Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Θέλεις να χορτάσεις μπάλα; Βλέπεις Νίνη, Μπέργκ και Παναθηναϊκό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον χορταστικό Παναθηναϊκό, τον Νίνη, τον Μπεργκ, τον Κουτρουμπή και τον... Αρετόπουλο, που εκτέθηκε χωρίς αποτέλεσμα.  
Θες να χαρείς μπάλα Μάιο μήνα,που οι περισσότερες ομάδες παρουσιάζονται κουρασμένες; Βλέπεις τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αναστασίου και φεύγεις «γεμάτος» από το γήπεδο, η παρακαλάς να μην τελειώσει το ματς. Αυτό αισθάνθηκαν, όσοι είδαν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο με τον Ατρόμητο. Οι τριπλάσιες τελικές σε σχέση με τον Ατρόμητο (18-6) αντικατοπτρίζουν την εικόνα του αγώνα. Και εξηγούν και το 2-0, που θα μπορούσε να είναι και 5-0 στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και οι παίκτες του Αναστασίου έτρεχαν σαν δαιμονισμένοι και έχαναν την μία ευκαιρία, πίσω από την άλλη.
Ο Σωτήρης Νίνης μας θυμίζει και πάλι τον Νίνη, που γνωρίσαμε στο ξεκίνημα της καριέρας του. Η ντρίμπλα και η πάσα στον Μπεργκ στο πρώτο γκολ, είναι ενέργειες, που φέρνουν κόσμο στο γήπεδο. Αλλά και η παρουσία του για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στα χαφ έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της ομάδας, που στο πρόσωπο του Σωτήρη βρίσκει το δεκάρι, που της έλειπε και για τη νέα χρονιά. Ο δε Μπεργκ στο πρόσωπο του Νίνη βρίσκει τον πασέρ, που θα ήθελε μα είχε περισσότερο πίσω του. Δείτε πως τον δείχνει ο Σουηδός τον Σωτήρη στην φάση του πανηγυρισμού του πρώτου γκολ και θα καταλάβετε, πόσο πολύ τον πιστεύει.. Ο Μπεργκ απλά με τα δύο γκολ, που πέτυχε και με τον Ατρόμητο απέδειξε για άλλη μία φορά, πόσο έλειψε φέτος από τον Παναθηναϊκό, αλλά και ότι είναι ΜΑΚΡΑΝ του δεύτερου ο κορυφαίος φορ που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Εκτός από τους δύο, που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις ενέργειές τους στην Λεωφόρο, υπήρχε και ένας ακόμα παίκτης, που τώρα στο τέλος με αυτά που κάνει μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση υπέρ του για τη νέα περίοδο. Ο Γιώργος Κουτρουμπής αν δεν ξέραμε ποιος ήταν στα τελευταία δύο παιχνίδια, θα λέγαμε, ότι στο πρόσωπό του ο Παναθηναϊκός βρήκε το αμυντικό χαφ, που του έλειπε. Εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά υπέροχος και στην δημιουργία και στην ψυχραιμία και την ηρεμία, που μετέδιδε στους συμπαίκτες του.
Κατά τα άλλα ο Παναθηναϊκός έδειξε μία μεγάλη προσήλωση στο 4-2-2-2 του Αναστασίου, μεγάλη συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι, όπου ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη και τελευταία του ευκαιρία στο παιχνίδι στο 85 με τον Κοντοέ. Οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος είχαν την πλήρη κυριαρχία, έψαχναν με υπομονή το γκολ και θα πήγαιναν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, αν ο… κομάντο Αρετόπουλος έδινε το πέναλτι σε τράβηγμα του Καρέλη από τον Κοντοέ στο 42 και αν δεν ακύρωνε το κανονικό γκολ του Ταυλαρίδη στο 45. Για τον Αρετόπουλο σας είχα προειδοποιήσει και αυτός με αυτά που έκανε με επιβεβαίωσε πλήρως. Δυστυχώς, όμως, για αυτόν ο Μπεργκ, ο Νίνης και τα άλλα παιδιά δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι παρά το ότι εκτέθηκε, όσο δεν πήγαινε η… εξυπηρέτηση δεν έγινε.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν από τα καλύτερα φετινά της ομάδας με τον Μπεργκ, ουσιαστικά να είναι ο εκφραστής των επιθέσεων, αλλά και τον Μαυρία να μπαίνει σε άλλο ένα παιχνίδι κεφάτος και να δείχνει και αυτός, ότι μπορεί να δώσει μεγάλες βοήθειες του χρόνου αν μείνει. Ο Παναθηναϊκός δείχνει και πάλι την εικόνα, που έδειχνε μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν και του αφαιρέθηκαν οι 3 βαθμοί και χάθηκε ο τίτλος. Η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ κοντά και είναι καθαρά στο χέρι του Παναθηναϊκού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: