Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Άρσεναλ – Τσέλσι!! (preview)

Το δεύτερο φετινό μέρος της κόντρας του Ζοσέ Μουρίνιο με τον Αρσέν Βενγκέρ. Στο «Έμιρεϊτς» για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι θα ψάξει σήμερα την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίλο, με τους «κανονιέρηδες» να δουλεύουν για να μπει τέλος στο αρνητικό σερί του Αλσατού.  
Η διαφορά των δύο ομάδων στη βαθμολογία είναι δέκα βαθμοί και αυτό που περιμένουν στους «μπλε» είναι η... ημερομηνία για τη φιέστα, αφού είναι το μοναδικό που μπορεί ν' αλλάξει για φέτος στο κορυφαίο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα στεφθεί Πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά μετά το 2010, σε μια από τις πιο άνετες κούρσες ομάδας προς την κατάκτηση της κορυφής από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ. Όσο κι αν η Τσέλσι έπαιξε ντέρμπι και πριν από μια εβδομάδα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έδειξε ότι ο τρόπος που έχει ο τρόπος του «special one» σε τέτοια σημαντικά ματς δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο και μετά το 1-0 επί των «κόκκινων διαβόλων», οι πρωτοπόροι ευελπιστούν να φύγουν χαμογελαστοί από το «Έμιρεϊτς».
Η Άρσεναλ, πρώτα απ' όλα θέλει να επανέλθει στη 2η θέση, απ' όπου υποχώρησε μετά τη νίκη (3-2) της Μάντσεστερ Σίτι επί της Άστον Βίλα, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι «κανονιέρηδες» δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δουν και τη Γιουνάιτεντ να τους προσπερνά σήμερα, ενώ στο μυαλό όλων και πολύ περισσότερο του Αρσέν Βενγκέρ, υπάρχει το αρνητικό σερί του Αλσατού απέναντι στον Πορτογάλο κόουτς της Τσέλσι. Σε 12 μεταξύ τους «μονομαχίες», ο Μουρίνιο δεν έχει ηττηθεί σε καμία, πράγμα που έχει ενοχλήσει πολύ τον τεχνικό της Άρσεναλ.
Οι δυο τους, βέβαια, ήρθαν στα χέρια και στο ματς του πρώτου γύρου, με το μίσος τους να μη σβήνει...
Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από το δύσκολο εκτός έδρας 1-0 επί της Μπέρνλι στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 8x8, ενώ προκρίθηκαν και στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με το 2-1 επί της Ρέντινγκ στην παράταση του ημιτελικού στο «Γουέμπλεϊ».
Πρώτη επιστροφή για τον Σεσκ Φάμπρεγας στο «Έμιρεϊτς» μετά το 2011 όταν και αποχώρησε για τη Μπαρτσελόνα. Ετοιμάζουν εχθρική υποδοχή οι οπαδοί της πρώην ομάδα του...
Στα αγωνιστικά, ο Περ Μερτεσάκερ είναι αμφίβολος για τους σημερινούς γηπεδούχους με πρόβλημα στον αστράγαλο, ανέτοιμοι οι Αρτέτα και Τσάμπερλεϊν.
Για την Τσέλσι θα πρέπει να περιμένουμε την ώρα του αγώνα για να δούμε αν τελικά ο Ζοσέ Μουρίνιο συμπεριέλαβε τον Ντιέγκο Κόστα, εκτός ο Ρεμί που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη γάμπα, στον πάγκο ο Σολάνκε, στην επίθεση ο Ντρογκμπά.
Πιθανές ενδεκάδες:
Άρσεναλ (4-2-3-1): Οσπίνα – Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Μονρεάλ – Κοκλέν, Καθόρλα – Ράμσεϊ, Εζίλ, Σάντσες – Ζιρού
Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Ραμίρες, Μάτιτς – Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Αζάρ – Ντρογκμπά
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: