Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Μποροβήλος: «Ο αποκλεισμός είναι καταστροφή»

O πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μιλά στο gazzetta.gr για όλα τα ανοιχτά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το Grexit, τη βία, τη διαιτησία και όσα απασχολούν τον φίλαθλο!
Δείτε την συνέντευξη του Γιώργου Μποροβήλου στο gazzetta.gr
Ποια είναι η άποψη σας για το ενδεχόμενο Grexit;
«Ο ενδεχόμενος αποκλεισμός των ομάδων ή της Εθνικής από τις διοργανώσεις της OYEΦΑ και της ΦΙΦΑ αποτελεί καταστροφικό σενάριο. Δεν είναι μόνο το άμεσο οικονομικό πλήγμα καθώς πέρα από αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει θέσεις εργασίας σε 40.000 άτομα και προσφέρει 180 εκατομμύρια ευρώ σε όρους ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία. Κι αν το δούμε στο σύνολο του κινεί περίπου 2 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία και από αυτά τα 550 εκατομμύρια πάνε στο κράτος σε επίπεδο φόρων. Παράλληλα η Ελλάδα έχει πετύχει να διατηρεί τις ομάδες της και την Εθνική σε υψηλό επίπεδο κι ο αποκλεισμός θα μας πάει πολύ πίσω. Κι αν ακόμα κάποια στιγμή διορθωθούν τα πράγματα, θα έχουμε μείνει πολύ πίσω.»
Τι πιστεύετε τελικά ότι θα γίνει; Θα οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις;
«Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική, να μην υπάρχουν συνέπειες από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, να μην υπάρχουν συνέπειες και το ποδόσφαιρο να βγει ωφελημένο από όλη αυτή την ιστορία...»
Τι λένε οι ομάδες;
«Επικρατεί προβληματισμός σε όλες τις ομάδες και οι παράγοντες είναι σε στάση αναμονής. Ελπίζουμε ότι με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν με την συζήτηση στη Βουλή, θα αποφευχθεί κάτι δυσάρεστο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.»
Δεν είναι, όμως, το θέμα του Grexit, το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, καθώς «τρέχουν» παράλληλα δύο δικαστικές υποθέσεις σχετικές με την διαφθορά στο χώρο...
«Εμείς δηλώνουμε συνεχώς ότι θέλουμε η δικαιοσύνη να δράσει ταχύτατα και να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν. Εμείς θα παράσχουμε όποια συνδρομή μας ζητήσουν για να ολοκληρωθεί η έρευνα στις υποθέσεις.»
Δεν είναι, όμως, μόνο οι δικαστικές υποθέσεις, καθώς υπάρχουν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σούπερ Λίγκα, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με 18 ομάδες και τελειώνει με 16. Τι θα κάνετε για να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα;
«Το ποδόσφαιρο δεν είναι ξεχωριστό κομμάτι από την κοινωνία και η οικονομική κρίση το έπληξε και αυτό. Εμείς θέλουμε ένα σύστημα αδειοδότησης που να μας εξασφαλίζει ότι όποια προβλήματα υπάρχουν, δεν θα επηρεάζουν τη συμμετοχή των ομάδων, όπως έγινε φέτος με τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου. Θέλουμε αυστηροποίηση των κανόνων αδειοδότησης προκειμένου για να έχουμε πιο υγιείς ομάδες.»
Οπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει έντονη κριτική των φιλάθλων στην Σούπερ Λίγκα για όσα συμβαίνουν.
«Εμείς θέλουμε να δούμε στα μάτια τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Δεν θεωρούμε ότι όλα πηγαίνουν καλά. Σαφέστατα υπάρχουν θέματα, όπως για παράδειγμα με τη βία και θέλουμε αυτός που πηγαίνει γήπεδο με το παιδί του, να επιστρέφει σπίτι του. Μέσα από την αυστηροποίηση των κανόνων, θέλουμε να ληφθούν μέτρα που θα προασπίσουν την ασφάλεια των θεατών. Εμείς πάντως να ξέρετε, ότι έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στην ΕΠΟ για να δούμε πως μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.»
Υπάρχει έντονη κριτική και για την διαιτησία...
«Ζητήσαμε από όλες τις ομάδες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την διαιτησία και μόνο ο Αστέρας ανταποκρίθηκε. Πρέπει να δούμε και σε αυτόν τον τομέα τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να υπάρχει διαφορετική εικόνα και ο φίλαθλος να καταλάβει ότι κάτι βελτιώνεται...»
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: