Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Στη χειρότερή του στους 16 Τ.Λ. και 3-0 σε ΠΑΟ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού, υπενθυμίζοντας κάποια πράγματα. 
Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, η δυναμική του Ολυμπιακού.
Σε μία σεζόν με προβλήματα και δυσκολίες, κάνει το νταμπλ όμορφα κι ωραία, με διαφορά στο πρωτάθλημα και με 3-1 στον τελικό, αλλά και πιάνει 9 πόντους στο Τσάμπιονς Λιγκ, τους 6 με Γιουβέντους κι Ατλέτικο!!!
Τι κάνουν οι άλλοι μεγάλοι ελληνικοί σύλλογοι στις δικές τους δύσκολες και με προβλήματα σεζόν, το ξέρουμε όλοι. Θλίψη μεγάλη...
Ποια είναι  η χειρότερη σεζόν του Ολυμπιακού αυτά τα 19 χρόνια, στα οποία κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Όλοι λένε το 2009-10, τότε που έπαιξε πλέϊ οφς και τερμάτισε τελευταίος, ενώ στο Κύπελλο είχε αποκλειστεί από τον Πανσερραϊκό της Β΄ κατηγορίας!
Ε, στη χειρότερή του χρονιά, ο Ολυμπιακός έπαιξε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε με την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μπορντό! Και στο πρωτάθλημα έπαιξε δύο φορές με τον Παναθηναϊκό και τον νίκησε και τις δύο: 2-0 στον Πειραιά με τα δύο του Μήτρογλα και 1-0 στο ΟΑΚΑ, με 70.000 Παναθηναϊκούς να μένουν ξεροί από το γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊρ.
Τι να κάνουμε τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει άλλη δυναμική. Κι εδώ είναι και το ζητούμενο: να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η δυναμική αυτή που έχει ως σύλλογος, ως ομάδα, ως κόσμος.
Με μεγάλη χαρά ακούω τον Β. Μαρινάκη σε όλες τις τελευταίες επίσημες τοποθετήσεις του να μιλάει για το όνειρό του να ανέβει ακόμη πιο ψηλά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και να φτάσει να πάρει κι ένα Κύπελλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  Πολύ απλά γιατί αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του συλλόγου πλέον-πιο σωστά έπρεπε να είναι εδώ και μία δεκαετία κατά την άποψή μου. Κι ακόμη πιο σωστά, ναι μεν ήταν, αλλά όχι στην "ένταση" που έπρεπε.
Να το ξαναγράψω: φανταστείτε τώρα ο Ολυμπιακός να έπαιζε στη θέση της Ντνίπρο τελικό Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Σεβίλλης. Ποιες διώξεις, ποιες καταγγελίες, ποιες συνωμοσίες, ποια πανό. Ουδείς θα ασχολούνταν με όλα αυτά. Όλοι θα ζούσαν με αυτό το πράγμα. Η μισή Ελλάδα με την αγωνία να το πάρει ο Ολυμπιακός κι η άλλη μισή Ελλάδα με την αγωνία να μην το πάρει ο Ολυμπιακός.
Έτσι τους «τελειώνεις» όλους…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: