Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εκπαίδευση και αθλητισμός!!

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας
Την ώρα που ο υφυπουργός  Αθλητισμού κ. Κοντονής δίνει την δική του μάχη με την FIFA και την UEFA,  με στόχο να βάλει «φρένο» στην διαφθορά που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στον εγχώριο αθλητισμό υπάρχουν πολλές δυνάμεις οι οποίες, ευτυχώς,  βλέπουν πέρα από τη… μύτη τους.

Άνθρωποι οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την εσωστρέφεια, έχουν ευρύτητα πνεύματος  και κυρίως είναι  γνώστες του αθλητικού management. Που θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες υγειούς ανάπτυξης, πάνω σε σύγχρονα μοντέλα  τα οποία αποτελούν κανόνα για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί όπου παντρεύεται η γνώση με την εμπειρία και γίνονται μικρά θαύματα σε θέματα οργάνωσης.

Σταθερή μου άποψη είναι ότι ως χώρα υστερούμε σε ποιότητα οργανωτικών δομών και όχι σε ικανότητα σκέψης ή ταλέντου.

Αυτό το κομμάτι λοιπόν επιχειρούν να  βελτιώσουν κάποια μοντέρνα μυαλά, με επιστημονική κατάρτιση. Ενας τέτοιος φορέας είναι η Ελλ. Ε.Ε.Δ.Α.Α (Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής) η οποία πέτυχε να ευαισθητοποιήσει τις διοικήσεις Ομοσπονδιών προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στην  Πολιτεία για την δημιουργία Σχολής Αθλητικών Διοικητικών Στελεχών.

Η κίνηση είχε αφετηρία τα μέσα της δεκαετίας του ’90, σε χρόνια άγονα για καινοτόμες ιδέες στον ελληνικό αθλητισμό. Ήταν η εποχή που τα κρατικά ταμεία «γεννούσαν» χρήματα και στον αθλητισμό είχε δημιουργηθεί μία επίπλαστη ευημερία. Τώρα όμως που ήρθαν το πάνω κάτω, οι Ομοσπονδίες έσκυψαν στο πρόβλημα και ευαισθητοποιήθηκαν στην πρόσκληση να συνταχθούν στην προσπάθεια να υιοθετήσει η Πολιτεία την ιδέα η οποία θα βελτιώσει την ποιότητα των στελεχών στον αθλητισμό.

Ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΟΠΕ, ο ΠΣΑΚ, ο ΠΑΣΑΠ και πρόσφατα η Ομοσπονδία Τοξοβολίας υπέβαλλαν πρόταση στη ΓΓΑ για να διοργανώσει Σχολή Αθλητικών Διοικητικών Στελεχών.  Ο υφυπουργό Αθλητισμού  κ.  Κοντονής, ο Γ.Γ.Α. κ. Τζούλιος Συναδινός και ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε  κ. Σπύρος Καπράλος έχουν ενημέρωση από τις Ομοσπονδίες οι οποίες θέλουν να κάνουν βήμα προόδου σε θέματα εκπαίδευσης. Η επιστολή της Ε.Φ.Ο. Τοξοβολίας είναι ενδεικτική της τάσης που επικρατεί: «Πιστεύουμε ότι τα στελέχη των αθλητικών φορέων όλων των επιπέδων της ιεραρχίας (εκλεγμένα και αμειβόμενα) που εργάζονται για την οργάνωση / διοίκηση / λειτουργία των αθλητικών φορέων χρειάζονται κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στα καθήκοντά τους και η συνεχής εκπαίδευσής τους σε διοικητικά ζητήματα θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους» αναφέρει χαρακτηριστικά λέγοντας όλη την αλήθεια.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: