Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Νικητές Αρης και ΠΑΟΚ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για όσα κέρδισαν οι γηπεδούχοι με την αποφυγή της ήττας και όσα κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι χάρη στις μεταγραφικές επιλογές τους.
Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αγωνιστικές της Superleague γεννήθηκε κι ένα ντέρμπι που είχε φάσεις, ένταση, πάθος, θέαμα. Ο Αρης βρήκε το κουράγιο να επιστρέψει στο ματς και να μείνει όρθιος. Αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να το βρει μπροστά του, με την καλή έννοια. Διότι αν έχανε κι έμενε προτελευταίος, θα άφηνε πολύ από το κουράγιο που του έχει απομείνει για να παλέψει να σώσει τη χρονιά και να παραμείνει στην κατηγορία.
Αν βάλει κανείς στο μυαλό του το μέγεθος των δυσκολιών που είχε να ξεπεράσει ο Αρης, που έμεινε ξαφνικά χωρίς τον προπονητή του και είχε να αντιμετωπίσει μια ακριβότερη και ποιοτικότερη ομάδα, η οποία προηγήθηκε δυο φορές, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κέρδους που είχε η ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου. Μάλιστα στα μάτια κάποιου που είχε χάσει επεισόδια και δεν γνώριζε όλα όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη, ο Αρης του β' ημιχρόνου ήταν μια ομάδα που βρίσκεται από την μέση και προς τα επάνω στον βαθμολογικό πίνακα, κι όχι στον πάτο. Ο Αρης του β' ημιχρόνου δεν κινδυνεύει.
Κερδισμένος όμως είναι και ο ΠΑΟΚ από το ντέρμπι, κι ας μη νίκησε. Κέρδισε πολλή αισιοδοξία, την οποία πρέπει να άντλησε από την διαπίστωση ότι οι νέοι παίκτες έχουν ποιότητα και προσωπικότητα για να τον βοηθήσουν να εξελίξει το παιχνίδι του και να επιτύχει τους στόχους του στη σεζόν. Δίχως αμφιβολία τέτοια ποιότητα και προσωπικότητα έδειξαν ο Σίλντεφελντ και ο Καμαρά.
Τα πρώτα δείγματα αφήνουν την εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί πιο ουσιαστικά από οποιονδήποτε άλλον της πρώτης 5αδας του ταμπλό. Σκέψη που οδηγεί μπροστά στην εκτίμηση ότι ο ΠΑΟΚ έχει αυξήσει τις πιθανότητές του για το εισιτήριο στα προκριματικά του Champions League και την κατάκτηση του κυπέλλου. Το πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ στο “Βικελίδης” ήταν ένα από τα πιο καλά δείγματα ποδοσφαίρου που έχει παρουσιάσει στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Για την ακρίβεια πιθανόν να ήταν το πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο που μας έχει δείξει. Κι επειδή αυτό βγήκε με παίκτες που μετρούν μόνο μερικές ημέρες ζωής στη Θεσσαλονίκη, αυτό το δείγμα αφήνει τον θεατή με την εκτίμηση ότι ο ΠΑΟΚ θα βελτιωθεί πολύ.


πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: