
Κοιτάς το φύλλο της στατιστικής και καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και την Κροατίας. Οι παίκτες του Κατσικάρη μοίρασαν 23 ασίστ, αυτοί του Ρέπεσα έμειναν στις 9. Ποιοτική διαφορά που έκανε μπαμ και μέσα στο γήπεδο. Έβλεπες τους Κροάτες να τρώνε το ένα μετά το άλλο καλάθι στο τρανζίσιον και να αδιαφορούν να ανακόψουν τον ρυθμό μας κάνοντας φάουλ.

Αντίθετα οι Έλληνες παίκτες σε κάθε ευκαιρία έστελναν τους αντιπάλους στην πλάγια γραμμή για επαναφορά. Και το μπάσκετ είναι ένα άθλημα των λεπτομερειών. Και στο ματς με τους Κροάτες όλες οι λεπτομέρειες έδειχναν ότι η ομάδα του Κατσικάρη είχε το πάνω χέρι. Αρκετό όμως χρόνο σπαταλήσαμε την Κροατία...

Το τελικό αποτέλεσμα του ματς, που είχε πριν την έναρξή του χαρακτήρα ντέρμπι, δείχνει ότι η Ελλάδα έμοιαζε για ακόμα 40 λεπτά με την ομάδα που πέρασε εύκολα τα προηγούμενα εμπόδια. Υπήρχε, όμως, μια σημαντική διαφορά: κόντρα στους Κροάτες δεν υπήρξε ο ένας ή το δίδυμο που τράβηξε το κουπί και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο 4ο ματς πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν ΟΛΟΙ όσοι έπαιξαν. Κάθε ένας που έμπαινε στο παρκέ έκανε τη δουλειά του όπως ακριβώς έπρεπε και διατηρούσε την απόσταση ασφαλείας που είχε η Εθνική. Άλλο ένα κομμάτι που δείχνει πόσο άρτια δομημένη είναι η ομάδα είναι και η ηρεμία που έβγαζε στο παρκέ όταν οι Κροάτες κατάφερναν να περιορίσουν κάπως την έκταση της διαφοράς.

Σε κανένα σημείο δεν έκαναν την εμφάνισή τους σημάδια πανικού επειδή ακριβώς οι παίκτες είχαν τις κατάλληλες οδηγίες για να περάσουν αλώβητοι την όποια «κρίση». Για του λόγου το αληθές παρατηρήστε τη συμπεριφορά αλλά και την αποτελεσματικότητα της ομάδας μετά από κάθε ένα τάιμ άουτ που έπαιρνε ο Κατσικάρης. Οι επιθέσεις έβγαιναν στην εντέλεια και ο αντίπαλος έπαιρνε το μήνυμα διαρκώς: για κάθε λύση που έβρισκε η Εθνική του παρουσίαζε πέντε νέες εναλλακτικές…*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: