Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

«Κοιλοπονούσε το βουνό… και γέννησε ποντίκι»

Είπε… «πολλά» χωρίς όμως να πει «τίποτα» το ουσιώδες ο συμπαθέστατος και ευγενέστατος Ελληνοκύπριος τεχνοκράτης.
Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
«Ωδινεν όρος και έτεκε νυν» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, όταν αναφερόντουσταν σε πομπώδης εξαγγελίες, οι οποίες κατέληγαν… σε αέρα κοπανιστό. «Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι» λένε σήμερα οι σύγχρονοι, όταν διαπιστώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Όσο καλή διάθεση και αν υπάρχει, είναι πολύ δύσκολο –σχεδόν ακατόρθωτο- να χαρακτηρίσεις την χθεσινή επίσημη και παρθενική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ σαν ένα γεγονός ξεχωριστό, όχι μόνο για τους φίλους του Δικεφάλου, αλλά και για την τρέχουσα αθλητική επικαιρότητα.

Σίγουρα η ευγένεια του και η ανεκτικότητα που επέδειξε και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις βοήθησαν ώστε η «ναρκοθετημένη» συζήτηση να λήξει ήρεμα, σχεδόν «αναίμακτα». Πολλοί θυμήθηκαν την ιστορική ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου «όλοι είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα». Βέβαια, δεν ήταν μόνο η προσήνεια και η ευγένεια του κ. Αγγελίδη που συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα ο δύσκολος και περιπετειώδης διάλογος. Σ’ αυτό συνέβαλλε σίγουρα και η τακτική που ακολούθησε ο ίδιος απέναντι σε συγκεκριμένους και αυστηρούς συναδέλφους με το να απαντά… χωρίς να απαντά επί της ουσίας στις σκληρές ερωτήσεις τους.

Θα έλεγα με δύο λόγια ότι έληξε ομαλά και ήρεμα η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του συμπαθέστατου Τζακ. Δεν μπορώ, όμως, να υποστηρίξω ότι προσέφερε, ούτε και προσέθεσε κάτι πέραν όλων όσων γνωρίζουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και τα οποία –δυστυχώς- επιβεβαιώνονται καθημερινά, ακόμη και επί των ημερών της προεδρίας του κ. Αγγελίδη. Δεν χρειάζεται νομίζω να τονίσουμε ότι οι παρόντες συνάδελφοι συμπεριφέρθηκαν (οι περισσότεροι) άψογα στον νέο πρόεδρο του ΠΑΟΚ αποφεύγοντας να δώσουν την εικόνα προκατειλημμένων ελεγκτών και επικριτών. Δεν έβλεπαν στο πρόσωπο του νέου πρόεδρου τον παράγοντα που ήταν υποχρεωμένος να απολογηθεί για τις ευθύνες κάποιων άλλων. Ήθελαν, όμως, να ακούσουν από τα χείλη του κορυφαίου νέου διοικητικού ηγέτη του Δικεφάλου κάποιες συγκεκριμένες διευκρινίσεις και απαντήσεις για θέματα που μένουν αφώτιστα και ανεξήγητα, μερικά εκ των οποίων συνέβησαν και επί των ημερών του. Οι δημοσιογράφοι επιχείρησαν με εμβρυουλκό να «βγάλουν» κάποιες απαντήσεις για το θέμα Γκαρσία, γιατί δεν ενισχύθηκε η ομάδα μεταγραφικά, όπως επίσης και για το εάν ο μεγαλομέτοχος είναι διατεθειμένος να αποφύγει τις εμμονικές, εγωκεντρικές συμπεριφορές του.

Οι απαντήσεις επί όλων των ερωτημάτων που αφορούσαν σοβαρά θέματα του συλλόγου , καλοπροαίρετα και χωρίς υπερβολή μπορούν να χαρακτηριστούν από ανεπαρκείς και ημιτελείς έως «μη απαντήσεις». Για κάποιες απ’ αυτές, όπως ο μελλοντικός σχεδιασμός ακούστηκε το χιλιοειπωμένο και πριν την άφιξη Αγγελίδη, ότι, δηλαδή, η συνταγή που θα ακολουθηθεί συμπεριλαμβάνει μείγμα νέων παικτών από τις Ακαδημίες και έμπειρων (αλήθεια πόσους από τους τελευταίους;). Προσωπικά αν κάτι που προκάλεσε εντύπωση και το κρίνω ως εξαιρετικά ενδιαφέρον, ακόμη και σαν είδηση, είναι το γεγονός ότι ο Ελληνοκύπριος ευθέως διέψευσε τα μέχρι πρότινος ισχύοντα για την πρόσληψη του αποκαλύπτοντας ότι δεν τον βρήκε ο ΠΑΟΚ, αλλά αυτός βρήκε τον ΠΑΟΚ! με ότι σημαίνει αυτό. Εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι ο μεγαλομέτοχος ο οποίος έχει πολλά και μεγάλα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα προφανώς θα ελαττώσει τις επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη αλλά και τον χρόνο που θα αφιερώνει στον σύλλογο. Κάτι που, βέβαια, θεωρείται λογικό απ’ όλους, αλλά και δεν ήταν ανάγκη να μας το θυμίσει ο νέος πρόεδρος από τη στιγμή που ήδη έχει γίνει αντιληπτό από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πέραν όλων αυτών και τα περί «ωραίας ατμόσφαιρας» τίποτε το ουσιώδες και σημαντικό από την χθεσινή σύναξη. Η ενημέρωση του κόσμου έμεινε εκεί που ήταν (αν ήταν, βέβαια και κάπου). Κλείνοντας και σαν επίλογο η στήλη εύχεται καλή δύναμη στον νέο πρόεδρο και στην επόμενη συνάντηση του με τους δημοσιογράφους να είναι έτοιμος και απόλυτα ενημερωμένος για να δώσει απαντήσεις σαν πραγματικός ηγέτης και όχι σαν υπάλληλος. Θα έχει άλλωστε και τις εμπειρίες και τις ευκαιρίες. Πραγματικά του το ευχόμαστε ολόψυχα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: