Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Τζακ, ο Ψινάκης κι ο ΠΑΟΚ κάπου στο βάθος...!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Τζακ Αγγελίδης.

Ο Τζακ, ο Ψινάκης κι ο ΠΑΟΚ κάπου στο βάθος...
Η διαφορά του Τζακ Αγγελίδη με τον Ηλία Ψινάκη είναι μικρή αν σκεφτεί κανείς ότι επιθυμούν το ίδιο πολύ να πετύχουν στην αποστολή που έχουν αναλάβει. Ο πρώτος γιατί τον επέλεξε ένας επενδυτής κι ο δεύτερος γιατί πήρε το χρίσμα από το λαό του Μαραθώνα και έγινε δήμαρχος. Ο πρώτος, λέει ό,τι να ΄ναι, όταν αναφέρεται σε πρωταθλητισμό, για τον φετινό ΠΑΟΚ κι ο δεύτερος, μια υπερβολή την έχει όταν ζητά από τους δημοτικούς υπαλλήλους να είναι ευγενικοί, να λούζονται και να μην βρωμάνε.


Ο Ηλίας, όπως επιθυμεί να τον φωνάζουν (κι όχι «δήμαρχο») έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει. Αν πιάσει ο ίδιος τους υπαλλήλους του δήμου Μαραθώνα, έναν έναν και τους βάλει με το ζόρι κάτω από το ντους ή τους δώσει ένα μικρό μπόνους, θα λάμπουν. Ο Τζακ, όμως, τι μπορεί να κάνει; Πως θα πείσει τον Ιβάν Σαββίδη να βάλει χρήματα σε μια ομάδα που θα φέρει πρωτάθλημα, αν τυχόν αποκτήσει τρεις σοβαρούς ποδοσφαιριστές; Δεν υπάρχει περίπτωση.

Για να πάρει αυτή τη θέση, του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να κλείσει συμφωνία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, που θα του αποφέρει το λιγότερο 150 χιλιάδες ετησίως, πείσθηκε κι ο ίδιος ότι υπάρχει εκείνο το Financial Fair Play.

Το ανακάλυψαν ξαφνικά και είπαν ότι δεν μπορεί να βάλει ο Ιβαν άλλα χρήματα. Δεν του το επιτρέπουν οι κανονισμοί. Γιατί, αν τελικά κάνει την παρανομία, θα υπάρχουν κυρώσεις.

Ρε, ποιον κοροϊδεύεται;

Τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά πλέον.

Υπάρχει πλέον ένας ακόμη άνθρωπος και μάλιστα κατέχοντας θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να απαντήσει στα σημαντικότερα ερωτήματα (για τα χρέη, το προπονητικό κέντρο, το γήπεδο, τις μεταγραφές και πολλά ακόμη.) κι όταν αποφασίζει να απαντήσει πετάει το «αυτό είναι εσωτερικό θέμα» λες και εργάζεται στη CIA.

Ακόμη, λοιπόν, κι όταν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίζει να έρθει σε επαφή με τους οπαδούς της, με τους πελάτες της, είναι οριστικό πλέον ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει στο βαθμό που θα πείσει ότι κάτι σχεδιάζει και η πορεία είναι σταθερή με συγκεκριμένο προορισμό.
Ο Τζακ Αγγελίδης είχε την πρώτη του (δεν γνωρίζουμε αν ήταν και η τελευταία) ευκαιρία για να πείσει ότι ήρθε για να αλλάξουν πολλά, αλλά, ο ίδιος δεν είναι διαφορετικός από αυτούς που υπήρχαν.

Η τακτική της μουγγαμάρας, που τροφοδοτεί φημολογίες, η λογικές της σιωπής για να καλύψουμε και γω δεν ξέρω τι. φαίνεται ότι είναι και δική του σπεσιαλιτέ.

Μικροπολιτικές που δεν εξυπηρετούν, αλλά, μειώνουν τη δυναμική μιας μεγάλης ομάδας.

Το έχουμε ξαναπεί, με όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ χάνει την ευκαιρία να φτάσει πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Δεν θέλει να μεγαλώσει. Νομίζει ότι είναι από μόνος του μεγάλος γιατί έχει τον κόσμο που τον ακολουθεί, αλλά, δεν έχει πείσει ποτέ τον κόσμο του ότι επιθυμεί να κάνει την ανατροπή. Έστω κι αν σήμερα διαθέτει -υποτίθεται- έναν ισχυρό επενδυτή για να τον στηρίξει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: