Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Νικολαΐδης: «Παίρνουμε μπρος με ΠΑΟΚ!»

Πρόκειται για έναν από τους πλέον επώνυμους Αρειανούς που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στα κοινά του συλλόγου, όντας αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη. Ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μιλά στο Novasports.gr για το ντέρμπι, τη μετά Κούπερ εποχή που ξημέρωσε για τον Αρη, για τα πέντε χρόνια λειτουργίας της Λέσχης, αλλά και για τον εαυτό του ο οποίος αυτή την εποχή προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του τάε-κβο-ντο.
-Αλέξανδρε, να ξεκινήσουμε από το καυτό θέμα των ημερών, το ντέρμπι, Αρη-ΠΑΟΚ. Πως το περιμένεις; «Σίγουρα ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι το περιμένεις πάντα με πολύ μεγάλη αγωνία και ειδικά αυτό που είναι μέσα στο γήπεδό μας. Υπάρχει βέβαια και ο παραπάνω λόγος, διότι η ομάδα δεν έχει τα αποτελέσματα που θα έπρεπε και νομίζω μια νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ θα είναι για μας μια νέα αρχή!»
-Θα είναι, δηλαδή, μια ενδεχόμενη νίκη η απαρχή ενός νέου ξεκινήματος για τον Αρη; «Σαν αθλητής που είμαι γνωρίζω πολύ καλά πως η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Νομίζω πως είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να 'αναστηθούμε' και να κάνουμε μια σειρά από νίκες οι οποίες θα μας επαναφέρουν εκεί που πρέπει».
-Πως εισέπραξες τη φυγή του Εκτορ Ραούλ Κούπερ; «Σίγουρα για να έρθει ένα διαζύγιο μ΄ έναν άνθρωπο ο οποίος αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο, συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες. Νομίζω πως ότι έπρεπε να ειπωθεί, ειπώθηκε. Ασφαλώς θα ήταν καλύτερο για όλους μας να έμενε ο κ. Κούπερ και να συνέχιζε το έργο του, όμως αυτό για διάφορους λόγους δεν συνέβη και δεν αλλάζει τη σκέψη μας για την ομάδα. Υπήρξαν κι άλλες στιγμές στην ιστορία μας, όταν έφευγαν παίκτες ή προπονητές πολύ αγαπητοί που νομίζαμε πως ήρθε η συντέλεια του κόσμου, αλλά τελικά αποδεικνυόταν πάντοτε πως πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα! Η διοίκηση που εξέλεξε η Λέσχη Φίλων Αρη, είναι η ίδια διοίκηση που έφερε τον Κούπερ στην ομάδα και δεν είναι απλά η διοίκηση κατά τη θητεία της οποίας έφυγε αυτός ο μεγάλος προπονητής και επομένως είναι θέμα χρόνου να δούμε την επόμενη κίνηση».
-Αναφέρθηκες στη Λέσχη η οποία γιορτάζει, πλέον, τα πέντε χρόνια λειτουργίας της. «Είναι πολύ όμορφες αυτές οι στιγμές που ζούμε, γιατί είναι το πλέον πρωτοποριακό εγχείρημα στην Ελλάδα και μας κάνει υπερήφανους που έχουμε καταφέρει να φτάσουμε αυτή την προσπάθεια εκεί που τη θέλαμε. Έχουμε λάβει μια διεθνή αναγνώριση πρωτοφανή για κάθε άλλο ελληνικό φορέα που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και το μόνο που μας μένει είναι να κατακτήσει η ομάδα έναν τίτλο, προκειμένου να εκτοξεύσουμε τον αριθμό των μελών σε πολλαπλάσιο νούμερο!»
-Τι έχει αλλάξει η Λέσχη στον Άρη; «Το βασικό είναι ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την ομάδα, διότι η διοίκηση εκλέγεται από τη βάση. Η Λέσχη έχει δώσει ηρεμία στο σύλλογο και αυτό φαίνεται σε κάθε εκδήλωση της ομάδας».
-Θα είσαι την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης»; « Εννοείται! Πέρυσι τέτοια εποχή δεν μπορούσα να είμαι στη Θεσσαλονίκη και συνεπώς στο γήπεδο και ελπίζω όλα να πάνε καλά και να πάρουμε μπρος απ΄ αυτό το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ! Συμπληρώθηκαν όσα άσχημα αποτελέσματα μπορούσαν να συμπληρωθούν και έφτασε επιτέλους η στιγμή για μια διαφορετική πορεία».
-Ο Άρης προετοιμάζεται για το ντέρμπι, εσύ για πού προετοιμάζεσαι αυτή την εποχή; «Προετοιμάζομαι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει αρχές Μαΐου στη Κορέα. Η προετοιμασία πάει πάρα πολύ καλά με διπλές καθημερινές προπονήσεις. Η χρονιά που διανύουμε είναι προολυμπιακή και επομένως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρω να πάω με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο Λονδίνο.»
-Να περιμένουμε ένα μετάλλιο στους τελευταίους ολυμπιακούς αγώνες της καριέρας σου; «Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο συνεχίζω. Να καταφέρω, δηλαδή, να κατακτήσω ένα χρυσό μετάλλιο το οποίο αποτελεί και το μεγάλο μου όνειρο. Βέβαια αχάριστος δεν είμαι, έχω πετύχει πολλά στο ταε-κβο-ντο, όμως θα ήθελα και το κάτι παραπάνω!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: