Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Mundobasket 2014 - Ο Κώστας Καϊμακόγλου στο gazzetta.gr!!

Ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν ενθουσιάζεται με το 76-65 επί της Κροατίας και το 4/4 της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μιλώντας στο gazzetta.gr, ξεκαθαρίζει ότι όχημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η άμυνα!
Πολλοί είναι εκείνοι που περίμεναν το αποτέλεσμα του αγώνα με τους Κροάτες (με ήττα από το Πουέρτο-Ρίκο αποκλείονται!), έτσι ώστε σιγά-σιγά να αρχίσουν να διαμορφώνουν μία πρώτη άποψη για το τι “ψάρια μπορεί να πιάσει” η Ελλάδα στο τουρνουά και ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες. Αν το τελικό σκορ του αγώνα (76-65) αποδεικνύει ότι οι Έλληνες διεθνείς έκαναν τα δύσκολα... εύκολα, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, επιτρέπει τα χαμόγελα και την (συγκρατημένη έστω) αισιοδοξία για τη συνέχεια. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε λιγότερα λάθη και +14 (23-9!) στις ασίστ, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και παρ’ ότι σούταρε τις μισές βολές από τους αντιπάλους μας 9 έναντι 17) και αστόχησε στα περισσότερα και υπό καλές προϋποθέσεις τρίποντα (5/23 συνολικά) που επιχείρησε, παρ’ όλα αυτά πέρασε ένα ακόμη εύκολο βράδυ στο Παβεγιόν “Σαν Πάμπλο”, κερδίζοντας και πάλι με διψήφια διαφορά πόντων.
«Πόσο ικανοποιημένοι, λοιπόν, δικαιούμαστε να νιώθουμε;», ρωτήσαμε εύλογα στην μικτή ζώνη τον Κώστα Καϊμακόγλου, που μαζί με τον συνονόματό του, Παπανικολάου (14π., 2ρ., 3κλ. με 7/8 διπ.), και τον Μπουρούση (13π., 10ρ., 2ασ. με 6/7 διπ.), αλλά και τονΖήση (3π., 10ασ.), ήταν οι στυλοβάτες της επικράτησης επί των Κροατών. Ο “Καϊ-Καϊ” ήταν σχεδόν αλάνθαστος (14π., 6ρ., 4ασ., 1κοψ. με 5/5 σουτ), αλλά στη συζήτηση που είχαμε, ήταν ήρεμος και δεν φάνηκε να συμμερίζεται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενθουσιασμού που επικρατούσε στις κερκίδες και στα δημοσιογραφικά θεωρεία. Είπαμε, καλώς ή κακώς, η όλη προσπάθεια θα κριθεί στο νοκ-άουτ παιχνίδι του Σαββατοκύριακου (ανάλογα με το αν θα τερματίσουμε πρώτοι ή δεύτεροι), άστε που έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη τελικό, το αποψινό (23.00) παιχνίδι με την Αργεντινή.
«Όταν δε σκοράραμε, παίζαμε καλύτερη άμυνα!»
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι... Πως θα μπορούσαμε να νιώθουμε διαφορετικά, άλλωστε, από τη στιγμή που οι κόποι μας και η προσπάθειά μας, φέρνουν καρπούς. Είμαστε πολύ σωστά προετοιμασμένοι, εκτελέσαμε με ακρίβεια το πλάνο μας στην άμυνα, όσον αφορά στο ριμπάουντ αλλά και στον περιορισμό της δράσης του Σιμόν και του Μπογκντάνοβιτς και παρ’ ότι χάσαμε αρκετά ελεύθερα τρίποντα και κάποια θεωρητικά εύκολα καλάθια, μείναμε συγκεντρωμένοι στα ανασταλτικά μας καθήκοντα. Αν προσέξατε κάποια στιγμή, στην 3η περίοδο, πέρασαν σχεδόν 3-4 λεπτά που δεν σκοράραμε, αλλά το σκορ δεν άλλαζε, γιατί δεν δεχόμασταν καλάθια! Αυτό είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα και σίγουρα μας γεμίζει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.», σχολίασε εν αρχή ο 31χρονος πάουερ-φόργουορντ της Ούνικς Καζάν, που παρεπιμπτόντως είναι ο πιο εύστοχος Έλληνας παίκτης από την γραμμή των 6,75, μια κατηγορία, στην οποία τα νούμερά μας (28/84 τριπ. ήτοι 33,3%) είναι μάλλον κάτω του μέσου όρου.
«Ας βγάζουμε ελεύθερα σουτ κι ας τα χάνουμε!»
«Η δημιουργία πολλών ελεύθερων σουτ είναι ένας από τους στόχους του παιχνιδιού μας στην επίθεση, οπότε από τη στιγμή που τα “βγάζουμε”, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και να μην κοιτάμε αν μπήκαν ή όχι! Αν τα βάζαμε σήμερα (σ.σ.: χθες), η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αλλά θα προτιμούσα να τα βάλουμε αύριο (σ.σ.: σήμερα) κόντρα στην Αργεντινή, που είναι πολύ ποιοτική ομάδα και θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της. Το τελευταίο μας παιχνίδι στην 1ηφάση, θα κρίνει τελικά και την πρώτη θέση του ομίλου, που πλέον εδώ που φτάσαμε, αποτελεί ζητούμενο για μας και γι’ αυτό θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με την ίδια νοοτροπία. Οι αντίπαλοί μας, μπορεί να μην είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά έχουν ένα αξιοσέβαστο σύνολο, με έμπειρους και νέους παίκτες, είναι μαχητές και πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά μέσα στο γήπεδο για να τους κερδίσουμε.», κατέληξε ο έμπειρος άσος που για ένα ακόμη ματς, έδειξε πόσο πολύτιμη και πολύπλευρη είναι η προσφορά του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: