Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ομάδα με πιστοποιητικό νούμερο 23!

Δεν μπορείς να χάσεις από την Κροατία, ομάδα με αυτόν τον χαρακτήρα. Δεν γίνεται παρά μόνο αν το θέλουμε εμείς. Κι αυτό γιατί εμείς είμαστε ομάδα.

Ομάδα με πιστοποιητικό νούμερο 23
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Οσες φορές προσπάθησαν οι Κροάτες να βρουν μια χαραμάδα για να μπουν στο ματς, αυτό γινόταν από δικά μας λάθη. Οταν τους το επιτρέπαμε, ήλπιζαν, για να μείνουν τελικά με την ελπίδα.

Είμαστε ομάδα!! Σοβαρή, πειθαρχημένη, σωστά δουλεμένη, ακόμα και στις λεπτομέρειες. Αυτές είναι οι πρώτες ύλες για να περπατήσεις μακριά σε αυτό το τουρνουά. Οταν είσαι ομάδα δεν φοβάσαι, δεν πανικοβάλλεσαι. Οταν είσαι ομάδα το γράφεις στο χαρτί, 23 ασίστ! Αυτό είναι πιστοποιητικό ομαδικής δουλειάς.
Εχουμε 4 στα 4 και όλα με διψήφια διαφορά από τον αντίπαλο. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο Οπως δεν είναι τυχαίο ότι η μία ομάδα, η Κροατία, στο πρώτο ημίχρονο είχε δεχθεί 4 πρωτεύοντες αιφνιδιασμούς και άλλους τόσους δευτερεύοντες και είχε υποπέσει σε 4 φάουλ. Αν είναι δυνατόν.
Την ίδια ώρα που εμείς ξέραμε πως να αμυνθούμε και πότε να κάνουμε φάουλ. Για να τους κόψουμε το ρυθμό. Τυχερή ήταν ο Κροατία που δεν μπήκαν τα τρίποντα, τα σωστά σχεδιασμένα σουτ, 5 στα 23, γιατί αλλιώς τώρα θα μιλούσαμε για συντριβή.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο Τόμιτς έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων και ο διακριθείς Μπογκντάνοβιτς, μας προξένησε μόνο κάτι αμυχές.
Ούτε το αφήνεις στη Θεά Τύχη ότι αυτή η ομάδα ακόμα και στα νεκρά διαστήματα δεν διαλύεται, δεν χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.
Ούτε επίσης, ότι κάθε φορά που βγαίνουμε από ένα τάιμ άουτ, έχουμε να προβάλουμε στις επόμενες επιθέσεις 4 με 5 λύσεις.
Είμαστε ομάδα, το είδαν όλοι σήμερα, που ο πρωταγωνιστής δεν ήταν μόνο ένας, αλλά όλοι, μα όλοι, όσοι αγωνίστηκαν, από τον μεθοδικό Γλυνιαδάκη μέχρι τον Βουγιούκα και τις κονταροσημαίες Ζήση, Μπουρούση και Καϊμακόγλου, όλοι μαζί, γι αυτό κερδίσουμε, γι αυτό παραμένουμε ήρεμοι και ο κόσμος δείχνει σε αυτό το σύνολο εμπιστοσύνη.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: