Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μιλάνο… κου-Πάτο

Η Μίλαν τα θέλει όλα. Δεν της αρκεί το πρωτάθλημα, αλλά ορέγεται και το Κύπελλο Ιταλίας. Οι «ροσονέρι» προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης νικώντας με 2-1 τη Σαμπντόρια στο «Λουίτζι Φεράρις» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντρε Πάτο, που πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, και θα αναμετρηθούν με την Παλέρμο για μία θέση στην τετράδα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 17’ με κοντινό βολέ με εξωτερικό φάλτσο, ενώ πέντε λεπτά μετά άδειασε έναν αντίπαλο με εξαιρετική ντρίμπλα και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Οι Γενοβέζοι μείωσαν στο 51’ με κεφαλιά του Γκουμπέρτι και πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο η άμυνα της Μίλαν, με βασικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, άντεξε μέχρι το τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντεμπούτο με τη Μίλαν έκανε ο νεοαποκτηθείς από τον Άγιαξ Εμάνουελσον, ενώ ο Αντόνιο Κασάνο αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους της ομάδας που υπηρετούσε μέχρι το Δεκέμβριο.

Σαμπντόρια (Ντι Κάρλο): Ζούνιορ Κόστα, Τζάουρι, Βόλτα, Ακάρντι, Τσίγκλερ, Μανίνι (72’ Κόμαν), Παλόμπο, Πόλι (65’ Τισόνε), Γκουμπέρτι, Μακαρόνε, Μακέντα.

Μίλαν (Αλέγκρι): Ρόμα, Όντο, Παπασταθόπουλος, Γέπες, Γέπες, Αντονίνι (80’ Γιανκουλόφσκι), Τιάγκο Σίλβα, Φαν Μπόμελ, Εμάνουελσον, Μέρκελ, Πάτο (87’ Ιμπραΐμοβιτς), Ρομπίνιο (78’ Κασάνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: